לתחתית:
מתכון טארט טבעוני עם קרם פסיפלורה נפלא
בין שלל פירות הקיץ דווקא הפסיפלורה לא מקבלת את המקום הראוי לה. הקונדיטורית הטבעונית שני רייך עשתה ממנה מחית ושילבה בקרם. התוצאה: עוגה יפהפייה ונפלאה
יש קונדיטורים שמכורים לשוקולד, אחרים מחבבים שמרים ואצלי הסטייה היא פירות. מי שעוקב אחר המדור ודאי שם לב שפה ושם הזכרתי את חיבתי לשילוב פירות בקינוחים. אבל, אם יש פרי אחד שמבחינתי מבטל את כולם ומצדי לשלב אותו בכל קינוח (וגם לאכול ולהריח אותו), הרי זה הפסיפלורה. לפני שתרימו גבה ותשאלו את עצמכם מה אני מוצאת בפרי הזה, הרי יש טעימים ממנו ויפים לבטח, התשובה טמונה בלב הכתמתם שלו, בגרעינים שמתפצפצים בפה והריח המהפנט שלו הם שגורמים לי לאהוב אותו כל כך. אגב, חוץ מלשלב אותו בעוגות ובקינוחים הוא עוזר להרגעה וכמובן נותן טוויסט מתקתק, גם אם לעוס לעייפה, בקוקטיילים ובמשקאות.
לטעמי הוספת פסיפלורה לקינוחים כמו מוסים וקרמים, היא הדרך הטובה ביותר לנצל את הפוטנציאל הטמון בפרי. הפעם החלטתי לשלב אותו בתור מילוי ולא סתם, אלא בטארט פסיפלורה טבעוני – נשמע חלום אני יודעת. במתכון טארט עם תחתית משגעת של בצק פריך, מילוי עדין וקרמי של פסיפלורה וכמובן מרנג העשוי ממי חומוס (אל דאגה - אין שום זכר לטעם החומוס).
רכיבים
160 גרם קמח
70 גרם סוכר
70 גרם שמן קוקוס קר
כפית מחית/תמצית וניל
קורט מלח
5 כפות מים/חלב סויה
לקרם פסיפלורה:
למרנג:
הוראות הכנה
הכנת קרם פסיפלורה:
בסיר קטן ועל אש נמוכה מערבבים את הפסיפלורה (אפשר עם הגרעינים), מיץ לימון, סוכר עד שהסוכר נמס לחלוטין.
מוסיפים קרם קוקוס ומערבבים תוך כדי במשך 2 דקות.
מוסיפים קורנפלור מומס במים לתוך הסיר ומערבבים עד שהתערובת מסמיכה.
מורידים מהאש ומעבירים לקערה. מוסיפים שמן קוקוס ומערבבים. כעת מניחים בצד להצטנן לטמפרטורת החדר.
מכסים בניילון נצמד את כל הקרם (ולא את הקערה) על מנת שלא יווצר קרום. מעבירים למקרר ל- 4 שעות או למשך הלילה.
הכנת הבצק הפריך:
במעבד מזון עם להב פלדה מעבדים קמח, סוכר, שמן קוקוס, וניל ומלח לתערובת פירורית.
מוסיפים את המים/חלב סויה וממשיכים לעבד עד לקבלת בצק אחיד. משטחים לדיסקית, מניילנים ושמים במקרר למשך שעה לפחות.
לאחר שעה במקרר אופים את הבצק אפייה עיוורת: מעל הקלתית מניחים נייר אפייה או ניילון נצמד המתאים לתנור, ועליו מניחים קטניות (שעועית/חומוס ועוד). מכניסים לתנור עם חום של 170 מעלות, ואופים 12 דקות.
אחריהן, מוציאים את נייר האפייה יחד עם הקטניות. מחזירים את הקלתית לתנור למשך 15 דקות או עד שהבצק מזהיב. מצננים לחלוטין.
הכנת המרנג:
בקערת מיקסר עם מטרפה שופכים את מי החומוס ומתחילים להקציף במהירות גבוהה עד שמתקבל קצף. מוסיפים בהדרגה את הסוכר וממשיכים להקציף עוד 10 דקות. מוסיפים אינסטנט פודינג וממשיכים להקציף עוד 3 דקות עד שמתקבל מרנג יציב מאוד.
הרכבת העוגה:
מוציאים את קרם הפסיפלורה מהמקרר וממלאים עמו את הקלתית.
מעבירים את המרנג לשק זילוף עם צנטר עגול, ומזלפים תלוליות על הטארט.
מתקדמים ממש יכולים לשרוף את קצות המרנג עם ברנר.
מכניסים את העוגה שוב למקרר עד להגשה.
טיפים
ניתן לשמור את הטארט כיומיים במקרר.
ניתן להכין נשיקות מהמרנג: מזלפים נשיקות או כל צורה שרוצים על נייר אפייה ואופים בחום של 70 מעלות כ-3 שעות. יש לצנן לחלוטין לפני ההגשה.
תגובות
דלג על התגובותתודה!
תגובתך נקלטה בהצלחה, ותפורסם על פי מדיניות המערכת
באפשרותך לקבל התראה בדוא"ל כאשר תגובתך תאושר ותפורסם.
אנא המתינו……
תודה!
תגובתך נקלטה בהצלחה, ותפורסם על פי מדיניות המערכת
אירעה שגיאה בעת שליחת התגובה
אנא נסה שנית במועד מאוחר יותר