מתכון: עוגת גבינה בכוס

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון: עוגת גבינה בכוס

עוגת גבינה שהיא לא רק טעימה, אלא גם ההגשה מקורית שלה בכוס לקינוח, מזמינה את הסועדים להתענג על המנה. מתכון של השף אמיר כלפון מתוך הספר, כרמים סיפור אהבה

10 צנצנות 120 מ"ל כל אחת דרגת קושי: קל
עוגת גבינה בצנצנת
עודד מרום

כשכולם מגישים עוד עוגת גבינה גבוהה וצחורה בתבנית עגולה, הגישו אותה אתם בכוסות קינוח. על הבסיס אפשר לשדך רוטב תותים, או פירורים מבצק פריך או קראמבל אם אוהבים

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 4.0 1 5 1

רכיבים

גביע 250 גרם (גבינה לבנה 5%)

1 כוס (240 מ"ל ) חלב

1 כוס (120 גרם) אבקת סוכר

1 מכל 250 מ"ל שמנת מתוקה

1 גביע 200 מ"ל שמנת חמוצה

 3 כפות (30 גרם) אינסטנט פודינג וניל

1 כפית קליפת לימון מגוררת

הוראות הכנה

מקציפים במיקסר עם וו הקצפה, את הגבינה עם החלב, אבקת הסוכר, השמנת המתוקה והחמוצה 3 דקות, או עד לקבלת מרקם אחיד. מוסיפים אבקת פודינג וקליפת לימון ומקציפים עוד 3 דקות, עד לקבלת קרם בעל מרקם קטיפתי עדין.

יוצקים או מזליפים לצנצנות, לכוסות או לספלים, ומעבירים למקרר ל-4 שעות לפחות, עד להתייצבות.

הצעות הגשה

מפזרים פירורי בצק פריכים בתחתית הכלי, כשכבת אמצע וגם על פני העוגה.

יוצקים על פני העוגות רוטב של פירות טריים כמו קולי תות שדה ונענע או קולי מנגו וטרגון, רוטב טופיקולדה או ריבת חלב.

מקשטים את קרם הגבינה בפירות טריים.

ואפשר גם בתבנית

מערבבים כפית ג'לטין ב-3 כפות מים קרים, מחממים במיקרו או על אמבט מים, עד להמסת הג'לטין.

מוסיפים את התערובת לקרם הגבינה ומערבבים בעדינות. מסננים ויוצקים לתבנית מרופדת בקלתית בצק פריך ומקררים 8 שעות לפחות.

עוגת גבינה בצנצנת
עודד מרום

טיפים

מומלץ להגיש בכלים פחות שגרתיים, או, בקיצור, לחשוב מחוץ לקופסה.

עוגת גבינה בכלים אישיים היא גם פטנט טוב כדי להימנע מן הצורך בשימוש בג'לטין



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות