500 גרם קמח
מתכון לחם גבינות: לתלוש ולאכול
למה להניח גבינה על הלחם, אם אפשר להניח אותה ממש בתוכו? וכן, זה טעים כמו שזה נשמע
אצלנו בבית אי אפשר בלי לחם, שהוא המאכל הבסיסי ביותר מאז ומעולם. המיוחד במנה הזו, הוא שלא צריך לפרוס את הלחם עם סכין, אלא כל אחד "תולש" את החתיכה הרצויה בלי גינוני נימוס. יש מי שקורא לו לחם קופים או לחם תלוש אותי, כך או אחרת - קיימים המון מתכונים וסגנונות ללחם הזה, אבל הבסיס לכולם הוא זהה: לחם אוורירי, נעים וטעים. אני אוהבת את השילוב של הפסטו עם הגבינות והצנוברים, בעיניי שילוב מנצח. גם ממרח עגבניות מיובשות יתאים מאוד.
גל אלקיים פרנג'י היא קונדיטורית בעלת הסטודיו My Cakes במושב גבע כרמל
רכיבים
למלית:
ממרח פסטו/ עגבניות מיובשות
גבינת פרמזן
הוראות הכנה
מחממים תנור ל-180 מעלות.
מקציפים קלות במיקסר חלב ,ביצים וחמאה. מוסיפים סוכר, שמרים וקמח מנופה ולשים עם וו גיטרה כ-8 דקות על מהירות בינונית. מוסיפים מלח ולשים עוד 2 דקות עד לקבלת בצק רך ונעים למגע.
מעבירים לקערה ומכסים עם ניילון נצמד ומתפיחים כשעה עד להכפלת הנפח.
מעבירים למשטח עבודה מקומח ומרדדים לעלה בעובי 5-7 מ"מ.
מורחים בממרח הפסטו או עגבניות מיובשות, מוסיפים גבינות שאוהבים בכמות הרצויה, צנוברים וחותכים למלבנים באורך 5 ס"מ.
משמנים תבנית אפייה ומתחילים לסדר את המלבנים בתבנית את המלבן הראשון מצמידים לדופן התבנית כשהצד עם הגבינות פונה אלינו וכך ממשיכים הלאה עד המלבן האחרון, שהוא בעצם סוגר את המאפה מברישים בביצה ואופים כ-20 דקות עד להשחמה.
תגובות
דלג על התגובותתודה!
תגובתך נקלטה בהצלחה, ותפורסם על פי מדיניות המערכת
באפשרותך לקבל התראה בדוא"ל כאשר תגובתך תאושר ותפורסם.
אנא המתינו……
תודה!
תגובתך נקלטה בהצלחה, ותפורסם על פי מדיניות המערכת
אירעה שגיאה בעת שליחת התגובה
אנא נסה שנית במועד מאוחר יותר