קלצונה תרד וגבינות - דובדבנים - הארץ
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

קלצונה תרד וגבינות

כיסון בצק אפוי, שניתן להכין במגוון גדלים וטעמים. בפועל השילוב המנצח הוא של תרד ובולגרית

תגובות
קלצונה
אורה קורן

מאפה איטלקי, כיסון בצק ממולא בשלל גבינות ותרד, או במלית לפי הטעם האישי. התשובה האיטלקית לסמבוסק. מתכון של השף האורח בבלוג, משה רוזנברג.

מה צריך (לכ-15-20 יחידות גדולות)?
לבצק -

750 גרם קמח
400 מיליליטר מים
60 גרם (4 כפות) שמן זית
25 גרם (כף וחצי) שמרים יבשים
30 גרם (2 כפות) סוכר
כף אורגנו יבש
כף שום גבישי

למלית -
1 שקית תרד קפוא
150 גרם גבינה בולגרית
150 גרם מוצרלה מגוררת
100 גרם פרמזן מגוררת
4 בצלים ירוקים
רבע צרור שמיר טרי קצוץ

מה עושים?

בקיצור -

מערבבים אתץ חומרי הבצק, מערבבים את חומרי המלית, קורצים עיגולים בבצק, ממלאים ואופים.

בפירוט -

מערבבים את חומרי הבצק, לשים כעשר דקות, מתפיחים כשעה לכמעט להכפלת הנפח.

סוחטים את התרד קוצצים את הבצל ומערבבים את כל החומרים.

מוציאים את האוויר מהבצק, מחלקים לכ-15 יחידות שוות בגודל ויוצרים כדורים. מתפיחים כחצי שעה. מרדדים כל כדור לעיגול בקוטר של 15-20 סנטימטרים.

מניחים מלית בנדיבות על חצי עיגול. מרטיבים במים, או בביצה טרופה את השוליים.

מקפלים את החצי הריק של הבצק מעל החצי עם המלית. מהדקים היטב. אפשר ללחוץ על השוליים עם מזלג, לקבלת צורה יפה ולוודא סגירה. בקיפול צריך להימנע מהשארת אוויר בכיסון.

מורחים מעל ביצה טרופה מהולה במים, או שמן זית. מפזרים מלח גס, או שומשום, או קצח, או שילובים שלהם. משאירים כ-20 דקות להתפחה נוספת, מכוסה במגבת.

מכניסים לתנור שחומם ל-200 מעלות לכ-10 דקות, עד השחמה קלה.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות

כתבות שאולי פספסתם

*#