הכי קלה שיש: עוגה בחושה עם פירות בשתי דקות
עוגה של פעם שמכינים בשתי דקות והתוצאה מנחמת, טעימה, חמימה והכי מתאימה לכל מצב רוח

אם תחפשו במילון העוגות, אם יש אחד כזה, את הערך "עוגה של פעם", תגלו את הזאת. עוגה של סבתות (במקרה הזה של סבתא אסתר של מאיה חברתי) עם עדכונים קטנים להיום (חמאה במקום מרגרינה, תמצית וניל אמיתית במקום כאילו). מכינים אותה בשתי דקות והתוצאה מנחמת, טעימה, חמימה והכי מתאימה.
לפני כמה שבתות אירחתי זוג חברים עם הילדים אחר הצהריים, התחלתי להכין את העוגה עם כניסתם דרך דלת הכניסה והיא הייתה כבר בתנור עם נשיקות השלום. החלטתי לצרף לעוגה פלחי אפרסקים שבמקרה היו לי במקרר, שאפשר להמיר בשזיפים, נקטרינות או כמובן משמשים כשבעונה (כמו בעוגת הפירות הבחושה של אמי). האמת, עוד הרבה פירות יתאימו לעוגה בעיניי – תאנים, תפוחים ואפילו תותים בעונתם.
את הבצק מכינים בקערה אחת, מערבבים צ'יק צ'ק את כל המרכיבים, משבצים את הפירות מעל, מפזרים עליהם עוד קצת סוכר, הופ לתנור ונתראה שוב לצד כוס הקפה. העוגה נפלאה לצד גלידת וניל, גם בטמפרטורת החדר. אם נשאר ממנה – שמרו אותה עטופה במקרר.
חומרים:

1 וחצי כוסות קמח תופח
3/4 כוס סוכר
3 ביצים
150 גרם חמאה רכה בטמפרטורת החדר
1 כפית תמצית וניל
3 שזיפים/נקטרינות/אפרסקים/משמשים/תאנים/תותים/תפוחים חתוכים לפלחים
עוד מעט סוכר לבזיקה מעל הפירות
אופציונאלי: מעט קינמון
הכנה:
מחממים את התנור לחום של 175 מעלות.
מערבבים בקערה את הקמח, הסוכר, הביצים, הווניל והחמאה הרכה עד לקבלת תערובת אחידה (שתהיה מעט דביקה, זה בסדר).


משמנים תבנית (הפעם אפיתי בפיירקס זכוכית עגולה של פאי) ומשטחים את הבלילה בתחתיתה.

משבצים את פלחי הפרי על פני העוגה בשכבה אחידה ובוזקים מעט סוכר על כל פרי (מי שרוצה מוזמן לבזוק גם מעט קינמון).




אופים למשך כ-35 דקות עד שהעוגה זהובה וריחנית.


מגישים חם לצד גלידת וניל.

תגובות
דלג על התגובותתודה!
תגובתך נקלטה בהצלחה, ותפורסם על פי מדיניות המערכת
באפשרותך לקבל התראה בדוא"ל כאשר תגובתך תאושר ותפורסם.
אנא המתינו……
תודה!
תגובתך נקלטה בהצלחה, ותפורסם על פי מדיניות המערכת
אירעה שגיאה בעת שליחת התגובה
אנא נסה שנית במועד מאוחר יותר