4 ביצים בטמפרטורת החדר
מתכון עוגת פרג בחושה
כילד, זו היתה אחת האהובות עלי. לצערי אמי כבר לא אופה את העוגה זה זמן רב, והמתכון המקורי לא נמצא. אך אל דאגה בתום תהליך שחזור שארך שבוע וכלל אפיות חוזרות ונשנות הושגה תוצאה מספקת

רכיבים
הוראות הכנה
מחממים תנור ל-180 מעלות.
מקציפים היטב את הביצים והסוכר עד לקבלת קצף בהיר מאוד. מוסיפים בהדרגה את שאר המצרכים תוך כדי בחישה עד לקבלת תערובת אחידה.
משמנים קלות את התבנית, ויוצקים פנימה את התערובת. מכניסים לתנור החם ואופים לפחות 45 דקות או עד שהעוגה עוברת בהצלחה את מבחן הקיסם (נועצים קיסם, ואם הוא יוצא נקי – העוגה מוכנה).
העוגה מאוזנת מאוד במתיקותה, ואם אתם מעוניינים בתוצאה מתוקה ולחה יותר, מומלץ ל"השקות" את העוגה עם סיום האפייה בסירופ סוכר (מבשלים בסיר קטן חצי כוס מים עם חצי כוס סוכר, עד שהסוכר יימס לחלוטין).
ניתן גם לצפות את העוגה בגנאש שוקולד מריר (מבשלים 100 גרם שוקולד מריר ו–250 מ"ל שמנת מתוקה עד המסה, ומערבבים היטב. יוצקים על העוגה בסיום האפייה).
תגובות
דלג על התגובותתודה!
תגובתך נקלטה בהצלחה, ותפורסם על פי מדיניות המערכת
באפשרותך לקבל התראה בדוא"ל כאשר תגובתך תאושר ותפורסם.
אנא המתינו……
תודה!
תגובתך נקלטה בהצלחה, ותפורסם על פי מדיניות המערכת
אירעה שגיאה בעת שליחת התגובה
אנא נסה שנית במועד מאוחר יותר