כמה קל, ככה טעים: מאפה שעועית ירוקה וגבינות - טאצ' פוד - הארץ
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

כמה קל, ככה טעים: מאפה שעועית ירוקה וגבינות

שעועית ירוקה ולא רק כתוספת בצד, אז איך נשמע לכם השילוב שלה במאפה גבינות?

תגובות
 מאפה שעועית ירוקה בגבינות
תומר אפלבאום

אני מרבה לבשל שעועית ירוקה בעיקר כתוספת לארוחות. מדובר בירק שכל המשפחה שלי נהנית לאכול, רק אם אינו מבושל יתר על המידה, לא הופך לסמרטוטי ושומר על פריכותו. לרוב, אני מכינה שעועית עדינה באופן הכי פשוט: בישול קצר במים מומלחים ומורתחים, סינון, תיבול במעט שמן זית ומלח ים (לפעמים שום) ומשם לשולחן.

אם לא מיד מגישים לשולחן, מומלץ להעביר את השעועית לקערת קרח בכדי להפסיק את הבישול ושלא תהפוך לסמרטוט שאיש לא ייגע בו.

היום אני לוקחת את השעועית ועושה לה מתיחת פנים (אני משתמשת לאורך השנה בשעועית עדינה קפואה, אך גם שעועית ירוקה "רגילה" בהחלט תתאים, קפואה או טרייה – שאז תצטרכו לקטום לה את הקצוות לפני הבישול). לאחר בישול קצרצר, מערבבים אותה עם תערובת קלילה שמכינים מגבינת שמנת, שום וחלב, מעבירים לכלי המתאים לתנור, מפזרים ציפוי כיפי וטעים של שקדים פריכים ופנקו ומכניסים לזמן איכות בתנור. כמה קל – ככה טעים.

לשבועות, אך ממש לא רק, מדובר בתוספת מדהימה לשולחן.

חומרים:

 מאפה שעועית ירוקה בגבינות
תומר אפלבאום

1 חבילה (600 גרם) שעועית ירוקה (אפשר עדינה) קפואה

1 חבילה (כ-225 גרם) גבינת שמנת רכה (להוציא לפני כדי שתגיע לטמפרטורת החדר, אני השתמשתי בגבינה בעלת 25% שומן)

1/2 כוס חלב 3%

3 שיני שום כתושות

1 כפית גדושה מלח

3/4 כפית פלפל שחור טחון

1/2 כוס שקדים פרוסים

1/4 כוס פירורי פנקו

1 שן שום כתושה

30 גרם חמאה מומסת

מלח ים

הכנה:

מבשלים את השעועית בסיר גדול של מים מורתחים מומלחים למשך כ-3 דקות ומסננים.

מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.

טורפים בקערה גדולה את גבינת השמנת הרכה, החלב, השום הכתוש, המלח והפלפל, עד לקבלת תערובת אחידה.

 מאפה שעועית ירוקה בגבינות
תומר אפלבאום
 מאפה שעועית ירוקה בגבינות
תומר אפלבאום
 מאפה שעועית ירוקה בגבינות
תומר אפלבאום
 מאפה שעועית ירוקה בגבינות
תומר אפלבאום

מוסיפים את השעועית המסוננת לקערה ומערבבים בעדינות.

 מאפה שעועית ירוקה בגבינות
תומר אפלבאום

מעבירים את השעועית לכלי משומן שמתאים לתנור (אני השתמשתי בכלי קרמיקה אובלי בגודל בינוני).

 מאפה שעועית ירוקה בגבינות
תומר אפלבאום

מערבבים בקערה קטנה את השקדים הפרוסים, פירורי הפנקו, שן השום הנותרת והחמאה המומסת ומפזרים באופן אחיד על פני השעועית. מתבלים במלח ים ואופים למשך כ-30 דקות.

 מאפה שעועית ירוקה בגבינות
תומר אפלבאום
 מאפה שעועית ירוקה בגבינות
תומר אפלבאום
 מאפה שעועית ירוקה בגבינות
תומר אפלבאום
 מאפה שעועית ירוקה בגבינות
תומר אפלבאום
 מאפה שעועית ירוקה בגבינות
תומר אפלבאום


תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות

כתבות שאולי פספסתם

*#