פאי גבינה וענבים ללא אפייה - דובדבנים - הארץ
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

פאי גבינה וענבים ללא אפייה

מתכון קליל ומהיר לעוגת גבינה קרה ומהודרת, בזכות הענבים שמעטרים אותה כתכשיט

תגובות
פאי גבינה וענבים ללא אפיה
אורה קורן

הטמפרטורות עולות ועוגת גבינה צוננת ללא אפייה היא המתכון המתבקש. משתלבת נהדר עם ענבים אדומים וירוקים שמעטרים אותה כמו תכשיט.

מה צריך? (לתבנית פאי 11X33, או 15X25)

לבסיס:

150 גרם פתי בר
150 גרם שקדים קצוצים
75 גרם שוקולד מריר 60% מוצקי קקאו
150 מ''ל שמנת מתוקה
קורט מלח

לקרם:

150 גרם שוקולד לבן
150 מ''ל שמנת מתוקה (75 מ''ל להמסת השוקולד ועוד 75 מ''ל להקצפה)
250 גרם מסקרפונה
250 גרם גבינה לבנה 5%
קורט נדיב של מלח
גרידת לימון מלימון אורגני שלם
2 כפות פודינג אינסטנט בטעם וניל (לא חובה - הסבר בהמשך)
ענבים חמצמצים  ללא חרצנים, בשפע, לקישוט מעל העוגה

פאי גבינה וענבים ללא אפיה
אורה קורן

מה עושים?

בקצרה:

שוברים את הפתי בר, ממיסים שוקולד בשמנת ומערבבים את כל מרכיבי הבסיס. משטחים על תבנית ומקפיאים.

ממיסים שוקולד לבן בשמנת ומצננים. מערבבים את כל חומרי המלית, מקציפים ויוצקים על הבסיס. מצננים במקרר כמה שעות לפני הגשה.

בהרחבה: 

הכנת הבסיס:

שוברים את הפתי בר לחתיכות קטנטנות.

בקערה, מערבבים שוקולד ושמנת וממיסים במיקרו 30 שניות. מוציאים ומערבבים. אם לא כל השוקולד נמס מחזירים למיקרו ל-20 שניות.

יוצקים את השוקולד על הפתי בר, מוסיפים שקדים ומלח ומערבבים עד שהשוקולד מכסה הכל.

משטחים את התערובת על תבנית מרופדת בנייר אפיה משומן, מוודאים שהבסיס מכסה את התחתית והשוליים.

הכנת המלית:

מוציאים את המסקרפונה מהמקרר לפחות שעה לפני ההכנה כדי שתתרכך. אם לא התרככה מספיק מחממים אותה 20 שניות במיקרו. אם לא תהיה רכה לגמרי, כמו גבינה למריחה, הקרם יהיה גרגרי.

קוצצים שוקולד לבן, מוסיפים 75 מ''ל שמנת וממיסים במיקרו 30 שניות. מערבבים היטב. אם לא הכל נמס מחזירים לעוד 20 שניות במיקרו. מערבבים ומעבירים למקרר לצינון לפחות עד טמפרטורת החדר.

מכניסים לקערה את כל מרכיבי המלית כולל השוקולד המצונן ומקציפים לקצף יציב. אם רוצים קצף יותר יציב אפשר להוסיף 2 כפות פודינג וניל.

יוצקים מעל הבסיס. מכסים בנילון נצמד ומצננים כמה שעות לפני הגשה.

לקראת ההגשה מעטרים בענבים, ומגישים.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות

כתבות שאולי פספסתם

*#