מתכון לעוגת יוגורט ולימון

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון לעוגת יוגורט ולימון

השילוב המושלם בין מתוק לחמוץ מתגלה בעוגת יוגורט כבשים עם לימון. מתכון של הקונדיטורית מאיה כהן מקפה ליזלוטה בתל אביב

תבנית קוגלהוף דרגת קושי: קל
עוגת יוגורט כבשים ולימון
מגד גוזני

אחת העוגות הכי אהובות אצלנו בקפה היא עוגת יוגורט ולימון. זו עוגה פשוטה מאוד, המבוססת על מרכיבים שיש בכל בית. התוצאה מאזנת בין מתוק לחמוץ באופן מושלם ומתקבלת עוגה שמספקת את הקרייב למתוק מבלי להיות מתוקה וכבדה מידי. לאחרונה הזדמן לי לנסות גרסה של העוגה עם לימון מאייר. הלימון הזה מעט מתוק יותר מלימון רגיל, עם קליפה דקה וארומטית. השילוב שלו בעוגות ומאפים הוא מצוין, ואם הוא זמין לכם אני ממליצה מאוד לנסות. אם אין לכם לימון מאייר – אין שום בעיה להכין את העוגה עם לימון רגיל. במקרה הזה כדאי להגדיל את כמות הסוכר בעוגה ל-300 גרם מאחר שהלימונים הרגילים חמוצים יותר מלימוני המאייר. את הזיגוג מכינים באותו האופן גם אם משתמשים בלימון מאייר וגם אם משתמשים בלימון רגיל.

9תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 1.5 1 5 3

רכיבים

לעוגה:

4 ביצים

3 גרם מלח
250 גרם (כוס ורבע) סוכר
1 כפית מחית וניל
60 גרם (4 כפות) מיץ לימון מאייר
גרדה מקליפת לימון מאייר אחד
130 גרם (2/3 כוס) שמן צמחי נייטרלי
150 גרם יוגורט כבשים 5%
200 גרם (כוס וחצי) קמח
7 גרם אבקת אפייה

לזיגוג:

200 גרם אבקת סוכר

30 מ"ל מיץ לימון מאייר

הוראות הכנה

מקציפים ביצים, מלח, סוכר ווניל עד לקבלת תערובת תפוחה ואוורירית.

מוסיפים באיטיות ובהדרגה מיץ לימון, שמן ויוגורט.

מנפים יחד קמח ואבקת אפייה. מוסיפים לקמח את קליפת הלימון המגוררת ומערבבים.

מחליפים לוו גיטרה, מוסיפים את הקמח ומערבבים רק עד להטמעות בתערובת.

מעבירים את העוגה לתבנית קוגלהוף משומנת היטב.

אופים ב-165 מעלות כ-50 דקות. העוגה מוכנה כשקיסם הננעץ בעוגות יוצא עם פירורים לחים.

מצננים את העוגה לגמרי ומחלצים מהתבנית.

מכינים את הזיגוג:

מערבבים אבקת סוכר ומיץ לימון למרקם אחיד. למרקם סמיך יותר מוסיפים אבקת סוכר, למרקם דליל יותר מוסיפים מיץ לימון.

מוזגים את הזיגוג מעל העוגה ומניחים להתייצב בטמפרטורת החדר.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות