עוגת גבינה לימונית - דובדבנים - הארץ
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

עוגת גבינה לימונית

זה מה שיוצא מחיבור שתי אהבות - עוגת גבינה קלאסית ופאי לימון

תגובות
גבינה לימונית
אורה קורו

יש בה קרמיות מתוקה-חמוצה והיא משלבת את "עוגת הגבינה של סבתא יפה", עם הקינוח הקלאסי של פאי לימון. קבלו את המתכון לעוגת גבינה לימונית:

מצרכים:
 לבצק -

 80 גרם חמאה
 שליש כוס (70 גרם) סוכר
 כוס ועוד שליש כוס (200 גרם) קמח
 1 כפית אבקת אפיה
 1 ביצה ועוד 1 חלמון
 שליש שקית סוכר וניל או מעט תמצית וניל
 כפית חומץ

לחלק הלימוני:
 4 כפות קורנפלור (35 גרם)
 1 כוס מים
 חצי כוס מיץ לימון
 קליפה מגורדת משני לימונים
 חצי כוס (100 גרם) סוכר
 60 גרם חמאה
 2 חלמונים

לגבינה -
 1 ק"ג גבינה 9% (לתבנית קוטר 26. לקטנה יותר - 750 גרם)
 שלושה רבעים פחות כף כוס סוכר (150 גרם) סוכר
 3 חלמונים
 כפית תמצית וניל

לקצף -
 4 חלבונים
 שלושה רבעים כוס סוכר פחות כף (150 גרם)
 כפית מים

אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-160 מעלות.

לבצק - חותכים את החמאה לקוביות ומעבירים לקערת מיקסר. מוסיפים ביצים, סוכר וסוכר וניל ומערבבים בוו גיטרה. מתחילים במהירות איטית ומגבירים. כשהחמאה מרוסקת מוסיפים חומץ. מוסיפים את הקמח ומגבירים מהירות. משמנים תבנית, מעבירים אליה את הבצק ומשטחים אותו ידנית. הוא דביק, לכן נעזרים במעט מים להרטבת הידיים. הבצק צריך להיות דק מאוד ולכסות גם את הדפנות לפחות עד שליש גובה.
מכניסים למקרר עד להשלמת שאר ההכנות.

לחלק הלימוני:
ממיסים את הקורנפלור עם מעט מהמים. מכניסים לסיר את שאר המים, מיץ לימון וגרידת לימון. בוחשים ומוסיפים את הקורנפלור המומס תוך כדי בחישה למניעת גושים. הנוזל אמור להתעבות ברתיחה. אחרי כדקה של רתיחה והסמכה מסירים מהאש ומצננים מעט (חשוב שישאר נוזלי).
מקציפים בניפרד ביצים, סוכר וחמאה. מוסיפים בהדרגה את הנוזל החמים תוך כדי טריפה עם המקצף.

הגבינה - מערבבים את החלמונים עם הסוכר וסוכר הוניל. מוסיפים את התערובת הלימונית לקבלת תערובת אחידה. יוצקים מעל לבצק.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל-160 מעלות למשך 45-60 דקות, תלוי בתנור.
העוגה צריכה להיות רוטטת רק בחלקה הפנימי. היא תתייצב בקירור.

הקצף - לקראת סוף האפייה מכינים את הקצף, כיוון שלא ניתן להכין אותו מראש (הוא מתחיל להתפרק). מקציפים 4 חלבונים (1 מהבצק, 3 מהגבינה) עם סוכר לקצף יציב.
בסוף ההקצפה מוסיפים בטיפטוף כפית מים וממשיכים להקציף עוד כמה שניות.
מוסיפים את הקצף לעוגה, מציירים עליו צורות עם מזלג, מחזירים לתנור לחמש-עשר דקות אחרונות של האפיה.
לאחר צינון להכניס למקרר לכמה שיותר שעות, רצוי להמתין יממה לפני ההגשה.

עוד רעיונות ומתכונים נוספים לעוגות גבינה - כאן



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות

כתבות שאולי פספסתם

*#