מבצע החיסונים נגד פוליו התרחב לילדים ונוער עד גיל 17 בכל הארץ
משרד הבריאות קורא להורים להביא את ילדיהם להתחסן במקרה שלא קיבלו את כל החיסונים נגד פוליו עד כה. בשבועיים האחרונים התנהל המבצע בקרב ילדים עד גיל 6 בכל הארץ

משרד הבריאות מרחיב החל מהיום (רביעי) את מבצע החיסונים נגד פוליו לילדים ונערים עד גיל 17 בכל הארץ. המבצע החל לפני שלושה שבועות בירושלים לאחר שאותרו בשבועות האחרונים כמה ילדים שנדבקו בנגיף, אחת מהן סבלה משיתוק. לפני כשבועיים הורחב המבצע לילדים עד גיל 6 בכל הארץ, וכעת הורחב שוב גם לבני 17-6.
החיסון לפוליו ניתן באופן שגרתי בשש מנות, ארבע מהן מכילות נגיף מומת ושתיים מהן נגיף חי-מוחלש, הניתנות בין גיל חודשיים ל-18 חודשים. מנת דחף נוספת ניתנת במסגרת חיסוני כיתה ב' בגיל שבע.
במסגרת מבצע החיסונים החליטו במשרד הבריאות להקדים את שני החיסונים הראשונים לפעוטות - לגיל שישה ועשרה שבועות - כדי להביא אותם למצב מוגן במהירות רבה יותר. במקביל, משרד הבריאות הקדים את מתן המנה הראשונה של החיסון החי-מוחלש לגיל עשרה שבועות, ואת השנייה לארבעה שבועות לאחר מכן.
רוב הילדים שזקוקים להשלמת חיסוניהם הם ילדים שנולדו בשנים 2005 עד 2013, אז ניתן בישראל רק החיסון המומת. ב-2013 אותר הנגיף במקומות רבים בביוב בישראל, ועקב הגילוי פתח משרד הבריאות במבצע חיסון נרחב והחזיר את החיסון החי-מוחלש לשגרת החיסונים. אולם הילדים שחוסנו במבצע ב-2013 קיבלו רק מנה אחת של חיסון חי-מוחלש, וכעת הם מתבקשים לקבל את המנה השנייה. משרד הבריאות קורא גם לילדים שלא חוסנו כלל להגיע להתחסן. ילדים שחוסנו לפי תוכנית החיסונים של משרד הבריאות לא נדרשים להשלים את חיסוניהם.

מנכ"ל משרד הבריאות, פרופ' נחמן אש, אמר אתמול: "אנחנו נמצאים בהתפרצות של פוליו במדינת ישראל. היא מגיעה מאוכלוסיות לא מחוסנות, ואנחנו רואים לפי בדיקות בביוב שיש יותר יישובים עם ביוב חיובי". לדבריו, "ניתן למנוע את התפרצות המחלה על ידי השלמת החיסון ולהתגבר על ההתפרצות".
מנהלת מבצע החיסונים בקופת חולים כללית, רות ברוך, הוסיפה: "הנגיף עלול להתרבות במערכת העיכול של אנשים שלא התחסנו באופן מלא ולהדביק את הסובבים. המטרה היא להעלות את רמת החיסוניות של כלל הציבור בישראל, בעיקר הילדים, ובכך למנוע את התפשטות והתפתחות הנגיף". ברוך הדגישה כי "הסיכון למחלה הוא לכל מי שאינו מחוסן כלל, תינוקות שטרם הספיקו להתחסן, אנשים שהתחסנו בעבר באופן חלקי וכן אנשים בעלי דיכוי חיסוני בשל הרקע הרפואי שלהם. אדם שאינו מחוסן באופן מלא, יכול להידבק ולהדביק אחרים, מבלי שהוא עצמו יחלה במחלה".
נגיף הפוליו מועבר מאדם לאדם באמצעות הרוק והצואה. לנגיף יש שלושה זנים ורוב הנדבקים בו אינם מפתחים סימני מחלה כלל, או שהם מפתחים תסמינים קלים שאופייניים למחלות רבות דוגמת חום, חוסר תיאבון, כאב גרון וחולשה. בין 4% ל-8% מהנדבקים מפתחים דלקת קרום המוח קלה המאופיינת בהחלמה ספונטנית מלאה תוך ימים ספורים. מיעוט המקרים - אחד לאלף נדבקים לערך - יפתח תסמיני שיתוק. כמו כן, חדירת הנגיף למערכת העצבים עלולה להוביל לאי-ספיקה נשימתית, המהווה את אחד הסיבוכים הנפוצים והמאיימים ביותר של המחלה.
תגובות
דלג על התגובותתודה!
תגובתך נקלטה בהצלחה, ותפורסם על פי מדיניות המערכת
באפשרותך לקבל התראה בדוא"ל כאשר תגובתך תאושר ותפורסם.
אנא המתינו……
תודה!
תגובתך נקלטה בהצלחה, ותפורסם על פי מדיניות המערכת
אירעה שגיאה בעת שליחת התגובה
אנא נסה שנית במועד מאוחר יותר