ספייסי טונה: מנה ראשונה עוקצנית

באצה פריכה או בפאני פורי, תערובת של ספייסי טונה עוקצנית ונהדרת, שתפתח היטב את הארוחה

המנה הזו משלבת בין שתי אהבות גדולות שלי: דגים נאים והמטבח האסייתי. ספייסי סלמון, ספייסי טונה וספייסי כל-דבר, תמיד יהיו על שולחני אם הם בתפריט, ועל כן זה היה רק עניין של זמן עד שאפרסם גרסה משלי לספייסי טונה האהוב עלי. אם כן, במתכון זה משלבים בין תערובת הספייסי מיונז הביתית לבין נתח טונה טרי וקצוץ היטב (ברמת סשימי בלבד). מתקבלת מנה כל כך טעימה, עם המון אפשרויות הגשה.

כמובן שאין שום בעיה להמיר את הטונה בסלמון, אם אתם מעדיפים. ספייסי סלמון לא פחות טעים ומוצלח בעיניי. רוצים לארח ולפנק עד הסוף? הכינו קערת ספייסי סלמון, קערת ספייסי טונה, כמה אלטרנטיבות להגשה ואכילה, וקיבלתם מנה ראשונה שווה במיוחד.

שימו לב שמשתמשים במתכון זה במיונז יפני, שעדיף בהרבה ממיונז רגיל (ברגע שתכירו אותו לא תרצו לחזור לאחור), אותו ניתן להשיג היום במעדניות רבות. אם אין לכם כזה, אין שום בעיה להכין עם מיונז רגיל וטוב, עדיין תצא יופי של מנה. גם תבלין הטוגרשי נמצא במתכון זה, אם תצליחו להשיגו (גם באגף האסייתי במעדניות רבות) – מה טוב. אם לא, אז הוסיפו עוד קצת שמן צ'ילי במקום. מעבר למיונז והתבלינים, סוד הצלחתה של המנה הוא כמובן הדג וחיתוכו. הקפידו על חיתוך הדג הכי דק שיש. חתכו את הדג שתי וערב עם הסכין הכי טובה שלכם. 

אני אוהבת לאכול את הספייסי טונה עם חטיף אצות פריך. עם זאת, התערובת מרככת את האצה הפריכה, כך שיש לאכול זאת מיד. אופציה נוספת להגשה היא לטגן פאני פורי (גם אותו חפשו באותן מעדניות), לחורר אותם ולמלא מהתערובת. מעל ניתן להוסיף כמה תוספות מתבקשות והיכונו לביס מתפצפץ מלא בטעמים ומרקמים. אם כן, ההמלצה שלי היא לאכול את הספייסי טונה בשילוב מאכל פריך כמו אצה פריכה, פאני פורי או אפילו "קערת" עלה חסה או אנדיב פריך וטוב.

מגישים אותה לא רק לצד "מצעים" פריכים שונים, אלא גם כמה תוספות מתבקשות, כמו צ'ילי קצוץ, בצל ירוק וכוסברה. כך, כל אחד ירכיב לעצמו את הביס האידיאלי. כשמארחים, שימו לב שאין בעיה להכין את התערובת גם כמה שעות לפני ההגשה, לעטוף ולהכניס למקרר עד להגשה. אם מתחשק לכם להכין כמות קטנה יותר, פשוט צמצמו את כל המרכיבים בחצי (כמו במקרה המצולם).

חומרים:

400 גרם דג טונה טרי, חתוך ברמת סשימי

2 כפות מיונז יפני (אם אין אז רגיל)

1 כפית שמן צ'ילי

1 כפית טוגרשי

3/4 כף רוטב צ'ילי מתוק

1 כף מיץ לימון

קמצוץ מלח

להגשה:

חטיף אצות ים קלויות (בטעם מלח ים או וואסבי)

פאני פורי

"קערות" חסה/אנדיב

לפיזור מעל:

צ'ילי אדום קצוץ

בצל ירוק קצוץ דק

עלי כוסברה

ההכנה:

ראשית קוצצים את נתח הדג הכי דק שאפשר, שתי וערב עם הסכין הכי טובה שלכם, עד שמתקבלת מעין עיסה. מעבירים לקערה.

מוסיפים לקערה את שאר המרכיבים: מיונז יפני, שמן צ'ילי, צ'ילי מתוק, מיץ לימון, טוגרשי וקמצוץ מלח. מערבבים היטב.

טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.

אם לא מגישים מיד, מכסים ושומרים במקרר עד להגשה.

מגישים לצד אצה פריכה – כאשר מניחים כפית תערובת ספייסי על האצה/חסה, מוסיפים התוספות הרצויות ואוכלים, או לחלופין, ממלאים פאני פורי בתערובת ספייסי ומוסיפים תוספות לפי הטעם.