בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

חמש דקות וקערה

כך תכינו עוגות בחושות נהדרות בלי מיקסר

עוגת שוקולד מהירה ואהובה, עוגת תפוז-שוקולד-שיש חורפית ועוגת טחינה, סילאן ופצפוצי שוקולד הן רק כמה מהעוגות הבחושות שאפשר להכין בלי מיקסר

18תגובות
לימור לניאדו תירו

לפני 20 שנה נסעתי ללמוד קולינריה בפריז. הייתי אז אשה צעירה, עם אמצעים דלים ורצון עז ללמוד את רזי המטבח הצרפתי. גרתי בדירה מקסימה עם מטבח קטנטן שבקושי אפשר היה לזוז בו. היו בו שתי להבות, טוסטר אובן, מקרר קטן ומשטח עבודה בגודל של קרש חיתוך. והסתדרתי, ועוד איך הסתדרתי. כשאני נזכרת היום מה שהמטבח הזה הוציא תחת ידיו, אפילו לי קשה להאמין: אינספור תבשילים, מאפים, עוגות ועוגיות, טארטים, מרקחות, כבושים ולחמים. את כל מה שלמדתי הצלחתי להכין ולתרגל במטבח הזה, שמלבד סכין טובה לא היו לי בו שום מכשירי עזר.

המטבח הזה מזכיר לי כל פעם מחדש שאפשר להכין עוגות טובות גם בלי מיקסר. כל מה שצריך זה קערה אחת, לפעמים גם סיר, וזהו. קל, פשוט ונוח, והכי חשוב — כל אחד יכול להצליח.

כל המתכונים שמוצעים כאן ניתנים לשינויים קלים: אפשר להמיר את החמאה בשמן (100 גרם חמאה שווה ל-100 מ"ל שמן), את הסוכר הלבן בסוכר חום ואת הקמח הלבן אפשר להמיר (בחלקו) בקמח מלא. אפשר להוסיף לעוגות מה שאוהבים: צימוקים, אגוזים, שבבי קוקוס, פצפוצי שוקולד, פירות יבשים וכו'.

כדי לקבל עוגה אוורירית חשוב לנפות את הקמח לפני הוספתו לקערה ולערבב אותו מעט מאוד, עדיף בתנועת קיפול. הערבוב הקל יבטיח שחרור מועט ככל האפשר של גלוטן (המצוי בקמח), כדי לקבל עוגה קלה ולא דחוסה.

עוגת שוקולד ליום הולדת בחמש דקות

עוגת יום הולדת מושלמת, קלה ואוורירית, שילדים אוהבים מאוד.

תבנית בקוטר 24 או תבנית עם חור או אינגליש קייק.
חומרים:
200 גרם שוקולד מריר קצוץ
150 גרם חמאה
חצי כוס (100 גרם) סוכר
כף וחצי קוניאק או גראן מרנייה
4 ביצים
קורט מלח
חצי מכל שמנת חמוצה
חצי כוס (120 מ"ל) חלב או
מיץ תפוזים
כוס (140 גרם) קמח תופח מנופה
2 כפות אבקת קקאו
איכותית מנופה

לזיגוג:
רבע כוס (60 מ"ל) שמנת מתוקה
כפית דבש
50 גרם שוקולד מריר קצוץ

הכנה:
מחממים תנור ל-160 מעלות. ממיסים בבן מרי (סיר המונח בתוך סיר עם מים רותחים קלות) שוקולד, חמאה וסוכר. כאשר התערובת חלקה ומבריקה, מסירים מהאש, מוסיפים קוניאק, מערבבים ומצננים. טורפים ביצים ומלח בקערה גדולה בעזרת מטרפה ידנית למשך שתי דקות, מוסיפים את תערובת השוקולד ואת השמנת החמוצה וטורפים עד שלא נותרו גושים. מוזגים חלב ומערבבים. מנפים לצלחת עמוקה קמח וקקאו, מוסיפים בבת אחת לבלילה ומערבבים מעט מאוד.

