קיש פטריות מהיר ומעולה

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

קיש פטריות מהיר ומעולה

בלי אפייה עיוורת ובלי להמתין לבצק במקרר, קיש פטריות כמעט קלאסי, אבל מהיר וטעים במיוחד

1 תבנית 22 ס"מ דרגת קושי: קל
קיש פטריות
מוטי מילרוד

יש מיליון מתכונים לקיש, אך משום מה זה תמיד נראה לי מסורבל ומאריך את הדרך לחינם להמתין לאפייה עיוורת של הבצק הפריך, או לשלוח אותו לבילוי ארוך במקרר. כך ניסיתי וניסיתי, פירקתי את הקיש החביב עלי לגורמים ומצאתי את הבצק שלא דורש אפייה עיוורת וגם לא קירור במקרר ועמו הכי נוח לי לעבוד. כך, תוך חצי שעה גג, הקיש כבר מוכן להכנס לתנור. הכי קל ומהיר.

אך לא אגלה לכם את אמריקה כשאחזור על כך שהסוד לקיש טוב הוא שימוש בחומרי גלם טובים, ירקות טריים וגבינות משובחות. בניגוד לפשטידה שסופגת את הכל ודוגלת בשימוש בשאריות, בקיש המצב הפוך.

ברגע שמבינים את העקרון של המתכון והבצק שלו, אפשר לשחק עם התוספות ולהחליף את הפטריות, בבצלים, בכרישה, בבטטות, בפלפלים, בזיתים, בעגבניות ובמה לא. גם הגבינות הן כר נרחב ופורה למשחקים, מגבינות עזים ועד קשקבל - בחרו את הטובה ביותר מהסוג האהוב עליכם. בקיצור, כל אלה מבטיחים לכם קיש שכולם יאהבו.

6תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 2.5 1 5 (22)

רכיבים

לבצק:

140 גרם (1 כוס) קמח

75 גרם חמאה

1/2 ביצה

קורט מלח

מים קרים במקרה הצורך

למלית:

1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה 38%

3 ביצים

100 גרם גבינת פטה מפוררת

150 גרם גבינת מוצרלה מגוררת

250 גרם (סלסילה) פטריות טריות, מהסוג האהוב עליכם, חתוכות גס 

פלפל שחור גרוס

2 כפות שמן זית

הוראות הכנה

הכנת הבצק:

שמים את כל החומרים, למעט המים, במעבד מזון ומעבדים עד לקבלת כדור בצק.

 אם הבצק מעט יבש ולא מתאחד לכדי כדור מוסיפים מעט מים.

מרדדים לעלה בעובי של 1/2 ס"מ ומעבירים לתבנית. משטחים ומהדקים את הבצק לתבנית היטב, כולל אל הדופן.

למלית:

במחבת מאדים בשמן זית את הפטריות ומתבלים במלח ופלפל, עד להגרת נוזלים. מצננים.

בקערה מערבבים את יתרת חומרי המלית לתערובת אחידה. מוסיפים את תערובת הפטריות ומתבלים במעט פלפל ומלח לפי הטעם.

יוצקים את הבלילה על הבצק ואופים בחום של 180 מעלות כ-30-40 דקות.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות