למלבי:
מתכון מלבי קוקוס טבעוני עם סירופ תאנים
מנה עם מרקמים נהדרים. מאוד מתאימה לקינוח ארוחה כבדה, כיוון שהיא קלילה ופירותית

טיפ: כמות הקורנפלור במנה היא שקובעת אם המלבי יהיה קליל ואוורירי או לא. לכן בחרתי לא לשים הרבה קורנפלור, כדי שהקינוח לא יהיה כבד אלא קליל ומשאיר טעם מתוק לפני הצום.
רכיבים
ל-6 סועדים:
1 פחית (בערך 400 מ"ל) קרם קוקוס
½1 (300 מ"ל) כוסות מים
2 כפות גדושות של סוכר (אפשר לבן)
פקק תמצית וניל איכותית
2 כפות גדושות של קורנפלור
1/4 כוס חלב שקדים
6 תאנים חתוכות לרבעים
שבבי קוקס קלויים/ בוטנים טחונים גס / פיסטוקים חתוכים גס
לסירופ סוכר תאנים:
3/4 כוס סוכר
1 כוס מים
1/4 כוס פיג'לינג
מעט מיץ רימונים (בשביל צבע הסירופ)
הוראות הכנה
המלבי: מעלים על אש בחום בינוני סיר שבו שמנו את קרם הקוקוס, המים והסוכר ומביאים לסף רתיחה.
במקביל מערבבים בקערה את הקורנפלור וחלב השקדים.
שופכים מעט מקרם הקוקוס החם לקערת הקורנפלור (לאיזון הטמפרטורות), מערבבים מעט ותוך כדי ערבוב שופכים הכל לתוך הסיר החם.
ממשיכים לערבב תוך כדי בישול על אש בינונית / נמוכה עד שמרגישים שהנוזל מתחיל להתקשות. ברגע שהנוזל מתחיל להתקשות מיד מורידים מהאש (מי שמעוניין במלבי סמיך יותר, צריך להשאיר עוד מעט זמן על האש ואז להוריד).
ברגע שמורידים את הסיר מהאש מעבירים לקערות הגשה אישיות (150 מ"ל לקערה)
מכניסים את המלבי למקרר ל-3 שעות לפחות.
סירופ התאנים: שמים בסיר את כל המרכיבים למעט המיץ רימונים ומבשלים על אש נמוכה עד לקבלת נוזל חלק וסמיך.
מי שרוצה צבע, להוסיף נגיעה של מיץ רימונים.
להרכבת המנה: מניחים תאנה חתוכה לרבעים על כל מלבי ומעליהם שופכים כף מרוטב התאנים (אפשר יותר, תלוי במידת המתיקות הרצויה) ומעל מפזרים שבבי קוקוס קלוי או בוטנים / פיסטוקים חתוכים גס.
תגובות
דלג על התגובותתודה!
תגובתך נקלטה בהצלחה, ותפורסם על פי מדיניות המערכת
באפשרותך לקבל התראה בדוא"ל כאשר תגובתך תאושר ותפורסם.
אנא המתינו……
תודה!
תגובתך נקלטה בהצלחה, ותפורסם על פי מדיניות המערכת
אירעה שגיאה בעת שליחת התגובה
אנא נסה שנית במועד מאוחר יותר