עוגת גבינה קלאסית מדהימה
עוגת גבינה כמו שעוגת גבינת שמנת קלאסית צריכה ואמורה להיות – עם הרבה גבינת שמנת ולא מעט המתנה סביבה

אני גאה להציג בפניכם את עוגת הגבינה המפורסמת של רחל, גיסתה של חגית, גיסתי. האמת היא שלקחתי את המתכון מרחל כבר לפני שנים רבות, כשטעמתי אותה לראשונה באיזה מפגש משפחתי. אך לאחר שעיינתי במתכון והבנתי שהכנת העוגה כרוכה בהמתנה מרובה, הנחתי אותו בצד ואמרתי לעצמי שיום יבוא ותהיה לי הסבלנות לגשת אליו. אז היום הזה הגיע ובואו נאמר שהיה שווה לחכות.
לקראת חג שבועות הקרב ובא נזכרתי בעוגת גבינת השמנת האפויה החלומית הזו והחלטתי שהגיעה העת לתת לה הזדמנות. אפיתי אותה לראשונה עבור חגיגת יום הולדת של חברה והתגובות היו נלהבות. לאחר מכן גם המשפחה זכתה בעוגה המדהימה וכולם יישרו ויישרו עד שנעלמה.
אז הנה קבלו אותה: עוגת גבינה כמו שעוגת גבינת שמנת קלאסית צריכה ואמורה להיות – עם הרבה גבינת שמנת (אני משלבת בין 16% שומן ל-25%) והרבה זמן מנוחה בתנור לפני יציאתה, כמו ליידי אמיתית, תצטרכו לחכות ולצפות לה. אבל מבטיחה שההמתנה תשתלם.
ניתן לאפות את העוגה בערב ואז למחרת בבוקר להכניס למקרר. אם כן, ה-"קושי" היחיד בהכנת העוגה הוא האפייה הארוכה וההתקררות בתנור לאחר מכן. לכן זוהי עוגה נהדרת להכנה יום-יומיים לפני האירוח.
חומרים:

לתחתית:
200 גרם (כ-25 עוגיות) פתי בר או עוגיות חמאה
50 גרם (כ-1/2 כוס) אגוזי מלך (או פקאנים)
100 גרם חמאה מומסת
1 כפית גרידת לימון
לתערובת גבינה:
3 גביעים גבינת שמנת (225 גרם כל אחד, אני משלבת בין 16% ו-25%)
3 ביצים מופרדות לחלבונים וחלמונים
3/4 כוס סוכר
2 כפות גדושות קורנפלור
לציפוי:
2 גביעי שמנת חמוצה (200 גרם לגביע)
2 כפות סוכר
1 כפית תמצית וניל
ההכנה:
מחממים את התנור לחום של 100 מעלות.
מתחילים עם התחתית:
בקערת מעבד מזון שמים את העוגיות והאגוזים וטוחנים עד לקבלת תערובת פירורית.
מוסיפים את החמאה המומסת וגרידת הלימון ומעבדים רק עד לקבלת תערובת חולית לחה אחידה.


מהדקים היטב את התערובת בתחתית תבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ.

מכינים את תערובת הגבינה:
שמים בקערה גדולה את שלושת גביעי הגבינה, החלמונים, הסוכר והקורנפלור ומערבבים היטב עם מטרפה עד לקבלת תערובת אחידה.


בקערת המיקסר מקציפים שמים את החלבונים על מהירות גבוהה עד לקבלת קצף יציב.

מקפלים את החלבונים המוקצפים לתערובת הגבינה.

יוצקים את תערובת הגבינה בתבנית, מעל התחתית, ואופים למשך 3 שעות.

מכינים את הציפוי:
בקערה מערבבים היטב את 2 גביעי השמנת החמוצה יחד עם 2 כפות הסוכר וכפית תמצית וניל.

יוצקים את תערובת השמנת החמוצה מעל פני העוגה באופן אחיד ואופים 15 דקות נוספות.

מכבים את התנור (אך לא פותחים אותו) ומניחים לעוגה להצטנן בתנור כ-4 שעות (אפשר גם לילה שלם). מעבירים את העוגה למקרר עד להגשה.



תגובות
דלג על התגובותתודה!
תגובתך נקלטה בהצלחה, ותפורסם על פי מדיניות המערכת
באפשרותך לקבל התראה בדוא"ל כאשר תגובתך תאושר ותפורסם.
אנא המתינו……
תודה!
תגובתך נקלטה בהצלחה, ותפורסם על פי מדיניות המערכת
אירעה שגיאה בעת שליחת התגובה
אנא נסה שנית במועד מאוחר יותר