לכדורי הגבינה:
קווארק בֶּלְשֶן: כדורי גבינה לבנה מטוגנים
הקינוח הגרמני של כדורי גבינה לבנה מטוגנים וממולאים במשמשים מיובשים הכי טעים כשהוא מוגש מיד אחרי ההכנה, ולכן מומלץ להכין את התערובת בסמוך לארוחה ולטגן לפני ההגשה

"כדורי הגבינה הלבנה המטוגנים הללו הם מאפה חלומי האופייני לאזור ממנו אני מגיע בגרמניה", מספר המאסטר שף הגרמני תום פרנץ. "על אף שהכרתי את הקווארק בלשן עוד מילדותי התאהבתי בו בשלב מאוחר יחסית בזכות אשתי, שמכל השפע שיש לקונדיטוריה הגרמנית להציע התאהבה דווקא בכדורים הזהובים הללו. את המתכון לקווארק בלשן קיבלתי מקונדיטוריה מסורתית בת מאות שנים".
במשימת הגמר של "מאסטר שף” שדרגתי אותו (ואפילו הפכתי אותו לקצת ישראלי) עם מלית של משמשים מיובשים שבושלו בסירופ תבלינים וקצפת וניל. הכדורים הכי טעימים מיד אחרי ההכנה, כשמגלגלים אותם בסוכר וקינמון.
גיוונים:
1. מגישים את הכדורים בשיטה הגרמנית: חמים וללא משמשים וקצפת.
2. בעונה: משתמשים במשמשים טריים פרוסים (או בכל פרי עסיסי אחר).
3. את הסירופ שבו בושלו המשמשים לא זורקים! משתמשים בו לתיבול קינוחים אחרים, ואפילו סתם לעטר כדור גלידה. הסירופ נשמר במקרר זמן רב.
רכיבים
לטיגון עמוק:
לציפוי:
למשמשים:
לקצפת שנטילי:
הוראות הכנה
1. מכינים את המשמשים: מרתיחים מים, סוכר ותבלינים על להבה גבוהה. כשהסירופ רותח מוסיפים את המשמשים, מנמיכים להבה ומבשלים ללא כיסוי 20 דקות. מכבים את האש, מכסים ומשהים כ-40 דקות לצינון ולספיגת טעמים. לפני הרכבת המנה מסננים את המשמשים ושומרים את מי הבישול.
2. מכינים קצפת שנטילי: מקציפים שמנת מתוקה עם סוכר עד לקבלת קצפת יציבה ועמידה. לקראת סוף ההקצפה מוסיפים תמצית וניל.
3. מכינים את הציפוי: מערבבים סוכר וקינמון בקערה ושומרים בצד.
4. מכינים את הכדורים: מערבלים את כל חומרי הבצק בקערת מיקסר עם וו גיטרה עד לקבלת לקבלת בצק דביק (נזהרים מעיבוד יתר).
מחממים סיר עם שמן לטיגון עמוק (הטמפרטורה צריכה להיות 170 מעלות).
5. יוצרים כדורים בעזרת שתי כפות ומטגנים בשמן הרותח 5 דקות עד שהכדורים זהובים. משתדלים לעבוד כמה שיותר מהר ומטגנים עד 8 כדורים בכל פעם על מנת לשמור על חום השמן ולמנוע מהכדורים להידבק זה לזה. מוציאים לנייר סופג לכמה שניות.
6. מגלגלים את הכדורים בתערובת הסוכר והקינמון ומצננים לטמפרטורת החדר.
7. מרכיבים ומגישים: חוצים כל כדור גבינה אך לא עד הסוף (כמו שחוצים לחמנייה לסנדוויץ’). ממלאים את הפתח במשמש או שניים ומניחים עליהם כף קצפת. מגישים מיד, כשהכדורים טריים.
הכנה מראש: הכי טוב חם, אבל אם לא יכולים אפשר להכין את הבצק עד שעתיים לפני ההגשה ולשמור במקרר. לפני הטיגון מביאים את הבצק לטמפרטורת החדר. המשמשים בסירופ יישמרו במקרר עד 3 חודשים.
תגובות
דלג על התגובותתודה!
תגובתך נקלטה בהצלחה, ותפורסם על פי מדיניות המערכת
באפשרותך לקבל התראה בדוא"ל כאשר תגובתך תאושר ותפורסם.
אנא המתינו……
תודה!
תגובתך נקלטה בהצלחה, ותפורסם על פי מדיניות המערכת
אירעה שגיאה בעת שליחת התגובה
אנא נסה שנית במועד מאוחר יותר