מתכון לעוגת גבינה אפויה של בית: יש יפות ממנה, אין טעימות כמוה - טאצ' פוד - הארץ
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

עוגת גבינה אפויה של בית: יש יפות ממנה, אין טעימות כמוה

עוגת הגבינה האפויה והפשוטה כמו של פעם. בדיוק מה שצריך בימים הזויים כאלה

תגובות
עוגת גבינה אפויה
תומר אפלבאום

בימי הקורונה ההזויים, קורה לא פעם שמפלס הבלבול והחרדה עולה וגואה. כמו אצל רבים, גם עבורי המטבח הוא נחמה גדולה. גיליתי שברוב המקרים, אחרי הפסקה של פרוסת עוגה טובה וכוס קפה מצב הרוח נוטה להשתפר.

עוגת הגבינה האפויה והפשוטה הזו, אינה יפה במיוחד, אין לה קישוטים וקרמים, פירורים וכדומה, אך למרות זאת, היא הכי עושה את העבודה. זוהי פשוט עוגת גבינה, כמו של פעם. עוגה שמורכבת בעיקר מגבינה, אפילו רזה יחסית. אין כאן גבינת שמנת, רק 1/3 כוס שמנת מתוקה על עוגה גדולה. בקיצור, לא עוגת גבינה של קונדיטוריות – אלא עוגת גבינה של בית.

לעניין אותה גבינה רזה שהזכרתי - אפשר שכל 750 הגרם של הגבינה הלבנה בעוגה תהיה 5%, אך אני אוהבת לשלב בין 9% ל-5%, תבחרו במה שמתאים לכם כמובן. שימו לב שהאפייה כאן קצת יותר מורכבת מבעוגות אחרות: לא מכניסים את העוגה לתנור ושוכחים ממנה עד שהטיימר מצפצף. גם מוזגים מעט מים רותחים בתבנית שמניחים בתחתית התנור (כמו שעשינו כבר למשל בעוגת קוקוס של לין), גם מורידים את הטמפרטורה של התנור לאחר 10 דקות אפייה וגם, לאחר סיום האפייה מכבים את התנור, אך לא מוציאים את העוגה למשך 45 דקות. איפוק חברים, איפוק.

לאחר הוצאת העוגה מהתנור, לא נבהלים מצניחתה או מהסדקים על פניה, מצננים את העוגה על השיש ומעבירים להמשך קירור במקרר. העוגה טעימה קרה, אך גם בטמפרטורת החדר.

חומרים:

עוגת גבינה אפויה
תומר אפלבאום

750 גרם גבינה לבנה (9%, 5% או שילוב של השניים)

6 ביצים מופרדות

1/3 כוס שמנת מתוקה

3/4 כוס סוכר

1 חבילה אינסטנט פודינג וניל

3 כפות קורנפלור

1 כף גדושה קמח תופח

1 כפית תמצית וניל

חמאה לשימון התבנית

הכנה:

מחממים את התנור לחום של 200 מעלות.

מקציפים את החלבונים בקערת המיקסר וכשמתחילות להיות בועות, מוסיפים בהדרגה את הסוכר עד לקבלת קצף יציב.

עוגת גבינה אפויה
תומר אפלבאום
עוגת גבינה אפויה
תומר אפלבאום

בקערה גדולה נפרדת מערבבים את הגבינה, החלמונים, פודינג הווניל, תמצית וניל ושמנת מתוקה.

עוגת גבינה אפויה
תומר אפלבאום
עוגת גבינה אפויה
תומר אפלבאום
עוגת גבינה אפויה
תומר אפלבאום
עוגת גבינה אפויה
תומר אפלבאום

מוסיפים את הקורנפלור והקמח התופח ומערבבים, רק עד להטמעה בתערובת.

עוגת גבינה אפויה
תומר אפלבאום

כעת, מקפלים בעדינות את קצף החלבונים לתערובת, כאשר כל פעם מקפלים פנימה שליש מהקצף.

עוגת גבינה אפויה
תומר אפלבאום
עוגת גבינה אפויה
תומר אפלבאום
עוגת גבינה אפויה
תומר אפלבאום

מעבירים לתבנית קפיצית בקוטר 24 משומנת בחמאה.

עוגת גבינה אפויה
תומר אפלבאום
עוגת גבינה אפויה
תומר אפלבאום

מסדרים בתנור תבנית בעלת שוליים ומניחים את התבנית הקפיצית עליה, כעת שופכים מים רותחים על תבנית התנור ומתחילים באפייה.

לאחר כ-10 דקות מנמיכים את חום התנור ל-160 מעלות וממשיכים לאפות עוד שעה. מכבים את התנור ולא פותחים את הדלת למשך חצי שעה נוספת.

מוציאים, מצננים ומעבירים למקרר.

עוגת גבינה אפויה
תומר אפלבאום

העוגה טעימה ישר מהתנור וגם קרה מהמקרר.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות

כתבות שאולי פספסתם

*#