
כמעט כל חוות הבודדים שהתבססו על רעיית צאן בישראל נסגרו בהוראת המדינה. חווה אחת בגליל התחתון לא רק שרדה, אלא הפכה למרכז קהילתי משקם
אחרי 20 שנות מחקר, ד״ר טובה דיקשטיין מפרסמת ספר על אוכל ארץ־ישראלי עתיק, מנפצת כמה מיתוסים ומזכירה מאכלים נשכחים
מגפה עולמית, מבצע צבאי או מלחמה — "הבסטה" תמיד היתה שם כדי לספק את אחד התענוגות האחרונים של הקיום האנושי. שף המסעדה, אילון עמיר, מגיש מתכונים לחג
זה יותר משני עשורים שצמד איכרים קשי־עורף מהגליל מנסה לביית את העכוב — קוץ מקומי ומעדן נדיר, שהפך לסלע מחלוקת בין יהודים לערבים. עכשיו, העקשנות שלהם מתחילה להשתלם
תמיר פרץ ודנה טל למדו גבנות במשך שנתיים מעבר לים. על אף הרגולציה הבלתי אפשרית, המחלבה הקטנה שהקימו בעמק חפר מנסה להביא בשורה חדשה לשוק המקומי
מצחיק לסקור את חייה של אמי מבעד לעדשת המטבח, שהרי תמיד העדיפה להימנע ממנו. אבל היא אהבה אוכל טוב, ויותר מכל אהבה פלחי קלמנטינות, תפוזים ומנדרינות מפרי גנה
תערוכה במוזיאון ישראל בוחנת כיצד תיארו אמנים אירופאים בולטים את היומיום של שוקי האוכל בזמנם, ואת הטיפוסים המרתקים שהזדמנו אליהם
צמחי התרבות של יוצאי העדה זוכים לחיים חדשים במשתלה במושב בן שמן. האנשים שמאחורי המיזם מקווים שהוא גם יעזור להפגיש בין דורות שונים לעלייה
ארוחת טעימות ביקב נטופה מנסה להמחיש מה הכוונה בטעמים "פירותי, "פריך" ו"אדמתי", ובמושגים אחרים שהשתרשו בעולם היין המקצועי
אפילו בימים שבהם כולם אופים ומצלמים, כיכרות הלחם היפהפיות של מורן גולן מתבלטות מעל אלו של אופים מקצועיים רבים וטובים
כדי להעניק לאלכוהול שהיא מייצרת גוון מקומי, מזקקה ישראלית הניחה חביות ליישון על גג מלון בים המלח
יקב פינטו הציב לעצמו משימה שאפתנית: לגבור על האדמה הענייה של הנגב, להכניס ירוק למדבר ולייצר יין מקומי טהור
היינן אייל דרורי למד באיטליה בשנים שבהן חזרו יצרנים קטנים לרקוח משקאות אלכוהוליים על בסיס צמחים. כעת הוא מייצר בישראל ורמוט וקמפרי על בסיס עשבים מקומיים
תרבות הפנאי היא מושג חדש בחברה הבדואית, ורק באחרונה החלו להיפתח ברהט בתי קפה ומסעדות. קבוצת נשים מנסה עתה להכיר לציבור היהודי את העיר שאפילו רה"מ לא העז להיכנס אליה
הברומאסטר ניל חורגין הקים מבשלה זעירה בקיבוץ קטורה, ומכין בה משקאות הנושאים חותם אישי רציני-מבודח ואת חותם המקום
שם האירוע | מקום | תאריך ושעה |
---|---|---|