פשטידת תרד וגבינות לשבועות - טאצ' פוד - הארץ
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

פשטידת תרד וגבינות

כתוספת נפלאה לארוחה חלבית או במזנון מלא סלטים, פשטידת תרד וגבינות שתפתיע את האורחים

תגובות
פשטידת תרד וגבינות
תומר אפלבאום

את פשטידת התרד אכלתי לראשונה בבראנץ' שכלל מזנון מלא בסלטים, גבינות, פשטידות ודומיהם (אני הגעתי עם קערה של סלט התרד והתותים הזה). פשטידה אחת בלטה במיוחד.

הבקשה למתכון של הפשטידה המדוברת לא איחרה לבוא, ולאחר ניסוי מוצלח בבית, מדובר במתכון שיהיה מצוין לחג שבועות, אך גם כתוספת נפלאה לכל ארוחת דגים/חלבית/בראנץ' (רק נזכיר גם מתכונים לפשטידות המוצלחות האלה: פשטידת הקישואים, פשטידת תפוחי האדמה ופשטידת הברוקולי). ההכנה אינה מסובכת (אך כן מלכלכים מספר כלים, לא אשקר) והתוצאה פשוט מעולה.

חומרים:

פשטידת תרד וגבינות
תומר אפלבאום

100 גרם חמאה

1 וחצי כוסות חלב

2 כפות שטוחות קמח

100 גרם גבינת קשקבל מגורדת

100 גרם גבינה בולגרית מפוררת

150 גרם גבינה צפתית מפוררת

2 ביצים

כ- 10-12 כפות פירורי לחם, מחולקות

כ-300 גרם תרד טרי שטוף

מלח, פלפל

הכנה:

בסיר קטן-בינוני, על להבה נמוכה, ממיסים את החמאה.

כשהחמאה נמסה, מוסיפים אליה את הקמח ומיד מערבבים מהר עם כף עץ על מנת שלא ייווצרו גושים.

פשטידת תרד וגבינות
תומר אפלבאום
פשטידת תרד וגבינות
תומר אפלבאום

מוסיפים את החלב לסיר וממשיכים לבשל ולערבב מדי פעם במשך כמה דקות, עד שהתערובת מעט מסמיכה.

פשטידת תרד וגבינות
תומר אפלבאום

מוסיפים את הגבינות ומערבבים עד שהן נמסות לתוך הבשמל ומתקבל מרקם חלק. מתבלים במלח ופלפל.

פשטידת תרד וגבינות
תומר אפלבאום
פשטידת תרד וגבינות
תומר אפלבאום

מוסיפים את הביצים לסיר, אחת אחת, ומערבבים עד שנטמעות בתערובת. מסירים מהאש.

פשטידת תרד וגבינות
תומר אפלבאום

מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.

מכניסים את התרד למסננת ושוטפים במים רותחים (למעין חליטה קצרה).

פשטידת תרד וגבינות
תומר אפלבאום

סוחטים היטב את עלי התרד וקוצצים אותם לרצועות, אותן מניחים בקערה.

יוצקים מעל התרד חצי מכמות תערובת הגבינות ומערבבים היטב.

פשטידת תרד וגבינות
תומר אפלבאום

כעת, משמנים תבנית בינונית המתאימה לפשטידה (אני השתמשתי בתבנית בגודל 22*30) ומפזרים בתחתיתה שכבה דקה של פירורי לחם (כ-3-4 כפות).

מעל שכבת פירורי הלחם, משטחים בעדינות את תערובת התרד והגבינות.

פשטידת תרד וגבינות
תומר אפלבאום

כעת, מפזרים שוב שכבה אחידה של פירורי לחם (3-4 כפות).

מעל, בעזרת לקקן, מורחים באופן אחיד את שארית תערובת הגבינות.

פשטידת תרד וגבינות
תומר אפלבאום

מסיימים עם עוד שכבה אחידה דקה של פירורי לחם ומכניסים לתנור לכ-45 דקות עד שפני הפשטידה זהובים.

פשטידת תרד וגבינות
תומר אפלבאום
פשטידת תרד וגבינות
תומר אפלבאום
פשטידת תרד וגבינות
תומר אפלבאום


תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות

כתבות שאולי פספסתם

*#