פשטידת תרד וגבינות
כתוספת נפלאה לארוחה חלבית או במזנון מלא סלטים, פשטידת תרד וגבינות שתפתיע את האורחים

את פשטידת התרד אכלתי לראשונה בבראנץ' שכלל מזנון מלא בסלטים, גבינות, פשטידות ודומיהם (אני הגעתי עם קערה של סלט התרד והתותים הזה). פשטידה אחת בלטה במיוחד.
הבקשה למתכון של הפשטידה המדוברת לא איחרה לבוא, ולאחר ניסוי מוצלח בבית, מדובר במתכון שיהיה מצוין לחג שבועות, אך גם כתוספת נפלאה לכל ארוחת דגים/חלבית/בראנץ' (רק נזכיר גם מתכונים לפשטידות המוצלחות האלה: פשטידת הקישואים, פשטידת תפוחי האדמה ופשטידת הברוקולי). ההכנה אינה מסובכת (אך כן מלכלכים מספר כלים, לא אשקר) והתוצאה פשוט מעולה.
חומרים:

100 גרם חמאה
1 וחצי כוסות חלב
2 כפות שטוחות קמח
100 גרם גבינת קשקבל מגורדת
100 גרם גבינה בולגרית מפוררת
150 גרם גבינה צפתית מפוררת
2 ביצים
כ- 10-12 כפות פירורי לחם, מחולקות
כ-300 גרם תרד טרי שטוף
מלח, פלפל
הכנה:
בסיר קטן-בינוני, על להבה נמוכה, ממיסים את החמאה.
כשהחמאה נמסה, מוסיפים אליה את הקמח ומיד מערבבים מהר עם כף עץ על מנת שלא ייווצרו גושים.


מוסיפים את החלב לסיר וממשיכים לבשל ולערבב מדי פעם במשך כמה דקות, עד שהתערובת מעט מסמיכה.

מוסיפים את הגבינות ומערבבים עד שהן נמסות לתוך הבשמל ומתקבל מרקם חלק. מתבלים במלח ופלפל.


מוסיפים את הביצים לסיר, אחת אחת, ומערבבים עד שנטמעות בתערובת. מסירים מהאש.

מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.
מכניסים את התרד למסננת ושוטפים במים רותחים (למעין חליטה קצרה).

סוחטים היטב את עלי התרד וקוצצים אותם לרצועות, אותן מניחים בקערה.
יוצקים מעל התרד חצי מכמות תערובת הגבינות ומערבבים היטב.

כעת, משמנים תבנית בינונית המתאימה לפשטידה (אני השתמשתי בתבנית בגודל 22*30) ומפזרים בתחתיתה שכבה דקה של פירורי לחם (כ-3-4 כפות).
מעל שכבת פירורי הלחם, משטחים בעדינות את תערובת התרד והגבינות.

כעת, מפזרים שוב שכבה אחידה של פירורי לחם (3-4 כפות).
מעל, בעזרת לקקן, מורחים באופן אחיד את שארית תערובת הגבינות.

מסיימים עם עוד שכבה אחידה דקה של פירורי לחם ומכניסים לתנור לכ-45 דקות עד שפני הפשטידה זהובים.



תגובות
דלג על התגובותתודה!
תגובתך נקלטה בהצלחה, ותפורסם על פי מדיניות המערכת
באפשרותך לקבל התראה בדוא"ל כאשר תגובתך תאושר ותפורסם.
אנא המתינו……
תודה!
תגובתך נקלטה בהצלחה, ותפורסם על פי מדיניות המערכת
אירעה שגיאה בעת שליחת התגובה
אנא נסה שנית במועד מאוחר יותר