גם אם נדמה לכם שעדיין יש גושים או שהבלילה לא אחידה, אין מה לדאוג - זה מסתדר באפייה. יוצקים לתבנית משומנת ואופים 40 דקות. מצננים.
מכינים את הרוטב: מחממים שמנת מתוקה ודבש בסיר או במיקרוגל עד כמעט רתיחה, מורידים מהאש ומוסיפים שוקולד קצוץ, מערבבים עד קבלת תערובת חלקה. יוצקים על פני העוגה. שומרים מכוסה במקרר אבל אוכלים בטמפרטורת החדר.

לימור לניאדו תירו

עוגת תפוז שוקולד שיש

עם העוגה הנהדרת הזאת אני פותחת את החורף, גם קלה להכנה וגם מושלמת בטעמי תפוז ושוקולד. מצוינת לשעת הקפה של אחרי הצהריים.

תבנית לאינגליש קייק.
חומרים:
100 גרם חמאה רכה מאוד
3/4 כוס (150 גרם) סוכר
2 ביצים
מכל שמנת חמוצה
גרידה מתפוז אחד
2 כפות מיץ תפוזים
כוס ורבע (175 גרם) קמח תופח מנופה
רבע כוס שמנת מתוקה
50 גרם שוקולד
2 כפות אבקת קקאו איכותית מנופה
כף מיץ תפוזים

הכנה:
מחממים תנור ל-170 מעלות. טורפים חמאה, סוכר, ביצים ושמנת חמוצה בקערה גדולה בעזרת מטרפה ידנית, עד קבלת תערובת חלקה. מוסיפים גרידת תפוז ומיץ תפוזים ומערבבים היטב. מוסיפים בבת אחת את הקמח המנופה לבלילה ומערבבים מעט מאוד. יוצקים לתבנית משומנת ומשאירים 2 כפות גדושות מהבלילה בקערה. מחממים שמנת מתוקה בסיר קטן או במיקרוגל עד כמעט רתיחה, מורידים מהאש ומוסיפים שוקולד קצוץ, מערבבים עד קבלת תערובת חלקה. מערבבים את השוקולד עם הבלילה שנותרה בקערה. מוסיפים אבקת קקאו ומיץ תפוזים ומערבבים. יוצקים על העוגה מבלי ליישר. מחדירים סכין לעומק העוגה ומערבבים בעדינות לדוגמת שיש. אופים 45 דקות. מצננים. שומרים בטמפרטורת החדר.

לימור לניאדו תירו

עוגת טחינה, סילאן ופצפוצי שוקולד

זו העוגה האהובה עלי, תנסו ותבינו למה.

2 תבניות לאינגליש קייק.
חומרים:
100 גרם חמאה רכה מאוד
כוס (200 גרם) סוכר דמררה, קנים או לבן
חצי כוס (100 גרם) טחינה גולמית
שליש כוס (100 גרם) סילאן
3 ביצים
מכל שמנת מתוקה
כוס וחצי (210 גרם) קמח תופח מנופה
100 גרם שוקולד מריר קצוץ קטן קטן או פצפוצי שוקולד איכותיים
לזרייה מעל: 5 כפות שקדים פרוסים

הכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות. טורפים חמאה, סוכר, טחינה גולמית, סילאן, ביצים ושמנת מתוקה בקערה גדולה בעזרת מטרפה ידנית עד קבלת תערובת חלקה. מוסיפים בבת אחת את הקמח המנופה לבלילה ומערבבים מעט מאוד. מוסיפים פצפוצי שוקולד, מערבבים מעט ויוצקים לשתי תבניות אינגליש קייק משומנות (הבלילה תגיע לגובה חצי מהתבנית). זורים שקדים פרוסים ואופים 40 דקות. מצננים. שומרים בטמפרטורת החדר.

limortiroche@gmail.com
עוד מתכונים מומלצים של לימור לניאדו תירוש בבלוג "מטבח מקומי"



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות

כתבות שאולי פספסתם

*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו