בלי חשש לחלב: שלושה מתכונים עם גבינות טבעוניות לשבועות

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

בלי חשש לחלב: שלושה מתכונים עם גבינות טבעוניות לשבועות

לכתבה
עוגת גבינה פירורים טבעונית עם שמנת קשיו חן זבולון

גבינת מוצרלה טבעונית מקשיו מותסס שאפשר לשמור לפיצה או לאכול מיד, למלא איתה בורקיטס ולקנח בעוגת גבינה פירורים נוסטלגית - שלוש הצעות לחגיגת שבועות בלי חלב

3תגובות

בחג שבועות, הלוא הוא חג הקציר, חוגגים את היבול עם שפע מאכלים מתנובת הטבע. איפשהו במהלך ההיסטוריה, הפך חג השבועות לחג של גבינות, עובדה שהפכה אותו למועד בלתי אפשרי לחגיגות עבור מי שנמנעים ממוצרי חלב מסיבות שונות.

מתוך שאיפה לייצר מענה גם לנמנעים ולטבעונים, החליט חן זבולון לייצר גבינות מאגוזים ושקדים. "השילוב של חומרי גלם טבעיים כאגוזים, ביחד עם תהליכים מסורתיים של ייצור גבינה, מאפשר ליצור את אותה החוויה ממש של הגבינה, אולם בדרך מקיימת, אקולוגית ובריאה יותר, ללא חומרים כימיים", כך, הוא מסביר, אף אחד לא ירגיש מקופח בחג ולמעשה, גם לא בשאר ימות השנה.

מתוך החזון הזה, לייצר גבינות בריאות, טבעוניות וללא חלב, אף הקים זבולון מעדנייה טבעונית ("מעדני הטבע") שכולה קודש לאותן גבינות האגוזים והשקדים. את האחרונות הוא מייצר כאמור באופן המסורתי, בשיטת התססה לקטית ובכך, הוא מבקש להציע אלטרנטיבה נטולת חלב ולקטוז לגבינה, אבל גם מלאה בפרוביוטיקה. לכבוד שבועות, הוא גם מציע שלושה מתכונים טבעוניים ובריאים יותר שאפשר להכין בבית, עם גבינות טבעוניות, כמובן.  

מוצרלה מקשיו מותסס

זה נראה כמו מוצרלה ונמתח כמו מוצרלה, אבל זה קשיו מותסס. מעולה לשימוש בכל מתכון במקום מוצרלה רגילה.

מוצרלה טבעונית מקשיו, על תפוח אדמה
חן זבולון

חומרים:

100 גרם קשיו (לא קלוי)

1 כפית מלח, רצוי הימלאיה

1 כפית שטוחה אבקת שמרי בירה 

100 גרם עמילן טפיוקה

1 כפית שום גבישי

1 קפסולה פרוביוטיקה

ההכנה:

משרים את הקשיו כשעה במים רותחים או עד שמונה שעות במים פושרים, מסננים ושוטפים היטב.

טוחנים את הקשיו עם כוס מים בבלנדר חזק עד שמגיעים לבלילה חלקה ככל שניתן, מוסיפים את תכולת קפסולת הפרוביוטיקה פנימה ומערבבים היטב.

מעבירים לקערה, מכסים בניילון נצמד ומניחים ל-24 שעות על השיש (באזור יחסית חמים) עד שהבלילה מראה סימני תסיסה ברורים - בועות אוויר וריח חמצמץ של יוגורט.

מוסיפים לבלילה את שאר החומרים וטוחנים היטב. הבלילה שמתקבלת יחסית נוזלית.

יוצקים את בלילת המוצרלה לסיר "נון-סטיק" ומבשלים מעל להבה בינונית, מערבבים ללא הפסקה בעזרת כף עץ (עדיף עם קצה שטוח, שיכול לגרד את תחתית הסיר בקלות). 

בשלב מסוים, הבלילה תהפוך בבת אחת לצמיגית, זה השלב שמערבבים בכל הכוח ומהר, על מנת לקבל גבינה אחידה וחלקה. מכבים את האש.

מומלץ להשתמש בגבינה מיד - אז היא הכי נמתחת וכיפית יותר, אך אפשר גם לשמור בקופסה אטומה ולהשתמש בהמשך.  המוצרלה נשמרת כשבועיים בקירור או כארבעה חודשים בהקפאה*.

*אם שומרים בהקפאה, נוח יותר לגרד את המוצרלה בפומפיה, למשל מעל לפיצה או טוסט.

בוריקיטס כוסמין במילוי מוצרלת קשיו וחצילים

בורקיטס בריאים יותר וקלים מאוד להכנה, במילוי גבינת מוצרלה טבעונית מקשיו

בורקיטס חצילים ומוצרלה מקשיו
חן זבולון

חומרים:

2 כוסות קמח כוסמין 

1/2 כוס מים רותחים

1/2 כוס שמן זית

1 כפית מלח

1 חציל חתוך לקוביות

כוס גבינת מוצרלה קשיו טבעונית (מהמתכון הקודם)

1/4 כוס חלב סויה, להברשה

זעתר, לקישוט

ההכנה:

ממליחים את קוביות החציל ומטגנים עד הזהבה; מעבירים לקערה עם נייר סופג ומערבבים עם המוצרלה.

מערבבים את חומרי הבצק: הקמח, המים, השמן וכפית המלח לעיסה אחידה.

מחלקים את הבצק ל-3 ומרדדים כל חלק לעלה דק בעובי של כ-3 מ"מ.

קורצים עיגולים בקוטר של כ-10 ס"מ פחות או יותר.

ממלאים ככפית במרכז כל עיגול וסוגרים בצורה אסתטית מבלי שייצא מילוי החוצה.

בעזרת מזלג, מהדקים את שולי הבוריקיטס, ליצירת דוגמת תחרה יפה.

מעבירים לתבנית מרפדת נייר אפיה, מברישים את הבוריקיטס במעט חלב סויה ומפזרים מעט זעתר מעל.

אופים בתנור מחומם מראש ל-180 מעלות כחצי שעה, עד שהבורקיטס זהובים ושזופים בקצוות.

עוגת גבינה קרה טבעונית

עוגת גבינה נוסטלגית ומפנקת, בגרסה טבעונית עם שמנת קשיו. המתכון מתאים לתבנית אינגליש קייק, אם רוצים תבנית עגולה - יש להכפיל כמויות.

עוגת גבינה פירורים טבעונית עם שמנת קשיו
חן זבולון

חומרים:

150 גרם פתי בר (2/3 שרוול)

40 גרם (חמישית כוס) שמן קוקוס 

250 גרם גבינת שמנת קשיו בטעם טבעי 

1/4 כוס סוכר

200 גרם (חצי פחית) קרם קוקוס

20 גרם אינסטנט פודינג וניל

1 מקל וניל או חצי כפית משחת וניל או כפית תמצית וניל

קורט מלח

1/3 כפית קינמון

1/2 כפית גרידת לימון

1/4 כוס מים

10 גרם אבקת אגר אגר

ההכנה:

טוחנים את הביסקוויטים לפירורים, חצי מהכמות שומרים בצד וחצי מערבבים היטב עם שמן הקוקוס.

מהדקים היטב את תערובת הביסקוויטים ושמן הקוקוס לתחתית התבנית ומעבירים לקירור להתייצבות.

את שאר החומרים, פרט למים ולאבקת האגר אגר, מעבירים לבלנדר ומערבלים היטב עד לקבלת מסה אחידה.

בסיר קטן, מבשלים על אש נמוכה את אבקת האגר והמים תוך ערבוב מתמיד כשלוש דקות, עד לרתיחה ועד שהאגר אגר נמס לחלוטין. מוסיפים את תערובת האגר אגר לבלנדר ומערבלים שוב היטב.

יוצקים את מלית הגבינה מהבלנדר על תחתית הביסקוויטים שבתבנית ומעל, מפזרים בצורה שווה את מחצית פירורי הביסקוויטים ששמרנו בצד.

מכסים בניילון נצמד ומעבירים לקירור של כארבע שעות לפחות.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות