מרביולי ועד קלסונס: פסטה גבינות לא רק לשבועות

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מרביולי ועד קלסונס: פסטה גבינות לא רק לשבועות

לכתבה
אטריות עם גבינת עזים דניאל לילה

עם פקורינו או עם ריקוטה, עם מוצרלה או גבינת עזים, עם בולגרית או עם גורגונזולה: 30 פסטות עם גבינות, שתרצו לאכול לא רק בשבועות

2תגובות

מה שלא עשו לשילוב בין פסטה לגבינות לאורך ההיסטוריה, בא מתכון אחד בטיק טוק וקעקע אותו לנצח. וזה לא שלא הכנו פסטה עם עגבניות שרי וגבינת פטה קודם לכן, פשוט כעת העולם יודע ומכיר. ומשתגע. המתכון, לא רק שהטיס את מכירות גבינת הפטה ברחבי העולם, אלא בכלל הזכיר כמה אהוב הוא השילוב בין פסטה לגבינות. 

על אף שבאיטליה כמעט שלא מוצאים פסטה משולבת עם שמנת (לפחות לא במקומות האותנטיים), אנחנו מושפעים רבות דווקא מאחינו האמריקאים שהמירו את החמאה בכמה שיותר אחוזי שומן. עם זאת, לא צריך להיות בקיא גדול בהיסטוריה כדי לדעת שפסטות וחג שבועות כבר הולכים שנים רבות יד ביד, זה לצד זו. 

על כן, אספנו כאן ממיטב מתכוני הפסטות בהם הגבינות לוקחות חלק מהותי, ולא הסתפקנו בגירור פרמזן בסוף. כך לצד פסטה עם גבינת פטה, תמצאו חשודים מידיים כמו רוטב ארבע גבינות, מק אנד צ'יז המתבקש, קנלוני ממולא בשלל סוגי גבינות, ריקוטה שמשודכת לפסטה של אייל שני, קונכיות פסטה ממולאות, קצ'ו א פפה המתבקש שכל כולו עדינות של פקורינו ונבקש שלא תפספסו את המתכון לקלסונס, אם תרצו - הרביולי של טבריה שאליו משדכים גבינה צפתית. 

למתכונים מומלצים נוספים לשבועות

קלסונס

קלסונס: הרביולי של טבריה

דורעם גונט
פסטה ממולאת

קנלוני ממולא פלפלים קלויים וגבינה ברוטב פסטו ושמנת

דורעם גונט
פסטה ממולאת בקרם תפוח אדמה ואבן יוגורט

פסטה ממולאת בקרם תפוח אדמה ואבן יוגורט

דור ונגר
פסטה עם חצילים, גבינת עיזים ופטרוזיליה.

פסטה עם חצילים, גבינת עזים ופטרוזיליה

אורלי פלאי ברונשטיין
טורטליני תפוחי אדמה וגבינת תום עם פטריות שימאג’י וחמאה חומה.

טורטליני תפוחי אדמה וגבינת תום עם פטריות שימאג’י וחמאה חומה

דיוויד פרנקל, שף אורח
פסטה ים תיכונית.

פסטה ים תיכונית

ארי ירזין
פסטה אפויה במילוי דלעת וריקוטה של פאולין שובל.

פסטה אפויה במילוי דלעת וריקוטה

פאולין שובל
אטריות עם גבינת עזים

ספגטי עם גבינת עזים של חיים כהן ואלי לנדאו

חיים כהן ואלי לנדאו, מוסף הארץ
פטוצ'ינה אלפרדו

פסטה לבנה: פטוצ'ינה אלפרדו, גרסת המקור

דוד שושן
ספגטי קאצ'ו אה פפה

קלאסיקה איטלקית בשלושה מרכיבים: ספגטי קאצ'ו אה פפה

דוד שושן
ספגטי ירקות אביב ופקורינו

ספגטי ירקות אביב ופקורינו

דוד שושן
פסטה ממולאת

קולורג'ונס: פסטה ממולאת מסרדיניה

דוד שושן
ספגטי פול, עגבניות, גבינת טלג'יו וקרוטוני לחם שיפון

ספגטי ברוטב עגבניות עם פול ירוק וגבינה הישר מהאלפים האיטלקיים

דוד שושן
פסטה ברוקולי

פסטה עם ברוקולי, בצל סגול וגבינת ריקוטה

עמרי פולק
 טימבלו - מאפה פסטה איטלקי

מתכון: טימבלו - מאפה פסטה איטלקי בתנור

רוני בלפר ומוטי סופר, שפים אורחים
קונכיות פסטה במילוי קייל שחור
וגבינה כחולה

קונכיות פסטה ממולאות בגבינות בתנור

מיכל וקסמן
פסטה עם עגבניות חיות

פסטה בשמן זית, עגבניות חיות וריקוטה של אייל שני

אייל שני, מירי חנוך
פסטה פטה אפויה עם עגבניות שרי

פסטה פטה אפויה עם עגבניות שרי: הלהיט של טיקטוק

מעיין נדיר
ניוקי ארבע גבינות

רוטב ארבע גבינות לניוקי או לפסטה

מסעדת "בליני"
טליאטלה ברוטב רוזה עם גורגונזולה

טליאטלה ברוטב רוזה עם גורגונזולה

דורעם גונט
פסטת חלמונים ברוטב עגבניות, גבינת עיזים ונענע

פסטת חלמונים ברוטב עגבניות, גבינת עיזים ונענע

עמרי פולק

מתכון: לינגוויני ברוטב רוקפור וחצילים

הארץ
טורטלוני ממולאי ריקוטה

איך מכינים פסטה טורטלוני כמו באיטליה?

נורית פלד
מקרוני וגבינה

לצאת מהקופסא: מקרוני וגבינה כמו בספרים, רק יותר טוב

קרן הבר
רביולי בטטה ברוטב אלפרדו

רביולי בטטה ברוטב אלפרדו

אלי בבאג'ני, שף אורח
פפרדלה

פסטה עם כרובית ופסטו מהיר מברוקולי

נורית פלד
פסטה עם גבינת בוארזין ופטריות

אלפרדו לעצלנים: פסטה עם גבינה ופטריות

מיכל רוזנבך
Casoncelli della Val Camonica

קזונצ'לי: פסטה ממולאת עם אגסים צלויים ופרמזן

דוד שושן
מאפה פסטה עם פטריות, ריקוטה וטרגון בבשמל חמאה ויין לבן

מאפה פסטה עם פטריות וריקוטה בבשמל

גדעון בן עזרא, שף אורח
מק אנד צ'יז

מתכון: איך מכינים מקרוני אנד צ'יז כמו באמריקה?

איתן ששון, שף אורח



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות