הכי נכונה בקיץ: עוגת גבינה ולימון קרה - טאצ' פוד - הארץ
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

הכי נכונה בקיץ: עוגת גבינה ולימון קרה

עוגת גבינה-גלידה ללא אפייה, אפילו לא של התחתית, מלאה בטעם רענן של לימון. אל תשאירו אותה בחוץ

תגובות
עוגת גבינה ולימון קרה
תומר אפלבאום

קיץ. חם. מתחשק קינוח צונן, מרענן ושאינו דורש מגע עם שום מקור חום. עוגת הגבינה הקרה שלי עונה בדיוק על הדרישות הללו. מדובר למעשה במעין עוגת גבינה-גלידה ללא אפייה, אפילו לא של התחתית, מלאה בטעם רענן של ליים (או לימון, אם אין). אם תרצו, עוגה זו היא מעין שילוב של קי ליים פאי ועוגת גבינה קרה.

החלטתי לתת קונטרסט לגבינה וללימון עם תחתית המבוססת על עוגיות הלוטוס, בעלות הטעם הקרמלי הנפלא. בנוסף, בעקבות אהבתי לשילוב של קצת מלוח במתוק שלי, שילבתי בתחתית גם מעט מלח שמוסיף עניין לכל ביס. מי שלא מחבב עוגיות לוטוס מוזמן להמיר אותן בפתי בר. כמו למשל במתכונים של פרפה החלבה ופאי הלימון, גם כאן את המתיקות לא מקבלים מתוספת של סוכר, אלא מחלב מרוכז נוזלי בתערובת.

בעיניי העוגה הכי טעימה ישירות מהמקפיא (בעיקר כשמוציאים אותה להפשרה כ-10 דקות לפני ההגשה), אז היא מעין עוגת גלידה. מי שמעוניין במרקם יותר מוסי, מוזמן להעביר את העוגה למקרר כחצי שעה לפני ההגשה. בכל מקרה, בימי הקיץ החמים אל תשאירו את העוגה יותר מדי זמן בחוץ.

חומרים:

עוגת גבינה ולימון קרה
תומר אפלבאום

לתחתית:

כ-25 עוגיות לוטוס (אפשר להמיר בכ-15 עוגיות פתי בר)

75 גרם חמאה מומסת

1/4 כפית מלח

למלית הגבינה-לימון:

2 גביעים גבינת שמנת (225 גרם כל גביע, אני השתמשתי בגבינת נפוליאון 25%)

1 פחית חלב מרוכז (כ-400 גרם)

1/3 כוס מיץ ליים (או לימון אם אין)

2 כפיות גרידת ליים (או לימון אם אין)

1 כפית תמצית וניל

1 מכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)

הכנה:

במעבד מזון מפוררים את עוגיות הלוטוס לפירורים (לחילופין, אפשר לעשות זאת בשקית/קערה עם מערוך).

עוגת גבינה ולימון קרה
תומר אפלבאום

מעבירים את פירורי עוגיות הלוטוס לקערה, מוסיפים את החמאה המומסת והמלח ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת חולית אחידה.

עוגת גבינה ולימון קרה
תומר אפלבאום
עוגת גבינה ולימון קרה
תומר אפלבאום

מרפדית תחתית של עוגה קפיצית בקוטר 22 ס"מ בתערובת פירורי העוגיות ומכניסים למקפיא.

עוגת גבינה ולימון קרה
תומר אפלבאום

מכניסים לקערת המיקסר את גבינות השמנת יחד עם החלב המרוכז ומקציפים עם וו הגיטרה על מהירות בינונית-גבוהה למשך כ-5 דקות.

עוגת גבינה ולימון קרה
תומר אפלבאום

מוסיפים את מיץ הליים/לימון, גרידת הליים/לימון ותמצית וניל וממשיכים לערבל רק עד שנטמעים בתערובת.

עוגת גבינה ולימון קרה
תומר אפלבאום
עוגת גבינה ולימון קרה
תומר אפלבאום

מעבירים את תערובת הגבינה לקערה גדולה.

עוגת גבינה ולימון קרה
תומר אפלבאום

כעת, מבלי לנקות את קערת המערבל, מוסיפים לתוכה את השמנת המתוקה ובעזרת וו ההקצפה מקציפים אותה לקצפת.

מקפלים את הקצפת לתוך תערובת הגבינה.

עוגת גבינה ולימון קרה
תומר אפלבאום
עוגת גבינה ולימון קרה
תומר אפלבאום

מוציאים את התחתית מהמקפיא, יוצקים את תערובת הגבינה-קצפת מעליה, עוטפים ומכניסים ל-12 שעות למקרר/מקפיא (ועד 3 ימים) או לפחות ל-4 שעות במקפיא.

עוגת גבינה ולימון קרה
תומר אפלבאום
עוגת גבינה ולימון קרה
תומר אפלבאום

לפני ההגשה מעבירים סכין בין שולי התבנית הקפיצית לעוגה, משחררים ומגישים.

עוגת גבינה ולימון קרה
תומר אפלבאום


תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות

כתבות שאולי פספסתם

*#