ניו סטייל סשימי, הגרסה הביתית למנה האגדית של מסעדת נובו - טאצ' פוד - הארץ
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

ניו סטייל סשימי, הגרסה הביתית למנה האגדית של מסעדת נובו

ניו סטייל סשימי, המנה שנולדה בהשראת מסעדת "נובו" וזכתה לגרסאות רבות ברחבי העולם, כאן בגרסה הביתית

תגובות
הוט סשימי/סשימי ניו סטייל
תומר אפלבאום

הוט סשימי, ניו סטייל סשימי, סשימי צרוב בשמן שומשום, איך שלא תבחרו לקרוא למנה האגדית הזו – הנאה צרופה נמצאת לפניכם. המנה הזאת נולדה בעצם בהשראת ה"ניו סטייל סשימי"- אותה מנה אייקונית של "נובו" היפנית-פרואנית, פעם מסעדת על ניו יורקית וכיום אימפריה חובקת עולם. מנה שרגע לאחר הצגתה לעולם, זכתה לחיקויים רבים. האמת היא שזו לא המנה היחידה של נובו שהיתה למודל השראה, כך גם הבלאק קוד במיסו שגרסה ביתית שלו נפרסם כאן בקרוב.

הסיפור מספר כי נובו מצואישה, אבי אבות הפיוז'ן אם תרצו, המציא את המנה הזו בעצם "על הדרך". כאשר הגיע לקוח למסעדתו הראשונה בלוס אנג'לס, הרבה לפני שנולדה נובו, הודיע אותו הלקוח כי אינו אוכל דגים נאים והחזיר את המנה למטבח. השף לא התבלבל, שילב שמן שומשום ושמן זית, חימם אותם, יצק על נתחי הדג הטריים (כך שאלו נצרבו קלות), והגיש מיד את המנה. "ניו סטייל סשימי" הגיח לעולם והשאר היסטוריה.

גם בארץ יש לא מעט מסעדות שמגישות מנות המבוססות על הניו סטייל סשימי של נובו, עם שילובי דגים שונים. ולכן, גם בהקשר של המנה הזאת, היא תהיה מצוינת גם עם סשימי של דגים טריים וטובים אחרים, כמו טונה, אינטיאס ועוד. ניתן לצלחת את הסשימי בצלחת הגשה שטוחה גדולה אחת או לחילופין, בצלחות אישיות שיוגשו לכל סועד.

כדאי להזכיר כי, מנת סשימי דומה עלתה כאן במדור בעבר, מה שבעיקר מבדיל בין שתי המנות הוא השמן החם שיוצקים על הסשימי מיד לפני הגשת המנה. לשני המתכונים צריך להצטייד ביוזו, מיץ הדרים יפני ארומטי ונפלא. את היוזו ניתן כיום להשיג בהרבה מעדניות – טוב שיש אותו במקרר, אך הוא מצרך די יקר. אם אין לכם או לא רוצים להשקיע בבקבוק יוזו, המירו אותו במיץ לימון.

מבחינת הכנת המנה: את הרוטב ניתן לערבב מראש, את השומשום ניתן לקלות מבעוד מועד ואפילו את הסשימי אפשר לסדר יפה על צלחת עם עירית וג'ינג'ר כשעה לפני ההגשה, לעטוף ולהכניס למקרר. את שלב חימום השמנים (לסף רתיחה) והרכבת המנה, יש לשמור ממש לרגע האחרון, כשכל הסועדים כבר סביב השולחן. השמן החם יחרוך את הדגים, ישנה את צבעם ויבשל אותם מעט. שילוב הטעמים של דג עם עירית וג'ינג'ר טריים, רוטב יוזו עם שום וסויה ותערובת שמנים חמה, הופכים כל ביס לחגיגה.

חומרים:

הוט סשימי/סשימי ניו סטייל
תומר אפלבאום

סלמון איכותי חתוך לפרוסות סשימי

אצבע ג'ינג'ר באורך של כ-4 ס"מ חתוכה למקלות דקים (ג'וליינים)

חופן עירית חתוך למקלות דקים באותו הגודל של הג'ינג'ר

1 כף שומשום

1 שן שום גדולה כתושה

3 כפות סויה

3 כפות יוזו (אם לא משיגים אז מיץ לימון)

6 כפות שמן זית

2 כפות שמן שומשום

הכנה:

מסדרים את פרוסות הסשימי על צלחת הגשה שטוחה (או כמה צלחות אישיות), אפשר בצורת מניפה או בכל דרך שנראית לכם.

מערבבים בקערה את הסויה, היוזו והשום.

הוט סשימי/סשימי ניו סטייל
תומר אפלבאום
הוט סשימי/סשימי ניו סטייל
תומר אפלבאום

קולים על מחבת את השומשום.

הוט סשימי/סשימי ניו סטייל
תומר אפלבאום

מסדרים מעל כל נתח סלמון 2 מקלות ג'ינג'ר ו-2 מקלות עירית.

הוט סשימי/סשימי ניו סטייל
תומר אפלבאום
הוט סשימי/סשימי ניו סטייל
תומר אפלבאום

מפזרים את השומשום מעל נתחי הסלמון.

הוט סשימי/סשימי ניו סטייל
תומר אפלבאום

מרתיחים את שני השמנים בסיר קטן עד לסף רתיחה.

הוט סשימי/סשימי ניו סטייל
תומר אפלבאום

בזמן שמחממים את השמנים, יוצקים את תערובת היוזו והסויה על הסשימי.

הוט סשימי/סשימי ניו סטייל
תומר אפלבאום

כשהשמן על סף רתיחה, מורידים מהאש ומיד יוצקים ממנו כף על נתחי הסשימי.

הוט סשימי/סשימי ניו סטייל
תומר אפלבאום

מגישים מיד.

הוט סשימי/סשימי ניו סטייל
תומר אפלבאום


תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות

כתבות שאולי פספסתם

*#