עוגת גבינה טבעונית עם רוטב וניל ופירות מקורמלים

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

עוגת גבינה טבעונית עם רוטב וניל ופירות מקורמלים

עוגה שחוגגת את השקד הישראלי ואת ופירות האביב, מבלי לוותר על טעמי הגבינה האופייניים כל כך לחג

דרגת קושי: בינוני
עוגת גבינה טבעונית עם רוטב וניל ופירות מקורמלים.
שי סויסה

לפני שהפך לחג החלב, חג שבועות היה ונשאר חג שבו נהנים מתנובת הארץ. כאן, נכין עוגה שחוגגת את השקד הישראלי ואת ופירות האביב, מבלי לוותר על טעמי הגבינה האופיניים כל כך לחג. להכנת תערובת ה"גבינה" הטבעונית תצטרכו בד פשתן או חיתול טטרה שיעזרו לסחוט היטב את התערובת. על הדרך, תקבלו כמות גדולה של רוטב שתספיק גם לעוגה וגם לקינוחים נוספים. זמן ההכנה כולל 50 דקות הכנה ו-4 שעות השריה.

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

100 גרם שקדים (או 100 גרם שקדים מולבנים גרוסים)

מיץ מלימון אחד
100 גרם (1/2 כוס) שמן זית
100 גרם (1/2 כוס) סוכר לבן
קורט מלח
1/2 כוס מים
גרגירים ממקל וניל אחד

להשריה:

מים

לקראמבל: 

8 גרם (1 כף) אבקת סוכר
140 גרם (1 כוס) קמח לבן מנופה
100 גרם (1/2 כוס) שמן זית
1 כף שקדים טחונים

לפירות הצלויים:

12-15 נקטרינות ואפרסקים טריים חתוכים לקוביות
70 גרם (1/3 כוס) סוכר חום
מיץ מלימון אחד

הוראות הכנה

1. הכנת הקראמבל: מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה. טוחנים במעבד מזון את מרכיבי הקראמבל עד לקבלת תערובת פירורית.
2. מפזרים את הפירורים בתבנית ואופים למשך כרבע שעה, עד שהם מזהיבים.
3. ניתן להכין את הקראמבל מראש ולשמור עד ארבעה ימים בקופסה אטומה במקום קריר.
4. הכנת "גבינת" שקדים ורוטב וניל: משרים את השקדים במים פושרים למשך ארבע שעות, מסננים וקולפים. אם משתמשים בשקדים מולבנים גרוסים – אפשר לדלג על שלב זה.
5. מוסיפים לשקדים את שאר רכיבי ה"גבינה" וטוחנים במעבד מזון עד לקבלת תערובת במרקם גרגירי.
6. מסננים את התערובת דרך בד פשתן או חיתול טטרה וסוחטים היטב, עד שתערובת השקדים כמעט יבשה מנוזלים.
7. שומרים במקרר את הנוזל, שישמש כרוטב למנה.
8. אופים את תערובת גבינת השקדים: מחממים תנור לחום מקסימלי. מחלקים את תערובת ה"גבינה" למנות אישיות בגודל של כחצי כוס. אופים בחלק העליון של התנור למשך כחמש דקות, עד שנוצר קראסט על פני העוגה.
9. הכנת פירות מקורמלים: מניחים במחבת גדולה סוכר, לימון וקוביות פרי. מבשלים על אש בינונית עד שהסוכר נמס והפירות מתרככים, אך שומרים על צורתם.
10. הרכבת העוגה: מניחים כף או שתיים מהרוטב הקר על צלחת הגשה ומסדרים עליו את הפירות, הקראמבל והעוגה. מפזרים אבקת סוכר ומגישים.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות