קישים לשבועות: שני מתכונים מצטיינים של בבקה בייקרי
לכתבהלמתכון הקיש הבסיסי, בוחרים מלית מתוך שתי אפשרויות - מילוי איטלקי עם עגבניות, זיתים, גבינה מלוחה ופסטו או מילוי תרד וגבינת עזים, מרכיבים בצ'יק ואופים
מתכון בסיסי לבצק קיש ומלית רויאל קלאסיים, אליהם אפשר לשדך בעצם כל מה שרוצים - שלל ירקות (כולל מני שורשים שונים כמו בטטות וגזרים), עלי תבלין, פטריות וכמובן - גבינות משלל סוגים, הן רכות והן קשות מחלב בקר, כבשים או עזים ואפילו טבעוניות ועל כאלה קשת שלמה של אלתורים.
כאן, על הבצק הקלאסי מוצעות שתי מליות קלות ונהדרות עם תוספות, בסופן יתקבל קיש איטלקי עם עגבניות, זיתים, גבינה מלוחה ופסטו או קיש תרד וגבינת עזים - כעת נותר רק לבחור ולהרכיב.
קיש - המתכון לבסיס קלאסי
לרינג בקוטר 24 או תבנית פאי מתפרקת
חומרים:
לבצק:
200 גרם חמאה רכה
300 גרם (2 כוסות ועוד שתי כפות) קמח לבן
8 גרם (כפית גדושה) מלח
10 גרם (כף שטוחה) סוכר
20 מ"ל (קצת יותר מכף) מים

למלית רויאל:
400 גרם שמנת
3 ביצים טרופות
קורט מלח
מעט פלפל
*ניתן להוסיף לתערובת זו את כל התבלינים או עשבי התיבול לפי הטעם.
בשלב זה, בוחרים מלית מתוך השתיים הבאות:
למלית קיש איטלקי:
500 גרם עגבניות שרי צבעוניות
2 כפות שמן זית
8-10 זיתי קלמטה
גבינה מלוחה - פטה או בולגרית
2-3 כפות פסטו
למלית תרד וגבינת עזים:
350-400 גרם תרד שטוף ומופרד מהגבעולים
גבינה מלוחה - פטה או בולגרית
גליל גבינת עזים כמו פרומעז, מה-עז או גליל אחר בסגנון
ההכנה:
הכנת הבצק:
בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבלים חמאה, קמח, מלח וסוכר עד קבלת תערובת פירורית.
מוסיפים בהדרגה את המים ומערבלים רק עד לקבלת בצק אחיד. יש לשים לב לא לערבל יותר מדי.
משטחים את הבצק בתבנית משומנת או מלבישים על גבי הרינג.
מכניסים לקירור עד להכנת המלית.

הכנת מלית והרכבת קיש איטלקי:
מחממים תנור ל-180 מעלות.
בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מערבבים את העגבניות יחד עם השמן זית, מתבלים במלח ופלפל ואופים בתנור כרבע שעה, עד הזהבה קלה. מוציאים ומצננים.
על גבי הקלתית ששמרנו במקרר, מורחים שכבה דקה של פסטו.
מפזרים את העגבניות הצלויות והזיתים ומגררים מעל את הגבינה.
מכינים את מלית הרויאל על ידי ערבוב של כל החומרים בקערה.
יוצקים את תערובת הרויאל עד לגובה 3/4 מהרינג או התבנית.
מורידים את טמפרטורת התנור ל-160 ואופים עד התייצבות הקיש והזהבתו, כ-20-30 דקות.

הכנת מלית והרכבת קיש תרד וגבינת עזים:
מחממים תנור ל-170 מעלות.
על גבי הקלתית ששמרנו במקרר, מפזרים את התרד והגבינה המלוחה.
מכינים את מלית הרויאל על ידי ערבוב של כל החומרים בקערה. יוצקים את תערובת הרויאל עד לגובה 3/4 מהרינג או התבנית.
חותכים את גבינת העזים לפרוסות ומפזרים מעל (כ-3-4 עיגולים).
אופים בתנור עד להתייצבות והזהבת הקיש, כ-20-30 דקות.
תגובות
דלג על התגובותתודה!
תגובתך נקלטה בהצלחה, ותפורסם על פי מדיניות המערכת
באפשרותך לקבל התראה בדוא"ל כאשר תגובתך תאושר ותפורסם.
אנא המתינו……
תודה!
תגובתך נקלטה בהצלחה, ותפורסם על פי מדיניות המערכת
אירעה שגיאה בעת שליחת התגובה
אנא נסה שנית במועד מאוחר יותר