מאפה פילו גבינות מתוק ומרהיב

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מאפה פילו גבינות מתוק ומרהיב

קינוח חגיגי במיוחד שמחבר בין בצק פריך וגבינה מתוקה. הוא אומנם דורש זמן כדי לרדד ולהתפיח אבל כשכולם יישארו פעורי פה תדעו שהוא החזיר את ההשקעה

דרגת קושי: קל
מאפה פילו במילוי גבינות עם פיסטוק טחון מעל
ליאור בר

שונה מבקלוואה ומכל קינוח אחר מבצק פילו. בקינוח הזה מכינים את בצק הפילו בבית, זה אמנם מורכב - אבל שווה את ההשקעה. מי שמעוניין בקיצור דרך יכול לרכוש בצק פילו מוכן ולהצטרף בשלב הבא. אבל למה לכם?

למתכונים נוספים של השף ליאור בר מ"רינו מילאנו" - כאן

4תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

לבצק פילו:

300 גרם קמח לבן (3 כוסות לפי גודל של חד פעמי)

150 מ"ל מים פושרים (כמעט כוס)

חצי כפית מלח

כף שמן זית

כף חומץ לבן

קורנפלור (לפתיחת הבצק)

למלית הגבינות:

500 גרם גבינה לבנה חצי קשה או ריקוטה

250 גרם גבינת מסקרפונה

1 שקית סוכר וניל

3 כפות סוכר

חצי כפית קינמון

70 גרם צימוקים שחורים

לסירופ:

כוס סוכר

כוס וחצי מים

מיץ מחצי לימון

להרכבת המנה:

100 גרם פיסטוק טחון

100 גרם חמאה מומסת

הוראות הכנה

הכנת עלי בצק הפילו:

מערבבים את כל חומרי הבצק ולשים היטב כעשר דקות, עד קבלת בצק חלק והומוגני. יוצרים מהבצק כדור, מכסים ומניחים בצד לחצי שעה.

אחרי חצי שעה, מחלקים את הבצק לכדורים במשקל 50 גרם כל אחד, ונותנים להם לנוח בצד עוד חצי שעה.

מקמחים היטב כל כדור בצק בקורנפלור ומרדדים לדף בצק דק מאוד, עד שהוא כמעט שקוף (מי שמנוסים בפרקטיקה, יכולים לערום מספר דפים ולרדדם יחד).

מרדדים לדף בצק דק מאוד
ליאור בר

אחרי שמסיימים לרדד את הדפים, מקמחים היטב, מכסים ומניחים בצד.

הכנת המלית:

מערבבים את כל חומרי המלית, מלבד הפיסטוק, ומניחים בצד.

הרכבת המאפה:

משמנים תבנית בחמאה מומסת.

מחממים תנור מראש לחום של 200 מעלות על מצב טורבו.

לוקחים דף פילו, מפזרים מעליו פיסטוק טחון ומכווצים את הדף מחלקו העליון ומחלקו התחתון לכיוון המרכז, מניחים שלוש כפות מהמלית ומפזרים מעט פיסטוק טחון מעל, מקפלים את הקצה העליון והתחתון על המלית ולוחצים את הבצק בין מילוי למילוי, חותכים עם סכין ומעבירים בצורה הפוכה, כך שהחלק שהיה על משטח העבודה יפנה כעת כלפי מעלה לתבנית שמרחנו בחמאה מומסת. ממלאים כך את כל התבנית ואופים בחום של 200 מעלות על מצב טורבו עד הזהבה של עלי הפילו.

בינתיים, מכינים את הסירופ: בסיר עם כוס וחצי מים, ממיסים את הסוכר ומוסיפים את מיץ הלימון.

בסיום האפייה, יוצקים מהסירופ על המאפה ומפזרים עוד פיסטוק טחון.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות