עוגת גבינה חמה של בתי מלון בגרסה של קרן אגם

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

עוגת גבינה חמה של בתי מלון בגרסה של קרן אגם

מי יכול להתאפק כשיש עוגת גבינה בתנור? גם קרן אגם לא הצליחה, אך החליטה לשדרג אותה: זו עדיין עוגת גבינה חמה רק עם תחתית בצק פריך ופירורים מעל

תבנית מרובעת או עגולה בקוטר 26 ס"מ דרגת קושי: בינוני
עוגת גבינה חמה עם תחתית בצק פריך ופירורים
מוטי מילרוד

קוראים לה עוגת גבינה חמה של בתי מלון, אך האמת היא שמעולם לא זכיתי לטעום ממנה באף מלון בארץ, אולי בגלל שמשהו בהגשה הזאת נראה לי לא מספיק מגרה. אולם כששמעתי לראשונה שאנשים ממש מחבבים אותה, נדלקתי. הבנתי שאני לא היחידה שיש לה צורך לאכול את עוגות הגבינה שלה מיד עם יציאתן מהתנור ושאני לא מוזרה לגמרי, אז יצרתי גרסה משלי - דומה וקצת שונה. 

במלונות נהוג להגיש אותה נקייה מבצק, שוחה בתבנית אלומיניום מלאה במים חמים. זה לא המקרה הנוכחי. בגרסה שלי, הוספנו לה תחתית של בצק פריך וקצת פירורים מלמעלה. הטעם? חלומי.

מתכון לעוגת רוגלך של קרן אגם מתוך כתבתה של רונית ורד - כאן

עוד מתכונים לעוגת גבינה שתרצו לאכול כל השנה - כאן
 

12תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 3.0 1 5 (70)

רכיבים

לתחתית ולפירורים:

2.5 כוסות (350 גרם) קמח לבן רגיל

250 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

1/2 כוס סוכר לבן

מעט מלח

2 חלמונים

לעוגה:

750 גרם גבינה לבנה 5%

1 גביע (250 גרם) גבינת ריקוטה 

1 גביע שמנת חמוצה 

5 ביצים מופרדות בגודל L

3/4 כוס (150 גרם) סוכר לבן

1/2 כוס קורנפלור

כף מחית/תמצית וניל 

הוראות הכנה

מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית מרובעת גדולה או עגולה בקוטר 26 ס"מ בנייר אפייה.

במעבד מזון (אפשר גם בקערה בעזרת הידיים) מעבדים קמח, מעט מלח, וסוכר.

מוסיפים קוביות חמאה קרה ומעבדים עד ליצירת פירורים.

מוסיפים חלמונים ומעבדים מעט ממש כדי לשמור על מרקם פירורי.

מוציאים מחצית מכמות הפירורים לתבנית ומעבירים לתנור לאפייה מקדימה של 10 דקות.

את יתרת הפירורים שומרים בצד.

הכנת המלית:

בקערה מערבבים גבינה לבנה, ריקוטה, שמנת חמוצה, מחצית מכמות הסוכר וחלמונים, מעבירים לקערה בינונית אחרת 2 כפות מהבלילה ומוסיפים אליה קורנפלור ומערבבים היטב. מחזירים לתערובת הגדולה של הגבינות, מוסיפים וניל ומערבבים היטב.

במיקסר מקציפים חלבונים עם מחצית מכמות הסוכר שנותרה עד לקבלת קצף יציב. מקפלים פנימה את תערובת הגבינות, ומאחדים בעדינות. מעבירים לתבנית מעל הבצק הפריך, ומיישרים.

מפזרים את מחצית פירורי הבצק שנותרו מעל תערובת הגבינה בתבנית.

אופים כ-45-50 דקות עד שהפירורים שפוזרו מעל אפויים והעוגה רוטטת מעט.

מצננים רק מעט ומגישים חמים.

 *
עוגת גבינה חמה עם תחתית בצק פריך ופירורים
מוטי מילרוד

____

קרן אגם היא אופה ביתית בעלת הבלוג נשואה למאפייה



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות