בין תל אביב לחיפה: איפה אוכלים על כביש החוף?

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

בין תל אביב לחיפה: איפה אוכלים על כביש החוף?

לכתבה
Cheese Bar דוד מויאל

מה שהיה פעם ישימון קולינרי הפך לכביש עם אוכל הרחוב הטוב בארץ - כך בין הפיש אנד צ'יפס הכי טוב בארץ, לכריכי שחיתות אמריקאים - יש לא מעט אופציות קולינריות מעניינות לאכלנים רעבים שנתקעו בכביש החוף

92תגובות

במונחים בינלאומיים, מאה הקילומטרים שמפרידים בין חיפה לתל אביב, הם לא סיפור גדול. גמיעה שאפשר להעביר בפחות משעה נסיעה, מדלת אל דלת והכל בסדר. אולם אצלנו, מאה הקילומטרים הנ"ל לעתים יכולים להימשך הרבה מאוד זמן. אך אם בעבר כל מה שאפשר היה לצפות מהכביש הנ"ל הוא לא יותר מקפה דלוח, פנקייק נושן ופקקי תנועה בלתי נגמרים, מספק בימינו לא מעט אפשרויות לעצירה קולינרית. ולא, לא מדובר פה בפשרה על כריכים ארוזים בתחנות דלק וכן גם לא על סניפים של רשתות. יש לאורך הכביש הזה גם מקומות שמציעים אוכל טעים וטוב, מבוצע היטב, מוגש נכון ואם תרצו להישאר כדי להתאוורר, אפילו יש סיכוי גם לאווירה אחרת, בתור בונוס. בקיצור, כל מה שמחפשים כשרעבים בדרך מנקודה אחת לאחרת. בקיצור, לפעם הבאה שתצאו מתל אביב לכיוון חיפה, או להפך, כדאי לזכור שלעתים שווה לסטות מעט ממסלול הנסיעה, רק על מנת לחזור לפקק מדושנים ומאושרים מאוד שווה לזכור את הרשימה הבאה, שהיא קצה הקצה של כל מה שמסתתר בפועל לאורך אחד הכבישים העמוסים בישראל.

לנוסעים על כביש החוף לכיוון צפון:

פלאפל נתניה
לין לוי

מחלף נתניה - פלאפל נתניה

הפלאפלייה הצנועה למראה ממוקמת בכניסה לתחנת דלק סונול ושום דבר מבחוץ אינו מרמז על כך שמדובר על מקום נהדר שכדאי לעצור בו. אין פה אגדות וסיפורים עתיקים, גם לא מתכון סודי או אג'נדה שיווקית. בכניסה למקום מחכה רק דלפק תוספות מצוחצח למשעי וצוות חייכן ואדיב שנותן שירות מהיר ויעיל. לטוב ולרע, הם מרוכזים רק בלקוח העומד מולם ובפיתות שעפות להם בין הידיים. אין סטייה ימינה או שמאלה, אין שיחות חולין על החיים. ריכוז מוחלט בעבודה וזה מתקתק באופן מעורר הערכה. עשרות פיתות גדושות בשעה ועשרות לקוחות שאוחזים בפיתה עם פלאפל חם וטרי, אליו משודכים מבחר סלטים ותוספות די סטנדרטי אבל טרי טרי, ולפעמים זה כל מה שצריך.

אין כאן בשורה קולינרית מסעירה, אבל יש מנת פלפאל גדולה ומשביעה עם כדורים זהובים מתובלים במעט ירק. לרעבים קצת פחות מציעים חצי מנה שהיא למעשה פיתה קטנה עם כל אותם המרכיבים כמו הגדולה.

בכניסה לתחנת דלק סונול, מחלף נתניה, 09-8840341, כשר

Ha`bite
לין לוי

Ha'bite - מחלף ביתן אהרון

אחד הדברים המבורכים שעשתה הקורונה הוא פריחתן של המעדניות. הן נפתחו בזו אחר זו והציעו מענה קולינרי הולם, כשהכל היה סגור. Ha'bite היא בדיוק מעדנייה כזו אבל היא נפתחה הרבה לפני הקורונה ובשנים הראשונות פעלה תחת השם "המעדנייה". אפשר לאכול במקום מאפים שלא מבישים בייקרי, כריכים וסלטים ארוזים ומוכנים לעמוד בדרישות ה- grab&go אפשר גם לקנות הביתה מצרכי מזווה של היצרנים המקומיים ושל יצרני בוטיק מהעולם. הכול באווירה שעושה חשק להתפנק באוכל טוב. המקום,  הוא כבר מוסד של ממש בעמק חפר והוא ממוקם במתחם "ביתנ'ס", בכניסה למושב ביתן אהרון (קצת אחרי נתניה ומעט לפני בית ינאי), בו אפשר למצוא מסעדות ובתי אוכל נוספים, כמו המסעדה האיטלקית ויוינו וסניף של בנדיקט. אך אנחנו עוצרים כאן בגלל הסנדוויצ'ים.

Ha`bite
לין לוי

במעדנייה תמצאו יינות בוטיק, גבינות ממחלבות מעולות, מוצרי מזווה נדירים, לחם שנאפה במקום, ממתקי קונפיסרי ואפילו קוויאר שחור. אך הסוד הגלוי כאן הוא עמדת הכריכים שמפיקה סנדוויצ'ים נהדרים, בשבילם תושבי העמק מוכנים לעמוד בתור. התפריט מציע את כריך הדייגים האגדי עם טונה מעושנת, כריכים עם גבינות וכריכי בשר עם קורנביף, סלמי, ספריבס טלה, שינקן או בייקון שנמכרים במשקל הביתה. על אף שהכריכים אינם מפוצצים בשלל מרכיבים והם מינימליסטיים למדי, הם מספקים ארוחה קלה מעולה. למי שאינו אוחז בהגה מומלץ להציץ במקרר עם יין בפחיות או לקחת יחד עם כריך בירת בוטיק קרה.

מתחם ביתנ'ס, ביתן אהרון, 09-8916621, לא כשר

לאקי צ׳יקן
גיל אבירם / קראפט

לאקי צ'יקן - מחלף ביתן אהרון

אם פעם היה מדובר בשממה, היום כביש החוף הוא ככל הנראה מהכבישים הבודדים בארץ שמציעים אוכל רחוב משובח ויש בו נציגויות של שלל הסוגים והסגנונות החוסים תחת הז'אנר. המצטרף החדש והטרי לקלחת הוא לאקי צ'יקן שיוצא לדרך בימים אלה, אף הוא במתחם ביתנ'ס, צמוד למעדנייה שהוזכרה זה עתה.

במקום תפריט המבוסס כולו על עוף מטוגן שהפופולריות שלו בשנים האחרונות מנסה לנגוס נתח בשניצל. כך למשל מנות כמו קריספי צ'יקן בורגר, כנפיים פריכות עם רטבים מיוחדים כמו רוטב גוצ'וג'נג הקוריאני ורוטב חמאת בוטנים, בקרוב יהיו גם צ'יקן פופקורן שיוגש בגביע גלידה, טאקו צ'יקן ולקינוח סופלה בצק עוגיות עם גלידה. 

מתחם ביתנ'ס, ביתן אהרון

ג׳וזף
לין לוי

ג'וזף - מחלף ינאי

אם ממשיכים לנסוע ממחלף ביתן אהרון צפונה, משהו בין חמש עד עשר דקות - תלוי בפקק, מגיעים למתחם קניות נוסף - M הדרך שבמחלף ינאי. מלבד סניפים של רשתות, פועלת בו גם מעדנייה שהיא למעשה קצביה עם מקררים בהם מתיישנים נתחי פריים ריב ואחרים. המעדנייה-קצבייה הזו מאוד מפתיעה, כשמציצים פנימה וכך גם המוזיקה בווליום גבוה. בדרך למקררי היישון חולפים על פני מדפים עמוסים ברטבים ותבלינים מיוחדים לבשר. יש כאן גם מנגלים, שבבי עץ למעשנות ואביזרי עבודה מיוחדים לבשר כמו סכינים וקרשי עץ ענקיים, סלטים ארוזים ומיצים, יינות ובירות בוטיק, לא מעט מהם - תוצרת העמק.

