150 גרם חמאה רכה
מתכון לעוגת טחינה, חלבה וסילאן מושחתת
מכורים לחלבה? זו העוגה המושלמת בשבילכם. מתכון של מאיה כהן מקפה ליזלוטה

אני מכירה כמה מכורים שיכולים לנשנש בלוק חלבה שלם בלי שום תוספת. אם זה נשמע לכם מוכר, הגעתם למקום הנכון. העוגה הקלה להכנה הזו מככבת אצלנו באופן קבוע והיא הייתה האהובה ביותר על משפחתי עוד לפני שפתחנו את בית הקפה. הטחינה באפייה משמשת לפעמים כתחליף לשמן או לחמאה. כאן היא מתווספת לעוגה בחושה על בסיס חמאה ושמנת. התוצאה היא עוגה מושחתת, בעלת טעם חמאתי ומרקם עשיר ומעט דחוס שהולכת מושלם עם הקפה.
רכיבים
הוראות הכנה
במיקסר עם וו הקצפה, מקציפים חמאה וסוכר לקרם בהיר ותפוח. במהלך ההקצפה מנקים את דפנות המיקסר עם לקקן מספר פעמים.
מוסיפים ביצים בהדרגה, תוך כדי הקצפה במהירות בינונית. ממשיכים להוסיף ביצים רק כאשר הכמות הקודמת נטמעה בתערובת. במהלך ההקצפה מנקים את דפנות המיקסר מספר פעמים.
מנפים יחד את המרכיבים היבשים: קמח, אבקת אפייה וסודה לשתייה.
מחליפים את וו ההקצפה לוו גיטרה. מוסיפים את היבשים, שמנת וחלב לסירוגין: מוסיפים כשליש מכמות היבשים ומערבבים מעט. מוסיפים מחצית מכמות השמנת והחלב, ומערבבים מעט. ממשיכים לסרוגין עד שכל החומרים נטמעים בתערובת. בשלב זה יש להמנע מערבוב יתר – מערבבים רק עד שהתערובת אחידה.
מערבבים טחינה וסילאן בקערה קטנה. מוסיפים כ-2/3 לבלילת העוגה ומערבבים מעט. מוסיפים חלבה מפוררת ומערבבים מעט (אין צורך שהתערובת תהיה אחידה).
מחלקים את הבלילה בין שתי תבניות אינגליש קייק. מפזרים את יתרת תערובת הטחינה-סילאן מעל בלילת העוגה ויוצרים דוגמת שיש בעזרת סכין.
אופים ב-165 מעלות כ-45 דקות. העוגות מוכנות כשקיסם הננעץ בעוגות יוצא עם פירורים לחים.
תגובות
דלג על התגובותתודה!
תגובתך נקלטה בהצלחה, ותפורסם על פי מדיניות המערכת
באפשרותך לקבל התראה בדוא"ל כאשר תגובתך תאושר ותפורסם.
אנא המתינו……
תודה!
תגובתך נקלטה בהצלחה, ותפורסם על פי מדיניות המערכת
אירעה שגיאה בעת שליחת התגובה
אנא נסה שנית במועד מאוחר יותר