עכשיו בעונה: עוגת גבינה מסקרפונה תותים

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

עכשיו בעונה: עוגת גבינה מסקרפונה תותים

עוגת גבינה מפוארת עם בצק פריך, מסקרפונה עשירה ומניפת תותים מרהיבה היא הקינוח המושלם לשבועות ולעונה זו בשנה, מהקרם, דרך ריח התותים המשכר ועד המרקם

דרגת קושי: קל
פאי מסקרפונה תותים
סיון דדוש

אני מאמינה שמאחורי כל  עוגה או מאפה בכלל, יש סיפור. כך גם אצלי. עוגות פאי או טארטים, אלו עוגות שליוו אותי מאז שאני זוכרת את עצמי. אם זה דרך אמא, שלימדה אותי את סודות האפייה האיטלקיים ואם זו התקופה בה חייתי ברומא שהובילה אותי לחזור עם המון ידע, נסיון ותשוקה לתחום האפייה. באופן אישי, אני מאוד מחוברת למטבח האיטלקי, לאסתטיקה שלו וליופיו הייחודי. כל אלו באים לידי ביטוי גם בעוגה זו, והיא מתאימה במיוחד לשבועות ולעונה הזו של השנה, כשהיא משלבת בצק פריך, גבינת מסקרפונה עשירה ומניפת תותים מפוארת ובכך גם יוצרת את הקינוח המושלם, מהקרם, דרך ריח התותים המשכר ועד המרקם.

אוהבים עוגות גבינה? הנה עוד מתכונים מומלצים לעוגת גבינה שתרצו לאכול כל השנה

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

לבצק הפריך

כוס + כף ( 150 גרם) קמח לבן

100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות

40 גרם אבקת סוכר

כפית תמצית וניל

קורט מלח

1 חלמון

1-2 כפות מים או חלב (לא חובה)

לקרם המסקרפונה

1 חבילת גבינת מסקרפונה

1מכל שמנת מתוקה

4 כפיות אבקת סוכר

1 כפית תמצית וניל

למניפת התותים

300-400 גרם תותים, פרוסים לפרוסות דקות

3 כפות ריבת משמש מדוללת עם מעט מים חמים

הוראות הכנה

במעבד מזון עם להב פלדה שמים קמח, חמאה, אבקת סוכר, תמצית וניל ומלח.
מעבדים היטב עד לקבלת תערובת פירורית.

מוסיפים את החלמון ואת החלב וממשיכים לעבד עד שנוצר בצק אחיד.

מוציאים את הבצק ממעבד המזון, מאחדים בידיים, מקמחים במעט קמח, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה.

משמנים מעט תבנית פאי ומרדדים את הבצק לעובי של כ-4 ס"מ. מהדקים היטב את הבצק לתבנית ולדפנות על מנת שיקבל את צורת התבנית.

דוקרים עם מזלג את תחתית הבצק ומעבירים למקפיא לשעה.

דוקרים את הבצק במזלג
סיון דדוש

מחממים תנור ל-170 מעלות.

מניחים נייר אפייה מעל הבצק, מוסיפים משקולות מיוחדות לאפייה או לחלופין כל קטניות יבשות אחרות יכולות לשמש כמשקולת, ואופים את הקלתית 10-15 דקות באפייה עיוורת.

מוציאים את המשקולות ונייר אפייה וממשיכים לאפות כ-6-10 דקות עד שהבצק מזהיב ומצננים לחלוטין.

הכנת הקרם:

בקערת מיקסר, מקציפים מסקרפונה, שמנת מתוקה, אבקת סוכר ותמצית וניל עד שמתקבל קרם יציב מאוד. 

הרכבת הפאי:

יוצקים את הקרם על הקלתית האפויה ומיישרים.

מסדרים את פרוסות התותים בצורת מניפה מעל הקרם, מברישים בריבת המשמש המדוללת ומגישים.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות