קממבר בתנור: מנה שעושה חשק לארח
ביס מושלם של גבינת קממבר בתנור שנאכלה במסעדה תל אביבית הוביל לגרסה ביתית מושחתת קלה להכנה

קממבר בתנור היא מנה נושנה, אבל דווקא ביס מושלם של קממבר צלויה לצד ריבה פיקנטית שאכלתי במסעדה תל אביבית נהדרת גרם לי לנסות ולשחזר את המתכון. טעמה ומרקמה של הקממבר הצלויה בשילוב הריבה המתוקה הלכו איתי הביתה והובילו לגרסה הביתית לשחיתות הכל כך קלה להכנה הזו.
אלתרתי אותה בפעם הראשונה לארוחת חברים ספונטנית, ועל שתי דקות עבודה התקבלו לא מעט תשבוחות.
לקחתי את כיכר קממבר בתנור צעד אחד קדימה והוספתי עוד מרכיב מושחת לסיפור - בצק עלים. כלומר, לפני הכנסת כיכר הגבינה לתנור עוטפים אותה בבצק עלים.
המאפה התמים, החמים והזהוב שיוצא מהתנור לא מסגיר את ההפתעה שמתחבאת בפנים. תתכוננו למחמאות.
יש כאן מקום למשחק ואפרט מספר אלטרנטיבות במהלך המתכון.
לפני שנתחיל – אנא השתמשו רק בבצק עלים על בסיס חמאה: ניתן לרכוש אותו באגף הבצקים של כל סופר ולא רק במעדניות כמו שהיה עד לפני כמה שנים. עניין החמאה בבצק, לעומת המרגרינה שבשאר הבצקים, הינו משמעותי ביותר. לרוב חבילה אחת מספיקה לעטוף שתי כיכרות גבינה, ואף עשוי להישאר לכם בצק בצד אותו כדאי לשמור למתכונים אחרים.
חומרים:

כיכר עגולה של קממבר משובחת (או ברי, בת דודתה הכמעט זהה), לבחירתכם
בצק עלים על בסיס חמאה, מופשר (במשך לילה במקרר או 4 שעות בטמפרטורת החדר)
ביצה טרופה להברשת הבצק
מעט קמח לקימוח
ריבה משובחת שאוהבים כמו ריבת מישמש, תותים, אפרסקים, תאנים. אם אין, גם דבש יתאים
אופציונלי אך מאד מוסיף: אגוזי מלך/פקאנים קצוצים גס
אפשרות להגשה: מניפת תפוחים חתוכים
הכנה:
מחממים את התנור לחום של 190 מעלות.
מקמחים את משטח העבודה, חותכים ריבוע של בצק עלים ומרדדים אותו (הקפידו שהבצק לא יהיה עבה מדי).
מניחים את כיכר הקממבר או הברי על הבצק.

כרגע עומדות בפנינו מספר אפשרויות:
לא להניח תוספת מעל הגבינה, אלא לסגור את הבצק, לאפות ולהגיש פירות וריבה לצד כיכר הגבינה העטופה (האופציה הפחות מועדפת עליי). אופציה שנייה היא למרוח בנדיבות שכבה של ריבה/דבש ולפזר מעל אגוזי מלך/פקאנים קצוצים גס – כך אני עשיתי.


כעת, עוטפים את הגבינה עם הבצק: ישנה אפשרות לעטוף כמעטפה (אז צריך להקפיד על בצק דק מאד) או להרים את כל הבצק כלפי מעלה, להדק ולהיפתר מהבצק הנותר (החלופה המועדפת). העיקר שיהיה מהודק היטב ולא יותר מדי בצק.
מברישים את הבצק בביצה טרופה ומכניסים לתנור לכ-30-35 דקות.

מוציאים מהתנור ומצננים כ-5-10 דקות עד ההגשה (אזהרת שריפת לשון קשה).

ישנה אפשרות להכין את הכיכר עטופה בבצק יום לפני האירוח ולשמור במקרר, כך שכל מה שנשאר לעשות לפני הגעת האורחים זה להבריש בביצה ולהכניס לתנור.

אפשרות נוספת היא להגיש את כיכר הקממבר העטופה בליווי מניפת תפוחים. שילוב הטעמים של התפוחים, הגבינה הנמסה, הדבש/ריבה והאגוזים מופלא.



תגובות
דלג על התגובותתודה!
תגובתך נקלטה בהצלחה, ותפורסם על פי מדיניות המערכת
באפשרותך לקבל התראה בדוא"ל כאשר תגובתך תאושר ותפורסם.
אנא המתינו……
תודה!
תגובתך נקלטה בהצלחה, ותפורסם על פי מדיניות המערכת
אירעה שגיאה בעת שליחת התגובה
אנא נסה שנית במועד מאוחר יותר