ג׳וזף
לין לוי

לצד כל הטוב הזה פועלת גם כאן עמדת כריכים שבה מכינים כריכי בשר מהמפוארים שתפגשו ובשבילם שווה במיוחד לעלות על כביש החוף. מדובר בסנדוויץ' בשר ענק שעשוי משתי פרוסות מפלצתיות של לחם בריוש, ביניהם רטבים, ממרחים, עלי חסה ו-180 גרם תערובת חמה של קורנביף וחזה אווז. יצירת הפאר מוגשת על גבי מגש יחד עם חמוצים וקצת רטבים והיא מספקת פתרון יעיל לארוחת צהריים מהירה, משביעה וטעימה שאפשר לאכול באחד משני השולחנות שבחוץ.

קניון M הדרך, בית חירות, 09-9629000, כשר

יאמאס
חיים יוסף

יאמאס

צעדים ספורים מ"ג'וזף" נמצאת טברנה יוונית ותיקה שהתחילה לפעול בתחילת הגל היווני אי שם ב- 2016. הגל אמנם עבר, אך נותרו ממנו כמה מזכרות נחמדות בהן אפשר עדיין לשתות אוזו לצלילי בוזוקי. יאמאס היא אחת מהן. היא קטנה ואינטימית והתפריט בה לא יכול להיות ידידותי יותר למשתמש. יש בו מנות המון מאזות מהן אפשר להרכיב ארוחה גדולה וגדושה, מגוון גדול של מנות צמחוניות וגם מנות עיקריות גדולות כמו גירוס טלה וסובלאקי כמובן. יש גם לא מעט אופציות מהים, כך שבקיצור נמרץ, זו לא מסעדת דרכים בכרתים - אבל זו אופציה לא רעה לארוחת ערב בכיוון יווני בה כולם יצאו מרוצים, גם מי שלא ישבור את הצלחת.

קניון M הדרך, בית חירות, 073-7818198, לא כשר

Cheese Bar
דוד מויאל

Cheese Bar - נסיעה של 4 דקות ממחלף זיכרון

אם סוטים לרגע מכביש החוף באזור מחלף זיכרון, ואז פונים שמאלה בצומת פורדיס מגיעים למושב עין איילה. בלב המושב, בחורשה פסטורלית עם שולחנות קק"ל אפשר לאכול כריכי גבינה מושחתים. את הכריכים האלה מכינים בפודטראק הצבעוני והשמח Cheese Bar, אותו רואים למרחקים הודות למיתוגו הצהוב.

כאן מגישה טוסטים אמריקאיים מושחתים ומקוריים: לחם מחמצת מלא טעמים, עם כמות נדיבה של חמאה, גבינות ותוספות כמו עלי תרד וביצה קשה או כדור לאבנה עם לימון כבוש ושתי לביבות תפוחי אדמה. אחרי שהכול מוכן, הטוסט נמחץ על הגריל בעזרת משקולת מיוחדת מברזל יצוק ויוצא חם, נגיס והכי קרוב שאפשר למונח "אוכל מנחם" המאוס. הכריכים מושחתים, אבל הם לגמרי לא כל הסיפור, כי יש גם לביבות פריכות המוגשות עם שמנת חמוצה, כדורי ארנצ'יני ממולאים בגבינה וקינוחים מושחתים המבוססים על לחם בריוש שמקבל תוספות כמו נוטלה, בננה, מרשמלו וקצפת.

מושב עין איילה, 052-8005195, לא כשר

דיינר רוסה
לין לוי

דיינר רוסה

"דיינר רוסה", כשמו כן הוא - פונדק דרכים עם אווירה משפחתית והאוכל בהתאם. ומה אוכלים כאן? המבורגרים מעולים ופנקייקים. ההמבורגר המומלץ ביותר נקרא "בורגר הבוס" והוא מגיע עם איולי ויסקי, אווז, ביצת עין, גבינת אמנטל ובצל מטוגן. את הפנקייקס השמנמנים מגישים כאן עם תוספות מתוקות (גלידה, קצפת, מייפל ובננה) או בגרסה מלוחה עם תרד ושמנת חמוצה.

צומת כרם מהר"ל (מתחם דור אלון), 073-7514593, לא כשר

גל בכפר
עדי סרדס

גל בכפר

"גל בכפר" היא האחות הצעירה של המאפייה והמעדנייה "לחם גל" מחיפה. היא ממוקמת בכניסה למושב עין כרמל שנמצא דקות ספורות מכביש החוף, צמוד למושב עין איילה - פנו במחלף זיכרון ימינה ואז בצומת פורדיס שמאלה ותגלו מקום קסום מלא באוצרות. יש כאן מדפים עמוסים בדליקטסים, לחמים, מאפים ויינות. אפשר לשבת במקום על פלטת גבינות ויין, להזמין קרואסון ממולא בחזה אווז או כריך בשר בתוך לחם פרנה שאופים במקום, לתוכו אורזים בשר מעושן שיוצא מהמעשנה הפועלת מדי יום בחצר. חוץ מזה יש גם פיצה עם גבינת מוצרלה באפלו. החצר היא הבונוס כאן וככל הנראה תרצו להישאר בה הרבה יותר זמן ממה שתכננתם במקור.

דור אלון עין כרמל, 04-8308300, לא כשר

לנוסעים על כביש החוף לכיוון דרום:

מינאטו סושי בר

מינאטו סושי בר

אם יורדים במחלף קיסריה ונוסעים שתי דקות עד לתחנת דלק הקרובה מגלים מסעדה יפנית מעולה (על אף היותה כשרה) שהיא למעשה הסניף הראשון של המסעדה שפועלת בהרצליה. יותר ממסעדה יפנית, מינאטו היא למעשה סושי בר קטן עם הרבה מקומות ישיבה בחוץ שבתפריט שלו מופיעים סושי עם סלמון, טונה או דניס וגם מנות נוספות מהמטבח היפני כמו סלט וואקמה, מרק מיסו וטטקי טונה.

תחנת דלק מחלף קיסריה, 04-6360812, כשר

Bp
לין לוי

Bp

Bp הוא דיינר ישראלי כשר בעל שני סניפים, שניהם ממוקמים בתחנות דלק ושניהם באזור השרון (הצפוני), אחד בצומת רופין בכביש הישן (הרי הוא כביש 4) והשני על כביש החוף במחלף נתניה לכיוון דרום. בשני המקומות מציעים תפריט ענק שיש בו שיפודים, כריכי בשר, סטייקים, סלטים עם בשר, ארוחות ילדים, שווארמה בצלחת, המבורגרים והכול מגיע במנות גדושות מאוד ועם שירות מהיר. אם אין זמן לשבת לארוחה אפשר גם לקחת לדרך מנות בשריות בפיתה מהבר שבכניסה למסעדה או להזמין בטייק אווי פילי צ'יז סטייק עצום עם ביצת עין מלמעלה.

תחנת דלק פז מחלף נתניה כביש החוף לכיוון דרום, 074-7100017‏, כשר

Lunyo fish & chips
לין לוי

Lunyo fish & chips

מתחם "חוצות שפיים" החל לאחרונה במיתוג מחודש שכוונתו לבסס את עצמו לא רק כתחנת תדלוק קולינרית, אלא אפילו כיעד להגיע אליו במיוחד. זה התחיל עם שתי משאיות אוכל ועגלת קפה שפועלות במקום כבר מספר שנים ואליהן הצטרפו לאחרונה מעדנייה חדשה ובר פיצה עליהם כתבנו כאן. Lunyo הוא פודטראק המתמחה באוכל רחוב ימי מבית היוצר של חנות הדגים המוערכת, שנושאת את אותו השם ופועלת באזור התעשייה של קדימה.

Lunyo fish & chips
לין לוי

בחנות, האב רמי אורדן מציע למכירה דגים טריים ואילו במשאית האוכל בנו עמית מטגן את מנת הפיש אנד צ'יפס הטעימה בארץ ואת הפיש בורגר המושלם. שתי המנות טעימות וגדולות. הפיש אנד צ'יפס מגיע עם רוטב טרטר שקשה להתנתק ממנו והדג הלבן זוכה לעטיפה של בלילה עבה ופריכה. הפישבורגר נארז במיומנות לתוך לחמנית בריוש רכה כמו ענן. שתי המנות מוגשות יחד עם ערימת צ'יפס חם ותרצו לחזור אליהן שוב ושוב.

מתחם חוצות שפיים (מול הום סנטר), 09-9798866‏, לא כשר

המעשנת של ניסן
לין לוי

המעשנת של ניסן

המעשנת המדוברת היא עוד משאית אוכל, הפעם בכיוון יותר קרניבורי ששייכת לניסן אלקיים (ממסעדת הבשר "באקארו") שהתחיל לעשן בשר הרבה לפני שזה הפך לטרנד וכל בית שני בישראל התהדר במעשנה. אלקיים מציע אוכל רחוב פשוט המבוסס על בשר מעושן עשוי במיומנות מוערכת ויש בתפריט המבורגר מעושן בלחמנייה, קבב מעושן בפיתה, כריך אסאדו מפורק בתוך לחמניית בריוש שאי אפשר להפסיק לאכול, פרגית מעושנת, ולקינוח: צ׳ורוס, מעושן אלא מה. בימי שישי אפשר גם לקנות במקום בשר (מעושן) במשקל הביתה.

חוצות שפיים, 054-4223222, לא כשר

קפה פרסה
עמית אורדן

קפה פרסה

"קפה פרסה" היא עגלת קפה שממוקמת לצד המעשנה של ניסן וכמה מטרים מהפיש אנד צ'יפס של לוניו. למרות המראה הפשוט והתפריט המצומצם המקום הפך למקום מפגש של תושבי האזור, הרבה בזכות מי שמפעיל אותה, אריאל פטוש שבתור אוהב מושבע של קפה הרגיש צורך להביא לשפיים והסביבה את בשורת הקפה האיכותי. אז מה יש חוץ מקפה? כריכים, מאפים, מלבי, קרטיבים טבעיים, מוזלי ובשבתות גם ג'חנון.

מתחם חוצות שפיים, צמוד לאופיס דיפו, 052-6033212

איצ׳ה בר פיצה
לין לוי

איצ'ה בר פיצה

גם "איצ׳ה בר פיצה" שייך לאריאל פטוש מ"קפה פרסה" וגם הוא ממוקם במתחם חוצות שפיים. העגלה פועלת בשעות הבוקר והפיצה נפתחת בערב ובה אריאל ושותפו מעוז קרמר מציעים פיצה בסגנון נאפוליטני: דקיקה ואלסטית במרכז תפוחה ועבה בקצוות. כל הפיצות מגיעות בכותר 36 ס"מ (מעט יותר קטנה ממשפחתית) מתוך תפריט מובנה, אך גם למי שרוצה לבחור את התוספות שלו בעצמו יש כאן לא מעט אפשרויות הרכבה. המלצה שלנו, לכו על פיצת קממבר עם דבש ובזיליקום, שלבו בארוחה גם סלט בורטה ואל תוותרו על הקינוח "פוקצ'ת פרסה" - בצק פיצה ממולא בנוטלה ומוגש עם גלידת וניל של גולדה.

מתחם חוצות שפיים, 097473737, לא כשר

החצר האחורית
מיכל ירקוני

החצר האחורית

מעדניות כאמור הפכו לטרנד ובכל מתחם על כביש החוף יש אחת. "החצר האחורית" היא המעדנייה של המתחם בשפיים וגם בה, כמו שנהוג במעדניות החדשות, אפשר לקנות מוצרים הביתה וגם לשבת לאכול במקום.

החצר האחורית
מיכל ירקוני

בתפריט הישיבה במקום יש פלטת גבינות עם יין ומבחר כריכים עם סלמון, סלמי וכדומה. כל כריך מגיע בלחם אחר ועם מבחר תוספות. 

החצר האחורית
גיל אבירם

חוצות שפיים, 09-8349115, לא כשר

מצאתם מקומות טובים נוספים על כביש החוף? כתבו לנו ונבדוק אותם



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות