
למרגלות כנסיית המונמרט נפתח פטיסרי משפחתי שמייצר עוגות שמרים שהן משב רוח רענן בנוף הקינוחים השמרני של פריז. בקרוב גם אפשר יהיה למצוא חלות וסופגניות בלב הרובע התשיעי
שיחה עם האיש שמכין קינוחי ראווה לראשי ממשלות דרך קבע, ולא תאמינו מה הוא אוהב לעשות בשעות הפנאי (רמז: לרכוב על סוסים ולהטיס מטוסים)
אין הרבה מתחרים לפיקניק באחד הגנים היפים של פריז, אבל בזמן שהמפורסמים מלאים בתיירים וכייסים, יש כמה פינות חמד נפלאות שווה להכיר
תלמידי בית הספר היוקרתי לפטיסרי "פרנדי" נדרשים במסגרת לימודיהם גם ללמוד ציור. מורתם מארי אראטז' טוענת כי קונדיטור טוב הוא מעצב אופנה של קינוחים
אחרי שקינוחי חג המולד מילאו את ויטרינות הפטיסרי, עכשיו הגיע זמן לגאלטים של המלכים. כמו במקרה הראשון גם כאן מתחרים השף פטיסיירים למי יש את הכי מושקע
בוש דה נואל, קינוח חג המולד הצרפתי הקלאסי, הפך ברבות השנים ליצירת אמנות של ממש כשכל שף פטיסייר מתחרה על תשומת הלב הלקוחות, עם אירועי השקה נוצצים, קטלוג מבריק וקולקציה שלמה מסביב
בשנת 1896 נוסד מפעל הערמונים המסוכרים המשפחתי קונסיליה, כיום עומדים בראשו הסב והנכד - ז'אן לואי ואלכסנדר קורסיליה, ומנפקים את אחד ממעדני חג המולד המבוקשים ביותר. שרון היינריך חושפת כמה מהסודות שלהם
20 שוקולטיירים מתחילים מ-20 מדינות מרחבי העולם, יעלו היום על בימת תחרות מאסטרס השוקולד העולמי בפריז, בתקווה לקנות את עולמם
מאחורי אחד הפרויקטים הגדולים והמדוברים בתקופה האחרונה בפריז עומדים לא רק השף הצרפתי מכוכב המישלן - אלאן דוקאס, אלא גם המעצב הישראלי טל לנצמן. שרון היינריך עלתה על הספינה וקיבלה הצצה לפרויקט הנוצץ
בתי קפה עדכניים נפתחים בברלין כמו לאטה אחרי הגשם, אז איפה תמצאו מקומות שמיישרים קו עם מהפכת הגל השלישי של הקפה? איפה תשתו אותו בסגנון תוניסאי? ומהו המקום הסודי לארוחות מפתיעות?
דווקא בשיא עונת התיירות, כשפריז מלאה בתיירים, יוצאים לא מעט בעלי עסקים לחופשת הוואקנס שלהם והעיר מתרוקנת. אז איפה אפשר עדיין להצטייד בבגט ולמצוא גלידות וממתקים?
עולם מגזיני האוכל הצרפתי היה די שומם עד שבנות הזוג ג'ולי מתיו ומוריאל תלנדייה יצרו את הירחון "Fou de Patisserie" והפכו את השפים והקונדיטורים לכוכבים. כעת הן פותחות בוטיק מתוקים ושוב הקונדיטורים עומדים אצלן בתור
15 שנים אחרי התאבדותו של ברנאר לואזו, שרון היינריך חוזרת אל המסעדה המפורסמת בעלת שני כוכבי מישלן כדי לבדוק מה נותר ממורשתו של אחד השפים הגדולים בצרפת
מכירות השוקולד לקראת הפסחא בצרפת מאמירות וכל שוקולטייר מנסה למשוך את הלקוחות באמצעות קולקציות מיוחדות היוצאות לכבוד החג. המוטו: כמה שיותר מגרה, מעניין וטעים
אחרי שקטף לא מעט תארים, פותח השף פטיסייר סדריק גרולה חנות קטנה עם קינוחיו המרהיבים. עכשיו רק צריך להזמין כרטיס טיסה לפריז
ז'אן-פיליפ ד'אונט הוא בנו של אופה, שמעולם לא חלם כי יימשך בצורה כלשהי לתחום הפטיסרי, עד שהפסיק לעשן, והכל השתנה
בפריז, כל שף פטיסייר שמכבד את עצמו חייב להציג לפחות קינוח אחד בוויטרינה שלו שמבוסס על קרם אגוזי לוז, בעיקר בעונת החורף. שרון היינריך יצאה למסע בעקבות הקינוחים המרהיבים
אם בארץ הפכו הסופגניות לקולקציות אופנתיות, תראו מה קורה בפריז: קינוח חג המולד הצרפתי הקלאסי מקבל אירועי השקה נוצצים וכל שף פטיסייר מתחרה על תשומת הלב, משל היתה זאת חליפה של פראדה
השף פטיסייר פייר ארמה חבר אל המותג הצרפתי ל'אוקסיטן וביחד פתחו מתחם ענק שהוא חוויה רב חושית העומדת על הקשר שבין קינוחים ומוצרי טיפוח, והפכו לסיבה לשוב אל השאנז אליזה
הצצה לעולמה של קוקו ז'ובאר, מעצבת הקו הסגנוני של מיטב ספרי המתכונים הנחשבים בצרפת, בהם ספר הפטיסרי של פייר ארמה
פריז נערכת לימים הקרים והערמונים החלו מציפים את השווקים. בפטיסרי החלו השף קונדיטורים ליצור קינוחים מרהיבים. שרון היינריך מביאה את ארבעת הנבחרים
150 איש בלבד חברים במועדון חובבי השוקולד, שלקחו את התשוקה למתוק צעד קדימה. שרון היינריך קיבלה הצצה למפגשים החשאים בהם יושבים החברים, טועמים ומדברים על עניין אחד בלבד - שוקולד
פריז והמטבח הישראלי הם עדיין לא לונדון ואוטולנגי, אבל הצרפתים מתחילים לאט לאט להגיד שקשוקה, חומוס וגם פיתה
הפטיסרי שהביאה לעולם את קינוח הבאבא או רום ונוסדה בשנת 1730 על ידי ניקולא סטורר, נמכרה לאחרונה למשפחת יצרני הממתקים החשובים בפריז. שרון היינריך קיבלה הצצה נדירה למעבדה שלה
מטיילים בפריז? לא תאמינו כמה קל לצאת מהעיר למספר שעות ולספוג אווירה אחרת לגמרי. ואם כבר יצאתם - איפה תוכלו לאכול עוגות נפלאות, לרכוש מעדנים וחומרי גלם נדירים?
השף פטיסייר הבכיר ניקולא בשיר יכול היה להסתפק בסטודנטים הבוגרים של בתי הספר היוקרתיים בפריז, אז מדוע הוא מעדיף דווקא סטאז'רים מישראל, קוריאה ומקסיקו?
למה אסור לרכוש קרואסון במגדל אייפל ושווה להשקיע שלוש דקות בשביל אחד משובח, איזה מפעל בוטיקי לשוקולד מסתתר ליד כיכר הבסטיליה ובמה מקנחים ליד כנסיית סאן סולפיס? לרגל עונת הטיולים, שרון היינריך עם המלצות למקומות הכי טעימים לקינוחים ומתוקים ליד אתרי התיירות בפריז
ויטרינות המתוקים, כמו השווקים בפריז, נצבעו לאחרונה בגוונים של אדום ובורדו, עם תחילת עונת הדובדבנים בצרפת. זה הזמן בו כל השף-פטיסיירים יוצאים מגדרם ומציגים יצירות מתוקות עם דובדבנים, ואלו הקינוחים שכדאי לכם לנסות בביקורכם הקיץ בפריז
בעיירה הצרפתית וארון שבסמוך לגבול עם איטליה ושווייץ פועל מפעל קטן של משפחת בונה, המכין שוקולד נדיר באיכותו החל משנת 1884. שרון היינריך קיבלה הצצה נדירה לפס הייצור ואל מי שהציל זן נכחד של קקאו במקסיקו
לכבוד יום הקדוש אונורה שצוין השבוע בצרפת, יצאה שרון היינריך למבצע חיפושים אחר קינוחי הסאנט אונורה הטובים בפריז. זהירות, תמונות קשות
סבב הבחירות השני בצרפת, הביא את האזרחית שרון היינריך לצאת לקמפיין לבחירת המאפים והקינוחים הטובים בפריז. בקיצור, הרשימה שצריך לביקור הבא בעיר האורות
במרחק כמה דקות הליכה משער הניצחון, אפשר לגלות באמצע פריז מעין כפר צרפתי קטן ובו פטיסרי אוסטרו-גרמני, מעדנייה איטלקית משובחת ואת אחת מחנויות הגבינה הטובות בצרפת. רוצו לשם לפני שכל התיירים יגיעו
מסעדת Maison Pic של השפית אן-סופי פיק, היא התגלמות חלומו של כל חובב קולינריה ולא בכדי נחשבת לאחת המסעדות הטובות בעולם. לשרון היינריך לקח חודשים ארוכים להזמין שם מקום, רק כדי לראות את מטבחה של השפית היחידה בצרפת עם שלושה כוכבי מישלן
בין אם תבואו לבושים בג'ינס ובין אם תלבשו חליפה, ארוחת הבוקר שיצר השף אלאן דוקאס במלון פלאזה אתנה בפריז, היא חוויה קולינרית קסומה הכוללת מאפי בוקר בלתי נשכחים ושירות שלא מהעולם הזה
"בּוריס" היא הפטיסרי-בולנז'רי שהקים בוריס לומה עם אשתו היפנית מיהונה, בו נשמר מקסמו של העולם הצרפתי הישן אך נצבע מחדש בטאץ' מודרני ובעידוּן יפני
עם מסלול מקצועי שחורג מפס הייצור של שף פטיסייר טיפוסי, ויתר ונסה גרלה על פריז והשתקע בעיר נאנט, משם הוא יוצר את התשובה המפורסמת שלו לפתי-בר ומייצר קינוחים כיצירות אמנות קטנות
בגדה השמאלית של הסיין, ממש מול כנסיית הנוטרה דאם, חבויה הפטיסרי A. Lacroix ששוברת את כל מה שחשבתם על מקומות לאכול בהם בסמוך לאתרי תיירות
בוטיק הממתקים "אה לה מר דה פמי", שנפתח בשנת 1761 ברחוב פובור מונמרטר', הוא חלק מההיסטוריה של פריז וניתן ללמוד דרך התפתחותו על צריכת הממתקים והמעדנים לאורך השנים
בימים אלו מלאות הוויטרינות של כל בולנז'רי ופטיסרי בפריז בגאלטים, מאפים עשויים בצק עלים לכבוד חג ההתגלות. הנה ארבעה מאפים שאסור לפספס
