עוגת גבינה מדהימה עם ריבת אוכמניות
עוגת גבינה קרה עם בסיס של טורט וקרם גבינה עשיר ומעל לכל ריבת אוכמניות, או בקיצור מהעוגות שאי אפשר להפסיק ליישר

על עוגת הגבינה הבאה שמעתי מחברתי כבר לפני זמן מה, היא סיפרה כי לאמה יש מתכון שאסור לפספס, מהעוגות שאי אפשר להפסיק ליישר וליישר.
מדובר בעוגת גבינה קרה (בדומה לעוגת הגבינה והפירורים למשל), שמצריכה אפייה רק עבור הבסיס, שהוא מעין טורט/ספוג קל להכנה. לאחר מכן מוסיפים את תערובת הגבינה והקצפת העשירה ולבסוף, לאחר מנוחה ארוכה במקרר, תגיע שכבת הריבה המומסת (בישול הריבה בסיר עושה הבדל משמעותי וממליצה לא לוותר על שלב זה). עוד קצת במקרר ויש לכם עוגה מצוינת, אם לחג שבועות או לכל יום אחר בשנה, מדובר בפינוק אמיתי.
בשעה טובה, הגעתי לנסות את המתכון המדובר, כאשר בין שלב הגבינה לציפוי נתתי לה לנוח לילה במקרר, עניין שעשה לה רק טוב. למחרת מרחתי את הציפוי להשלמת המשימה, צילמתי לחברתי את התוצאה הסופית והיא בתגובה ענתה שאצל אמה שכבת האוכמניות בחלקה העליון של העוגה עשיר יותר, כך שבפעם הבאה רצוי להשתמש בצנצנת וחצי של ריבה במקום אחת. בעיניי היא הייתה נפלאה בדיוק כך. חתיכה אחת פשוט לא הספיקה.
חומרים:

לתחתית:
3 ביצים, מופרדות
3 כפות סוכר
3 כפות קמח תופח
3 כפות שמן
1 כף אייריש קרים/ליקר אהוב אחר
למילוי:
500 גרם גבינה לבנה 9%
1/3 + 1/4 כוסות סוכר
1 חבילת אינסטנט פודינג וניל
2 מכלים שמנת מתוקה להקצפה (250 מ"ל כל אחד)
1 כפית תמצית וניל
לציפוי:
1 צנצנת ריבת אוכמניות (אפשר גם צנצנת וחצי לציפוי עשיר יותר)
הכנה:
מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
מתחילים עם התחתית:
מקציפים את החלבונים יחד עם הסוכר עד שנוצר קצף יציב.
מוסיפים את החלמונים והשמן, לאחר שהם נטמעים בתערובת מוסיפים את הקמח ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה.


מהדקים את התערובת בתחתית תבנית קפיצית בקוטר 26, תתקבל שכבה דקה של בצק (שתתפח באפייה). אופים עד להזהבה למשך כ-15-20 דקות (הקפידו לבדוק את התנור לאחר כ-13 דקות לוודא שלא שנשרף, זמני האפייה משתנים מתנור לתנור).


מרטיבים עם הליקר את התחתית האפויה והחמה באופן אחיד ומצננים.

ניגשים למילוי:
בקערה קטנה מערבבים את הגבינה הלבנה יחד עם תמצית הווניל ו-1/3 כוס הסוכר.



בקערת המיקסר מקציפים את השמנת המתוקה (שני המכלים) יחד עם האינסטנט פודינג ו-1/4 כוס הסוכר.

בעזרת לקקן, מקפלים בעדינות את תערובת הגבינה הלבנה לתערובת הקצפת, עד לקבלת תערובת אחידה, ומשטחים מעל תחתית הבצק. עוטפים ומכניסים לכמה שעות טובות למקרר (עם עדיפות ללילה שלם).


בסיר קטן מחממים על אש נמוכה את ריבת האוכמניות, תוך ערבוב מדי פעם, עד שנמסה ומעט מבעבעת. מסירים מהאש ויוצקים על פני העוגה הקרה. משטחים בעדינות את הריבה באופן אחיד, עוטפים אותה שוב ומחזירים למקרר עד להגשה (לפחות עוד שעה-שעתיים).

מגישים את העוגה קרה.

עוגות, סלטים, מאפים ומתכונים נוספים לשבועות - כאן
תגובות
דלג על התגובותתודה!
תגובתך נקלטה בהצלחה, ותפורסם על פי מדיניות המערכת
באפשרותך לקבל התראה בדוא"ל כאשר תגובתך תאושר ותפורסם.
אנא המתינו……
תודה!
תגובתך נקלטה בהצלחה, ותפורסם על פי מדיניות המערכת
אירעה שגיאה בעת שליחת התגובה
אנא נסה שנית במועד מאוחר יותר