קיש בטטה וקשקבל

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

קיש בטטה וקשקבל

בצק פריך, גבינת קשקבל מלוחה ובטטה צלויה מתקתקה - שילוב מושלם לביס מצוין. בלי אפייה עיוורת או מיליון קערות ובלי קירור של הבצק, רק להכין ולהרכיב

1 תבנית 22 ס"מ דרגת קושי: קל
קיש בטטה וקשקבל
מוטי מילרוד

מותר לשחק עם קלאסיקות. ובמקרה הנוכחי, הרחבתי את הגדרת הקיש. ויתרתי על מלית רויאל קלאסית ובעיקר רציתי בצק שלא דורש אפייה עיוורת וגם לא קירור במקרר. כך, אחרי לא מעט ניסיונות גיליתי שהבצק הזה הוא הכי נוח לי. בדרך הזו, תוך חצי שעה גג, הקיש כבר מוכן להיכנס לתנור. 

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 2.5 1 5 9

רכיבים

לבצק:

140 גרם (כוס) קמח

75 גרם חמאה

1/2 ביצה

קורט מלח

מים קרים במקרה הצורך

למלית:

1 בטטה בינונית קלופה וחתוכה לקוביות

1 שמנת מתוקה 38%

3 ביצים

100 גרם גבינת פטה מפוררת

150 גרם גבינת קשקבל מגורדת

פלפל שחור גרוס

2 כפות שמן זית

מלח

הוראות הכנה

הכנת הבצק:

שמים את כל החומרים, למעט המים, במעבד מזון ומעבדים עד לקבלת כדור בצק.

 אם הבצק מעט יבש ולא מתאחד לכדי כדור, מוסיפים מעט מים.

מרדדים לעלה בעובי של 1/2 ס"מ ומעבירים לתבנית הקיש.

הכנת המלית:

במחבת, מאדים בשמן זית את הבטטה ומתבלים במלח ופלפל עד לחצי ריכוך של הבטטה.

מחממים תנור ל-180 מעלות.

בקערה, מערבבים את יתרת חומרי המלית לתערובת אחידה. מוסיפים את הבטטה ומתבלים במעט פלפל

יוצקים את הבלילה על הבצק ואופים בחום של 180 מעלות כ-30-40 דקות.

טיפים

ניתן לשמור את הטארט כיומיים במקרר.

ניתן להכין נשיקות מהמרנג: מזלפים נשיקות או כל צורה שרוצים על נייר אפייה ואופים בחום של 70 מעלות כ-3 שעות. יש לצנן לחלוטין לפני ההגשה.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות