אחרי המפלה בעולם הקריפטו - מייסד המטבע השני בגודלו בעולם: "אני כבר לא מיליארדר"
מחיר המטבע את'ר נפל ב-55% מאז נובמבר ■ למרות המפלה בשוק הקריפטו, בוטרין טוען: "לא, אתריום לא היה טעות"

ויטליק בוטרין, מייסד שותף של פלטפורמת הבלוקצ'יין אתריום, הוא אחד מנפגעי הקריסה הדרמטית בעולם הקריפטו. בוטרין, 28, כתב אתמול (יום ו') בטוויטר בתגובה לציוץ של אדם אחר: "דרך אגב, אני כבר לא מיליארדר".
לא מיליארדר - דלג(btw btw I'm not a billionaire anymore)
— vitalik.eth (@VitalikButerin) May 20, 2022
בוטרין יצר את אתריום ב-2014 והוא הבעלים של ארנק דיגיטלי שבנובמבר הכיל החזקות בשווי של כ-1.5 מיליארד דולר. מאז, מחירו של מטבע האת'ר, המשויך לפלטפורמת אתריום, ירד ב-55%.
בעבר אמר בוטרין כי הוא יקבל בברכה מחירים נמוכים יותר של מטבעות דיגיטליים, ובפברוא אמר לסוכנות הידיעות בלומברג: "האנשים שעמוק בתוך עולם הקריפטו, ובעיקר בונים דברים - רבים מהם יברכו על שוק דובי".
השקעות בקריפטו נפגעו עקב ירידה תלולה במחירים של מטבעות דיגיטליים והמהומה הכללית שאופפת את המטבע הדיגיטלי היציב טרה ומטבע הקריפטו המשויך אליו - לונה. צ'אנגפנג ז'או, מייסד בורסת הקריפטו בייננס, איבד השנה יותר מ-80 מיליארד דולר, 84% מהונו - כך לפי מדד המיליארדרים של בלומברג.
כמה מתומכי הקריפטו העשירים במיוחד ביטאו מידה של ענווה לאור המהפך. מייקל נובוגרץ, מייסד חברת השקעות הקריפטו גלקסי דיגיטל - שהונו צנח ל-2.5 מיליארד דולר, מ-8.5 מיליארד דולר בתחילת נובמבר - הודה כי TerraUSD הוא "רעיון גדול שנכשל".
אחרים, ביניהם התאומים וינקלווס - שבעבר תבעו את מארק צוקרברג בטענה כי גנב מהם את הרעיון לפייסבוק - התעקשו שההשקעות שלהם בקריפטו הן לטווח ארוך. "הכל עניין של פרספקטיבה וטווח הארוך", צייץ בטוויטר קמרון וינקלבוס ב-12 במאי.
בשנה שעברה, כשהודו נפגעה קשה ממגיפת הקורונה, בוטרין תרם יותר מ-50 טריליון מטבעות שיבה אינו לקרן הסיוע של המדינה. המטבעות שתרם בוטרין היו שווים יותר ממיליארד דולר באותה תקופה. התרומה ייצגה יותר מ-5% מסך מטבעות שיבא אינו, והביאה לירידה של כ-50% במחירים.
ציוץ של ויטליק בוטרין על הסתירה שעשויה להתעורר בין פתיחות מחשבה לבין להט אמונה - דלגOne broader sort-of-contradiction I think about is the open-mindedness vs passion tradeoff.
— vitalik.eth (@VitalikButerin) May 20, 2022
Is it possible to both passionately act on the world based on your current beliefs and be open minded to the possibility that those beliefs are very wrong?
How do yall handle this?
בציוץ נפרד ביום שישי, בוטרין העלה תהייה בפני עוקביו בטוויטר ביחס לסתירה שעשויה לעלות כשאדם רוצה לפעול בלהט בהתבסס על אמונותיו הנוכחיות - אך גם לשמור על ראש פתוח ביחס לאפשרות שהאמונות הללו שגויות. אך הקפיד להוסיף לתהייה: "הערה לטרולים: לא, אתריום לא היה טעות".
תגובות
דלג על התגובותתודה!
תגובתך נקלטה בהצלחה, ותפורסם על פי מדיניות המערכת
באפשרותך לקבל התראה בדוא"ל כאשר תגובתך תאושר ותפורסם.
אנא המתינו……
תודה!
תגובתך נקלטה בהצלחה, ותפורסם על פי מדיניות המערכת
אירעה שגיאה בעת שליחת התגובה
אנא נסה שנית במועד מאוחר יותר