זיכרון מתוק: עוגת גבינה של נחמה ריבלין

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

זיכרון מתוק: עוגת גבינה של נחמה ריבלין

קרן קדוש מ"קפה קדוש" בירושלים חולקת את המתכון לעוגת גבינה של נחמה ריבלין שכל כולה זיכרון נוסטלגי מתוק

דרגת קושי: קל
עוגת הגבינה של נחמה ריבלין ז"ל
קרן קדוש

מדי שנה אני מכינה ארוחת שבועות לחולי דיאליזה עבור עמותה בשם "תקווה ומרפא" בבית החולים שערי צדק בירושלים. כשפנו אליי השנה אמרתי, לצערי, שלא אוכל לעזור הפעם, כי "קפה קדוש" היה סגור לחלוטין בשל הקורונה. במקום, החלטנו איציק ואני, להכין חוברת דיגיטלית שאותה אנשים יוכלו לקנות והכסף יילך לתרומה. כשהתקשרו אליי מבית הנשיא וביקשו שאכין למען חיילים את עוגת הגבינה של נחמה ריבלין, שהמתכון שלה נשען במידה רבה על המתכון המצוין של אורנה ואלה. בתוך כך אמרו לי שפה (בקפה קדוש) נהגו בני הזוג ריבלין לשבת וזה ריגש אותי עד דמעות. ביקשתי שישלחו לי את המתכון ומפה לשם, כך זכיתי, בזכות עוגת הגבינה של נחמה ריבלין ז"ל, לעשות מצווה. אספר כי גם בזכות העוגות שלה, הצלחתי בכל זאת לשלוח השנה משהו לארוחת השבועות השנתית של עמותת "תקווה ומרפא" בבית החולים שערי צדק, כשבעצם גם לשם נשלחו עוגות הגבינה של נחמה.

בעת הקורונה, קרן קדוש מעבירה גם סדנאות אפייה דיגיטליות שבמסגרתן מקבלים המשתתפים את החוברת הדיגיטלית לכבוד חג השבועות, שכל ההכנסות עבורה הן קודש לתרומה.

אוהבים עוגות גבינה? יותר מ-40 מתכונים מומלצים - כאן

27תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 2.5 1 5 (35)

רכיבים

לתחתית:

כוס ו-2/3 פתי בר טחונים

1/4 כוס סוכר

100 גרם חמאה מומסת

למלית הגבינה:

3 מכלי גבינה 9% (250 גרם כל אחד)

1/2 כוס ו-1/3 כוס סוכר (150 גרם)

1 כפית תמצית וניל

6 ביצים

לציפוי:

2 גביעי שמנת חמוצה

2 כפות סוכר

2 שקיות סוכר וניל

הוראות הכנה

מחממים תנור ל-150 מעלות.

מערבבים את חומרי התחתית (הביסקוויטים, הסוכר והחמאה המומסת) ומשטחים לתחתית תבנית בקוטר 26.

מכינים את מלית הגבינה:

טורפים בקערה גבינה, סוכר ותמצית וניל. מוסיפים לקערה, בזו אחר זו, את הביצים ומערבלים לבלילה אחידה.

יוצקים את מלית הגבינה מעל התחתית ומכניסים את התבנית לתנור שחומם מראש ל-150 מעלות ואופים במשך 40-45 דקות, עד התייצבות (העוגה עדיין תרטוט מעט במרכזה).

מוציאים את העוגה מהתנור (אבל לא מכבים אותו) ומניחים להתקרר כרבע שעה.

מכינים את הציפוי:

מערבבים את השמנת החמוצה עם שתי כפות הסוכר וסוכר הווניל. מצפים את העוגה שהתקררה בציפוי ומחזירים את העוגה לאפייה קצרה של כרבע שעה נוספת בתנור, מוציאים ומקררים.

 



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות