לזניה מנגולד וקשיו טבעונית וללא גלוטן

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

לזניה מנגולד וקשיו טבעונית וללא גלוטן

חוגגים את שבועות עם לזניה לבנה, חגיגית ומפנקת שמתאימה לכל המשפחה

דרגת קושי: קל
לזניה עם מנגולד, עגבניות שרי ובשמל קשיו,
גני שני

שבועות מתקרב אלינו בצעדי ענק, חג תבואת הארץ שאיכשהו הפך עם השנים ל"חג החלב". על פניו, מדובר באתגר טבעוני לא קטן, אבל האמת שזה כל כך פשוט לבשל ולאפות מאכלים טבעוניים מעולים לשבועות והלזניה הזו תככב בשולחן החג. היא לבנה, מפנקת, קרמית, ללא גלוטן ומתאימה לכל המשפחה (כולל הקטנטנים שלכם).

גני שני היא בעלת הבלוג הטבעוני Vganish

4תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 3.0 1 5 4

רכיבים

לרוטב בשמל-קשיו:

1.5 כוסות קשיו

1.25 כוסות מים

2 שיני שום

2 כפות שמרי בירה

0.5 כפית מלח

0.25 כפית פלפל שחור גרוס

1 קורט אגוז מוסקט

לתערובת המנגולד:

0.25 כוס שמן זית

3 שיני שום

1 בצל

1 חבילת מנגולד

1 חבילת כוסברה

להרכבת הלזניה:

1 חבילת טופו משי

עלי לזניה ללא גלוטן

6 עגבניות שרי פרוסות

שמן זית לשימון וזילוף

הוראות הכנה

משרים את הקשיו במים פושרים ל-20 דקות.

מחממים תנור ל-180 מעלות.

הכנת תערובת המנגולד:

קוצצים דק את הבצל, השום, גבעולי המנגולד, עלי המנגולד והכוסברה (כולל גבעולים).

במחבת גדולה, מחממים שמן זית מעל להבה בינונית, מוסיפים את הבצל, השום וגבעולי המנגולד. כעבור כשלוש דקות מוסיפים גם את עלי המנגולד והכוסברה ומטגנים כשלוש דקות נוספות. מסירים מהאש.

הכנת בשמל קשיו:

מסננים את הקשיו ומוסיפים לבלנדר חזק יחד עם השום, שמרי הבירה, התבלינים וחצי מכמות המים. מערבלים עד לקבלת תערובת כמעט אחידה. מוסיפים את יתרת המים ומערבלים עד לקבלת תערבות אחידה וקרמית.

פותחים את חבילת הטופו, מרוקנים את המים ומפוררים לפירורים גדולים.

הרכבת הלזניה:

מרפדים תבנית (30*20 ס"מ) בנייר אפיה ומשמנים במעט שמן זית. מסדרים שכבה של שלושה עלי לזניה, מעליהם 1/3 מכמות המנגולד, מפזרים 1/3 מכמות הטופו ולבסוף שופכים 1/3 מרוטב הבשמל מעל. חשוב לוודא שעלי הלזניה מכוסים לגמרי ובצורה שווה. חוזרים על הפעולה עם שתי שכבות נוספות.

מקשטים עם עגבניות שרי פרוסות ומזלפים מעט שמן זית.

מכסים את התבנית בנייר אלומיניום ואופים 45 דקות. מסירים את הנייר ואופים 5-10  דקות נוספות להשחמה יפה של הלזניה, מוציאים מהתנור, פורסים ומגישים.

לזניה מנגולד ובשמל טבעונית עם עגבניות שרי
גני שני


תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות