עוגת גבינה פירורים שתרצו לאכול כל השנה
עוגת גבינה עם פירורים - לא מתוחכמת, עדכנית או מודרנית – וזה בדיוק מה שאני אוהבת בה. עוגה עם טעם של פעם, אם תרצו, של ילדות

לקראת חג שבועות הממשמש ובא, אני שמחה לשתף בעוגה שהולכת איתי כבר שנים - אחת האהובות עליי וממש לא רק בחג הביכורים. טעמתי אותה לראשונה כחיילת, כשחברה הביאה אותה כפינוק מהבית לבסיס. סרן שמועתי עשה את עבודתו ותוך דקות בודדות העוגה חוסלה עד הפירור האחרון. בעקבות כך, ביקשתי ממנה את המתכון, לראשונה בחיי.
זו אינה עוגה מתוחכמת, עדכנית או מודרנית – וזה בדיוק מה שאני אוהבת בה. עוגה עם טעם של פעם, אם תרצו, של ילדות.
אני מזהירה מראש: מלכלכים ומשתמשים כאן בלא מעט כלים, אך מצד שני, ההכנה קלה מאוד, עד כדי כך שהיום בתי בת ה-8, שגם הכניסה אותה לפייבוריטים שלה, מכינה אותה כבר כמעט לבדה. טעמה של העוגה משתבח למחרת ולאחר הכנתה היא מחזיקה כמה ימים עטופה במקרר. קשה לי לומר לכם בדיוק כמה היות ולעולם לא נשאר ממנה פירור לאורך זמן.
חומרים:

תבנית קפיצית עגולה בקוטר 26 (או פיירקס, שגם עושה את העבודה)
לבצק (לקלתית ולפירורים):
200 גרם חמאה
2 חלמונים
2 כפות סוכר
2 כוסות קמח תופח
למלית:
500 גרם גבינה לבנה 9%
3/4 כוס סוכר + 2 כפות סוכר
1 שקית סוכר וניל
1 מכל שמנת מתוקה 38%
הכנה:
מחממים את התנור לחום של 180 מעלות
לבצק:
מכניסים את כל מרכיבי הבצק למעבד מזון ומעבדים בפולסים עד שמתאחדים.


מחלקים את הבצק ל- 3/4 ול- 1/4 שמניחים בצד.
עם חלקו הגדול של הבצק (3/4 מהכמות) מרפדים את תחתית ושולי התבנית.
את חלקו הקטן של הבצק (1/4 מהכמות) משטחים בתבנית קטנה אחרת המתאימה לתנור.

מכניסים את שתי התבניות לתנור לכ-15 דקות, עד שהבצק מזהיב (שימו לב שלא יישרף).

בינתיים מכינים את המלית:
בקערה גדולה מערבבים את הגבינה הלבנה, 3/4 כוס הסוכר ושקית סוכר הווניל.

לאחר מכן, מקציפים את השמנת המתוקה יחד עם שתי כפות הסוכר הנותרות במיקסר עד לקצפת יציבה.
מקפלים בעדינות את הקצפת לתוך תערובת הגבינה, עוטפים בניילון ושומרים במקרר עד למילוי הבצק.

מכינים את הפירורים:
בעזרת מזלג מגרדים את הבצק ששיטחנו בתבנית הנוספת לפירורים.

לאחר שהקלתית מתקררת מעט, שופכים לתוכה את תערובת הגבינה.

מעל שכבת הגבינה מפזרים את הפירורים בשכבה אחידה.


עוטפים את העוגה ומכניסים לכמה שעות קירור עד להגשה.


תגובות
דלג על התגובותתודה!
תגובתך נקלטה בהצלחה, ותפורסם על פי מדיניות המערכת
באפשרותך לקבל התראה בדוא"ל כאשר תגובתך תאושר ותפורסם.
אנא המתינו……
תודה!
תגובתך נקלטה בהצלחה, ותפורסם על פי מדיניות המערכת
אירעה שגיאה בעת שליחת התגובה
אנא נסה שנית במועד מאוחר יותר