קממבר בתנור: מנה שעושה חשק לארח - טאצ' פוד - הארץ
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

קממבר בתנור: מנה שעושה חשק לארח

ביס מושלם של גבינת קממבר בתנור שנאכלה במסעדה תל אביבית הוביל לגרסה ביתית מושחתת קלה להכנה

תגובות
קממבר בתנור
תומר אפלבאום

קממבר בתנור היא מנה נושנה, אבל דווקא ביס מושלם של קממבר צלויה לצד ריבה פיקנטית שאכלתי במסעדה תל אביבית נהדרת גרם לי לנסות ולשחזר את המתכון. טעמה ומרקמה של הקממבר הצלויה בשילוב הריבה המתוקה הלכו איתי הביתה והובילו לגרסה הביתית לשחיתות הכל כך קלה להכנה הזו.

אלתרתי אותה בפעם הראשונה לארוחת חברים ספונטנית, ועל שתי דקות עבודה התקבלו לא מעט תשבוחות.

לקחתי את כיכר קממבר בתנור צעד אחד קדימה והוספתי עוד מרכיב מושחת לסיפור - בצק עלים. כלומר, לפני הכנסת כיכר הגבינה לתנור עוטפים אותה בבצק עלים.

המאפה התמים, החמים והזהוב שיוצא מהתנור לא מסגיר את ההפתעה שמתחבאת בפנים. תתכוננו למחמאות.

יש כאן מקום למשחק ואפרט מספר אלטרנטיבות במהלך המתכון.

לפני שנתחיל – אנא השתמשו רק בבצק עלים על בסיס חמאה: ניתן לרכוש אותו באגף הבצקים של כל סופר ולא רק במעדניות כמו שהיה עד לפני כמה שנים. עניין החמאה בבצק, לעומת המרגרינה שבשאר הבצקים, הינו משמעותי ביותר. לרוב חבילה אחת מספיקה לעטוף שתי כיכרות גבינה, ואף עשוי להישאר לכם בצק בצד אותו כדאי לשמור למתכונים אחרים.  

חומרים:

קממבר בתנור
תומר אפלבאום

כיכר עגולה של קממבר משובחת (או ברי, בת דודתה הכמעט זהה), לבחירתכם

בצק עלים על בסיס חמאה, מופשר (במשך לילה במקרר או 4 שעות בטמפרטורת החדר)

ביצה טרופה להברשת הבצק

מעט קמח לקימוח

ריבה משובחת שאוהבים כמו ריבת מישמש, תותים, אפרסקים, תאנים. אם אין, גם דבש יתאים

אופציונלי אך מאד מוסיף: אגוזי מלך/פקאנים קצוצים גס

אפשרות להגשה: מניפת תפוחים חתוכים

הכנה:

מחממים את התנור לחום של 190 מעלות.

מקמחים את משטח העבודה, חותכים ריבוע של בצק עלים ומרדדים אותו (הקפידו שהבצק לא יהיה עבה מדי).

מניחים את כיכר הקממבר או הברי על הבצק.

קממבר בתנור
תומר אפלבאום

כרגע עומדות בפנינו מספר אפשרויות:

לא להניח תוספת מעל הגבינה, אלא לסגור את הבצק, לאפות ולהגיש פירות וריבה לצד כיכר הגבינה העטופה (האופציה הפחות מועדפת עליי). אופציה שנייה היא למרוח בנדיבות שכבה של ריבה/דבש ולפזר מעל אגוזי מלך/פקאנים קצוצים גס – כך אני עשיתי.

קממבר בתנור
תומר אפלבאום
קממבר בתנור
תומר אפלבאום

כעת, עוטפים את הגבינה עם הבצק: ישנה אפשרות לעטוף כמעטפה (אז צריך להקפיד על בצק דק מאד) או להרים את כל הבצק כלפי מעלה, להדק ולהיפתר מהבצק הנותר (החלופה המועדפת). העיקר שיהיה מהודק היטב ולא יותר מדי בצק.

מברישים את הבצק בביצה טרופה ומכניסים לתנור לכ-30-35 דקות.

קממבר בתנור
תומר אפלבאום

מוציאים מהתנור ומצננים כ-5-10 דקות עד ההגשה (אזהרת שריפת לשון קשה).

קממבר בתנור
תומר אפלבאום

ישנה אפשרות להכין את הכיכר עטופה בבצק יום לפני האירוח ולשמור במקרר, כך שכל מה שנשאר לעשות לפני הגעת האורחים זה להבריש בביצה ולהכניס לתנור.

קממבר בתנור
תומר אפלבאום

אפשרות נוספת היא להגיש את כיכר הקממבר העטופה בליווי מניפת תפוחים. שילוב הטעמים של התפוחים, הגבינה הנמסה, הדבש/ריבה והאגוזים מופלא.

קממבר בתנור
תומר אפלבאום
קממבר בתנור
תומר אפלבאום
קממבר בתנור
תומר אפלבאום


תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות

כתבות שאולי פספסתם

*#