סביצ'ה טונה חגיגי - טאצ' פוד - הארץ
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

סביצ'ה טונה חגיגי

חגיגי, צבעוני, עשיר וכל כך טעים: בביס אחד של סביצ'ה תחלפו בין אננס, ג'ינג'ר, תותים, עגבניות, צ'ילי ודג

תגובות
סביצ'ה טונה
תומר אפלבאום

מנת הסביצ'ה המטריפה הזו ניחנה בתכונות אופי ויופי משודרגות במיוחד. מתקבל מעין סלט דג נא שאי אפשר להישאר אדישים אליו – חגיגי, צבעוני, עשיר וכל כך טעים. בביס אחד של הסביצ'ה הזה תטעמו ג'ינג'ר, אננס, תותים, עגבניות שרי, צ'ילי, נענע, כוסברה ועוד.

את הסביצ'ה הפעם הכנתי מטונה אדומה טרייה ומשגעת, אך כמובן שלא חייבים להשתמש דווקא בה, שכן גם דג לבן טרי וטוב יעבוד (כמו ששולבו בעבר במתכון הסביצ'ה) וגם סלמון יתקבל בברכה. לכו על מה שאתם אוהבים וזמין לכם, אך אל תתפשרו על טריות ואיכות הדג.

בנוגע לחיתוך הדג, ניתן לקנות נתח של דג (מבקשים נתח יפה שמיועד לסביצ'ה) ולחתוך לבד בבית ממש לפני הרכבת המנה או לחילופין ניתן לבקש ממוכר הדגים לחתוך את הדג לסביצ'ה, אך במקרה כזה צריך לרכוש את הדג ממש בסמוך להכנת המנה. אם חותכים את נתח הדג בבית, חשוב להקפיד לחתוך את הטונה נגד הכיוון של הסיבים, על מנת שלא יתקבל מרקם מסטיקי.

מבחינת המרכיבים, ההרכב המפורט במתכון הוא האידיאלי, אך תמיד יש מקום לתחליפים והמרות. אם אין ליים, אפשר להמיר בלימון. כשאין תותים או בקיץ אפשר להמיר בקוביות מנגו בעונה, למשל. גם קוביות אפרסמון נהדרות בסביצ'ה. אין צ'ילי? גם פלפל ירוק חריף יעשה את העבודה. היו גמישים וזרמו עם מה שיש ומה שטעים, אך אם אפשר לא כדאי לסטות מהמתכון, כי הוא באמת מוצלח.

מי שרוצה להרשים בעת הגשת המנה, מוזמן להגישה בתוך "קעריות" חסה עגולה (כפי שעשינו בעבר) או בתוך עלי אנדיב. גם הגשה בכוסות אישיות קטנות או אפילו בכפות גדולות (כמו של מרק סיני) תהיה מעולה. לרוב אנחנו מניחים את הקערה על השולחן ותוך דקות בודדות, היא הראשונה להתחסל.

חומרים:

סביצ'ה טונה
תומר אפלבאום

כ-400 גרם טונה אדומה טרייה, חתוכה לקוביות לסביצ'ה

כ-12 עגבניות שרי בצבעים שונים, חתוכות לקוביות קטנות

כ-1/2 אננס קטן חתוך לקוביות (כ-180 גרם)

כ-7 תותים חתוכים לקוביות

כ-1 ס"מ ג'ינג'ר קצוץ דק

2 שאלוטס קטנים קצוצים דק

1/2 צי'לי אדום קצוץ דק

1 אבוקדו גדול ובשל, חתוך לקוביות

חופן עלי כוסברה שלמים ושטופים

חופן עלי נענע שלמים ושטופים

מיץ משני ליים/לימון גדול ועסיסי

גרידה מלימון/ליים אחד

כ-1/4 כוס שקדים פרוסים

כ-3 כפות שמן זית

כפית מלח ים

הכנה:

קולים את השקדים הפרוסים במחבת עד להשחמתם (זהירות לא לשרוף אותם).

סביצ'ה טונה
תומר אפלבאום

בקערה מערבבים את עגבניות השרי, האננס, התותים, האבוקדו, עלי הכוסברה והנענע, הג'ינג'ר, השאלוטס, הצ'ילי, גרידת הלימון ולבסוף את קוביות הטונה.

סביצ'ה טונה
תומר אפלבאום
סביצ'ה טונה
תומר אפלבאום
סביצ'ה טונה
תומר אפלבאום
סביצ'ה טונה
תומר אפלבאום
סביצ'ה טונה
תומר אפלבאום
סביצ'ה טונה
תומר אפלבאום

מוסיפים את מיץ הלימון/ליים, שמן הזית והמלח ומערבבים בעדינות רבה.

סביצ'ה טונה
תומר אפלבאום
סביצ'ה טונה
תומר אפלבאום
סביצ'ה טונה
תומר אפלבאום

טועמים, מתקנים תיבול ומגישים.

סביצ'ה טונה
תומר אפלבאום


תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות

כתבות שאולי פספסתם

*#