ביקור באחד מסלוני התה של "מריאז' פרר" הוא כמו מסע בזמן אל פריז בתחילת המאה הקודמת. זהו גם אחד המקומות המעניינים בעיר להתנסות בתה איכותי וקינוחים נפלאים ויצירתיים
מפגש מקרי של שף קונדיטור מיקי שמו עם קארל מרלטי, מהשף פטיסיירים הטובים בעולם, הוליד מפגש ועבודה משותפת על קולקציית קינוחים חדשה. שרון היינריך ליוותה אותם
אם יש משהו מנחם ביום חורפי של 3 מעלות עם רוחות קרות שמגיעות מהסיין, הרי זו כוס שוקולה שו מהביל. הנה ארבעה מקומות להתחמם בהם
עם מעבדת קינוחים נדירה השקופה לקהל, הפטיסרי החדשה של השף פטיסייר קווין לקוט רוצה שתרגישו כמו במסעדה המעוטרת בכוכבי מישלן
בסצנת המסעדות הפריזאית עושים לרוב הפרדה מוחלטת בין מסעדות לפטיסרי, עד שהגיע השף פטיסייר מתיו מנדאר, שהחליט לשלב בין השתיים והתוצאה? מרשימה
שוב תכינו עוגות דבש? הכירו את הטארט המודולרי של שרון היינריך. הוא אמנם מורכב ודורש השקעה של זמן, אבל התוצאה שווה את המאמץ
קפה בעוגה מתחבר אצלנו בדרך כלל לחומרי גלם כמו שוקולד ואגוזים. אבל ניסיתם פעם קפה עם ליים? מפתיע כמה שזה טעים ומרענן
חבל הבאסקים הצרפתי מנוקד במקומות ששווים יציאה לטיול מיוחד, בעיקר אם אתם בעיירת הנופש ביאריץ. שרון היינריך תפסה רכבת ומצאה את המקומות המתוקים שלא כדאי לפספס
עוגה שהיא יותר מרק זיכרון ילדות, היא חוויה הכוללת שכבות של בראוניז עם אגוזי מלך ומעל כל זה קצפת מתוקה עם תלתלי שוקולד. מתכון לעוגה שמגרדים, קלה להכנה וממכרת
מעדן שאפשר לאכול כחטיף ליד הקפה, כקוביות קרות ביום חם, או גם כקינוח אחרי ארוחה
קינוחים קלילים וגלידות מפתיעות בטעמים מרעננים, יכולים להיות דבר מתיקה ראוי בימים בהם המטרו של פריז הופך לסאונה לוהטת. שרון היינריך חזרה מסיבוב עם הקינוחים שאסור לפספס
אמנם הקיץ רק התחיל, אך עונת המשמשים קרבה לסיומה. רגע לפני שנפתח געגועים להילומים הכתומים, שרון היינריך הכינה מהם טארט לפרידה
בעיר שראתה ואכלה הכל, נחשב שף פטיסייר יאן קוברור למי שמרעיש כרגע את פריז, בזכות פרשנותו החדשנית לקלאסיקות צרפתיות וקינוחים הנעשים לעיני הלקוח
הקיץ הגיע והדובדבנים מציפים את שווקי פריז ובהתאם - גם את הפטיסרי והבולנז'רי. שרון היינריך רצה לשוק וחזרה עם ערימת דובדבנים והכינה מהם טארט יפהפה בשילוב עם פיסטוק
קומו שבמחוז לומברדיה, הוא אחד האגמים היפים, הגדולים והמתויירים ביותר בצפון איטליה. קל ליפול בו למלכודות תיירים שיציעו פיצה ופסטה ירודים, אך אם אתם בסביבה - הנה כמה המלצות שאסור לפספס בתחום המתוקים, המאפים והקפה
אם יש קינוח אחד במטבח האמריקאי ששרון היינריך אוהבת זה עוגת הגבינה הניו יורקית, אבל איך נותנים לה טוויסט צרפתי שאי אפשר לטעות בו ועדיין לשמור על שחיתות אמיתית?
עוגות הלינזר של כריסטין פרבר עשו לעצמן שם בכל רחבי צרפת. שרון היינריך נסעה עד אלזס בשביל לבקש את המתכון מהגברת הראשונה
האביב הביא תותים לשווקים בפריז ובהתאם לכך נצבעו ויטרינות הפטיסרי בעיר בשלל קינוחים אדמדמים-ורודים. שרון היינריך זרמה עם נהר התותים והכינה קינוח מסוכן בהשראת הטירמיסו
בבניין שהוקם לפני מלחמת העולם הראשונה, שקירותיו אריחים מעוטרים ורצפתו כמו נלקחה מארמון באיסטנבול, מפעיל מוריס בן דוד לונה פארק של מתוקים – מאות סוגים של שוקולד, סוכריות, מסטיקים וחטיפים על טהרת הסוכר. עד שיגשים את חלום העלייה, הוא מזמין ישראלים שמבקרים בפריז לבית המתוק שליד שוק גרנל
שרון היינריך חוזרת אל טעמי הילדות מהבית של סבתה מרים ברחוב יותם בחיפה, ונזכרת בעוגת הביסקוויטים הפשוטה והממכרת
בגלל היינות, האקלים הנפלא, הכפרים הקטנים והיפים, הנוף המרהיב, חנויות העוגיות הקטנות ומאפיות משכרות. זה הזמן הכי טוב בשנה לטיול בדרך היין של אלזס
שתי עורכות מגזין קינוחים צרפתי הצליחו לעשות את הבלתי ייאמן ולשכנע את מיטב השמות הגדולים בעולם הקונדיטוריה, למכור אצלן את היצירות שלהם, ובכך להגשים פנטזיה לחובבי המתוקים בפריז
עם בוא האביב נצבעת הריביירה הצרפתית באור זהוב והחופים מתחילים להתמלא בתיירים. שרון היינריך קפצה לסיבוב קולינרי באזור וחזרה עם המלצות למקומות שכדאי לבקר בהם במהלך השיטוטים בערים ובמפרצים עמוסי היאכטות לאורך חופי הריביירה
בין מותגים כמו שאנל, דיור, לואי ויטון ופראדה, ניצב לו בגאלרי לאפייט בפריז, בר הגלידות של פייר ארמה ומציע להמונים הפוקדים את המקום רק שני סוגים של גלידה במלאכת יד. הרעיון: כל גביע יוצא בשילוב טעמים אחר
מתכון לעוגיות שוקולד לנמענעים מגלוטן מהקולקצייה של הפטיסרי החדשה גאטה בפריז
בפריז אפשר כבר למצוא בולנז'רי ופטיסרי נטולות גלוטן לחלוטין (וזה לא עניין של מה בכך), אך פתיחתה של "גאטה" - פטיסרי חדשה וייחודית בעבור הנמנעים מגלוטן, היא קפיצת מדרגה משמעותית
הקינוח הצרפתי הקלאסי מתחפש לבובות פנדה מטריפות ויפהפיות. שרון היינריך והקונדיטור אלון שבו ממסעדת "שולחן" מתפרעים לפורים
טארט השוקולד המפורסם של השף פטיסייר ז'אק ז'נה מדגים את המוטו - פשוט זה הטעים ביותר
כשבכיר השף-קונדיטורים הצרפתיים ז'אק ז'נה מגיע לראשונה לארץ, אין פלא שגם קונדיטורים ותיקים ישבו להאזין איך מכינים קרמל מושלם ולמה חומר גלם טוב הוא הבסיס לכל
בגיל 30 ג'וליאן אלברז הוא השף פטיסייר הראשי של מלון פנינסולה היוקרתי בפריז. שרון היינריך בילתה עמו אחר צהריים של שעת תה וניסתה להבין ממנו לאן הולך עולם הפטיסרי הצרפתי
אוהבים ערמונים? אוהבים עוגות שוקולד? כנראה שאתם חייבים לנסות המתכון לעוגת שוקולד, ערמונים וממרח שקדים של שרון היינריך
בית הספר הגבוה לקונדיטוריה ולפטיסרי "פרנדי" בפריז הופך תלמידים מכל העולם מחובבי אפייה למקצוענים תוך חמישה חודשים אינטנסיביים. שרון היינריך הצטרפה לחבר השופטים לבחינת יצירות הגמר
הודעה חשובה לכל חובבי השוקולד על שלל עוגותיו ועוגיותיו: נכון לעכשיו אלו כנראה הבראוניז הכי טעימים בעולם
בשנים האחרונות ברלין משופעת במקומות קטנים המגישים קפה מצוין ולצדו מאפים נפלאים. אז איפה מוצאים עוגת גבינה נסיכותית ואיפה עוגות שמרים בלתי נשכחות? שרון היינריך טעמה וגילתה את בתי הקפה (והמתוקים) המומלצים בברלין
בימים בהם השמש הפריזאית מנקדת את הסן בכוכבים מנצנצים, אל תוותרו על בילוי בשוק אליגר, אחד המקומות המעניינים שתוכלו למצוא בעיר האורות
שם האירוע | מקום | תאריך ושעה |
---|---|---|