סלט פסטה עם עגבניות מיובשות עם סוד ברוטב
לכל אחד כמעט יש מתכון לסלט פסטה, אז איך תהפכו אותו למשהו קצת פחות בנאלי? התשובה מיד

את ההשראה לסלט הפסטה עם עגבניות מיובשות קיבלתי בזמנו מאחד מספרי "Barefoot Contessa" המעולים של Ina Garten. אינה הנפלאה מספרת שהסלט הזה היה תמיד בין הפופולריים ביותר במסעדה ובמעדנייה המפורסמות שלה, מה שמיד משך את תשומת ליבי והביא אותי לנסות אותו לראשונה. חייבת להודות שמרפרוף מהיר במתכון הוא לא נראה לי שונה במיוחד מסלט הפסטה שנהגתי להכין עד אז.
לאורך שנים, סלט הפסטה הקבוע שלי היה שילוב של פסטה עם עגבניות, בזיליקום, עגבניות מיובשות, זיתים ופטה/מוצרלה (מודה שלא הכנתי יותר מדי היות ומשהו בצירוף המילים של "סלט" ו-"פסטה" אף פעם לא ממש הסתדר לי, למרות ועל אף הטעם המוצלח שלו). אם כן, סלט הפסטה הישן שלי לא שונה מאד מהמרכיבים שכבר יוזכרו במתכון, אך כאן בכל זאת יש משהו נוסף שהופך את הסלט למעניין, מורכב ומשובח יותר והוא הרוטב, שניתן להכין מראש.
הסלט הבא נותן נוק אאוט לסלט ההוא של פעם, או בעצם לכל סלט פסטה אחר שטעמתי. מצד אחד, הוא קל להכנה אך מצד שני הוא לא פשוט ובנאלי כמו רוב סלטי הפסטה המוכרים לנו. מדובר בתוספת נפלאה לארוחת בוקר, בראנץ' או ארוחת צהריים/ערב קייצית, קלילה ונחמדה לצד סלט ירוק גדול.
חומרים:

לסלט:
250 גרם פסטה פוזילי (1/2 חבילה)
250 גרם עגבניות בשלות חתוכות לקוביות (כ-3 עגבניות גדולות)
1/4 כוס זיתי קלמטה שחורים מגולענים וחתוכים
250 גרם גבינת מוצרלה קרועה/ חתוכה לקוביות או בייבי מוצרלה
6 עגבניות מיובשות בשמן, מסוננות וקצוצות
1 כוס גבינת פרמזן מגוררת
1 כוס עלי בזיליקום חתוכים לרצועות דקות
מלח
שמן זית
לרוטב:
5 עגבניות מיובשות בשמן, מסוננות
2 כפות חומץ בן יין
6 כפות שמן זית
1 שן שום קצוצה
1 כפית צלפים מסוננים
2 כפיות מלח
1/4 כפית פלפל שחור טחון
הכנה:
מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן בסיר עם מים מורתחים ומומלחים. מסננים את הפסטה, מערבבים פנימה כף שמן זית בכדי למנוע הידבקות ומניחים להתקרר.
מכניסים את הפסטה לקערה גדולה ומוסיפים את קוביות העגבניות, הזיתים, המוצרלה והעגבניות המיובשות הקצוצות.


מכניסים את כל מצרכי הרוטב למעבד מזון: העגבניות המיובשות, החומץ, שמן הזית, השום, הצלפים, המלח והפלפל ומעבדים עד לקבלת מרקם חלק.

יוצקים את הרוטב לתוך הקערה, מוסיפים את הפרמזן והבזיליקום, מערבבים ומגישים.






אפשר להכין את הסלט והרוטב מראש, ללא הפרמזן והבזיליקום, ואז ממש לפני ההגשה לערבב ולהגיש.
תגובות
דלג על התגובותתודה!
תגובתך נקלטה בהצלחה, ותפורסם על פי מדיניות המערכת
באפשרותך לקבל התראה בדוא"ל כאשר תגובתך תאושר ותפורסם.
אנא המתינו……
תודה!
תגובתך נקלטה בהצלחה, ותפורסם על פי מדיניות המערכת
אירעה שגיאה בעת שליחת התגובה
אנא נסה שנית במועד מאוחר יותר