לא רק בפיצה: מה עושים עם מוצרלה?

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

לא רק בפיצה: מה עושים עם מוצרלה?

לכתבה
שרית גופן

אותה גבינה טרייה וגמישה יכולה להיות גם נשנוש מטוגן מושלם, להפוך לקציצה או לשמש תוספת ראויה לפוקצ'ה וגם – טיפ: איך מזהים מוצרלה טובה?

3תגובות

מקורה של המוצרלה מחבל קמפניה שבדרום איטליה והיא כינוי מטרייה לשלל גבינות איטלקיות טריות שבאופן מסורתי מיוצרות מחלב בופאלו ("פיורי די לאטה" היא המקבילה מחלב פרה). האגדה מספרת על המוצרלה כי כמו בהרבה מקרים גדולים בהיסטוריה - היא נולדה בטעות. כשנפל גוש גבינה טרייה אל תוך מים רותחים, התגלה הפוטנציאל שאגור בגבן שפוגש במים חמים. מאז ועד היום, נוהגים 'להפיל' גושי גבינה אל מים רותחים, עד שהם הופכים לאותה גבינה אלסטית, אהובה ובקיצור, "מוצרלה". 

באופן טבעי, מוצרלה היא השותפה המיידית לפיצה, אבל יש לה עוד הרבה שימושים נפלאים וראויים, אבל לפני השימוש, טיפ לבחירתה: מוצרלה טובה היא מוצרלה טרייה. אחד הטריקים לזיהוי מוצרלה טרייה וטובה הוא צבעה. מוצרלה טרייה שעשויה מחלב בופאלו תהיה לרוב בהירה יותר מאחותה שיוצרה מחלב פרה. הצבע הרצוי למוצרלה שהוכנה באופן מסורתי הוא לבן פנינה, מה שעלול להעיד כי לא הוכנה מחלב בופאלו או שהגבינה לא טרייה. דרך נוספת לזהות מוצרלה טובה היא הטקסטורה שלה. מוצרלה איכותית תהיה דחוסה ואלסטית. בעת בציעתה, אמורים להופיע קרעים-קרעים בדמות חבלים, שמעידים על איכותה.

וכעת, למתכונים: אם הזכרנו את הפיצה, כאן בכמה תצוגות - החל מבצק מוצרלה ללא גלוטן ועד פיצה שקשוקה. טוסט מוצרלה מושחת הישר מאיטליה, עבור במנת הקיץ האולטימטיבית של קרפצ'יו קישואים, דרך סלט פסטה קר עם עגבניות, ארוגולה ומוצרלה; ארנצ'יני מטוגנים לתפארת, קלצונה תרד או קפרזה סלק; עגבניות ממולאות בכוסמת או חצילים ממולאים עם פלפלים קלויים; פאי תרד ודלעת או פשטידת קישואים קלה, ועוד. על מנת לצפות בכל ההצעות אנא לחצו על כפתור "למתכונים נוספים".

פיצה הקטוגנית מבצק מוצרלה

פיצה קטוגנית מבצק מוצרלה וללא גלוטן

עודד טלמור, שף אורח
סטיקי מוצרלה

הנשנוש המושלם: סטיקי מוצרלה

רוני קשמין
פנצרוטו

פנצרוטו: מאפה איטלקי מטוגן עם מוצרלה ועגבניות

דוד שושן
גלילות חצילים ממולאות במוצרלה

גלילות חצילים ממולאות במוצרלה

קרן הבר
מוצרלה בכרכרה

מוצרלה בכרכרה: טוסט איטלקי ממכר

דוד שושן
קפרזה למתקדמים

סלט קפרזה למתקדמים

מיכל רוזנבך
סופלי אל טלפונו

סופלי עם מילוי מפתיע של מוצרלה

דוד שושן
קרפצ'יו קישואים וזיתים

קרפצ'יו קישואים עם מוצרלה וקלמטה

לימור לניאדו תירוש
סלט פסטה, דלורית, בייבי מוצרלה, ארוגולה וזיתים.

סלט פסטה, דלורית, בייבי מוצרלה, ארוגולה וזיתים

סבינה ולדמן
סלט פסטה קר עם עגבניות ומוצרלה

סלט פסטה קר עם עגבניות ארוגולה ומוצרלה

ברק אלמיש, שף אורח
קיש קפרזה

מתכון לקיש קפרזה

קרן הבר
שקשוקה על בצק פיצה ומוצרלה של שף מנה שטרום

שקשוקה על בצק פיצה עם מוצרלה

מנה שטרום, שף אורח
סלט ארטישוק, עגבניות בשמן, רוקט ועוד

סלט ארטישוק משומר עם עגבניות, מוצרלה ורוקט

מיכל רוזנבך
בוראטה עם תותים

בוראטה עם תותים

מיכל רוזנבך
לביבות כרישה של מסעדת קופינאס

מתכון: לביבות כרישה יווניות

ירון שנבל, שף אורח
מקרוני וגבינה

לצאת מהקופסא: מקרוני וגבינה כמו בספרים, רק יותר טוב

קרן הבר
טארט בשלושה צבעים

מאפה ירקות בשלושה צבעים בריחות נפלאים

נורית פלד
כדורי אורז ומוצרלה מטוגנים

ארנצ'יני, אורזיני – אותה מהפכה

קרן הבר
קלצונה

קלצונה תרד וגבינות

אורה קורן
מטבל תרד וארטישוק

מטבל תרד וארטישוק מושחת

מיכל רוזנבך
קפרזה סלק

קפרזה סלק

תמיר חכים, שף אורח
פרוז'לדה

פרוז'לדה - מאפה גבינות טורקי

אורה קורן
פאי תרד ודלעת

פאי תרד ודלעת

אורה קורן
פשטידת קישואים

פשטידת קישואים קלה וטעימה

קרן הבר
עגבניות ממולאות בכוסמת עם זיתים, עשבי תיבול ומוצרלה

עגבניות ממולאות בכוסמת עם זיתים, עשבי תיבול ומוצרלה

לימור לניאדו תירוש
חצילים ממולאים פלפלים קלויים ומוצרלה

חצילים ממולאים פלפלים קלויים ומוצרלה

דורעם גונט



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות