פשוטה ומעולה: עוגת לימון בחושה של פעם
לא כל עוגת לימון בחושה מספקת את הסחורה. זאת עמדה בכל הציפיות: רכה, עשירה, עסיסית

החורף פה בשיא הדרו ואיתו עצי הלימונים המתמלאים בפרי. אני אוהבת במיוחד קינוחי לימון, כדוגמת הפרפה ועוגת שמן הזית למשל. אך איכשהו, את עוגת הלימון הבחושה, הכי פשוטה ומעולה עוד לא הצגתי כאן. דרך אגב, כפי שהבטחתי במתכון של בורקס הגבינה והחצילים, בהמשך החורף אני מקווה להעלות כאן את המתכון לעוגת הלימון והקצף החגיגית של אסתר – יש למה לחכות.
לא אשקר, העוגה הזו לא הגיעה בקלות – לא כל בחושה לימונית סיפקה את הסחורה מבחינתי. אך זאת עמדה בכל הציפיות: רכה, עשירה, עסיסית. נפלאה. בעצם מדובר במעין "עוגת מיץ" של פעם או באנגלית classic lemon drizzle משודרגת. טעמו של הלימון בהחלט מורגש בעוגה, אך עם זאת גיליתי שהיא אהודה על ידי כולם – ילדים ומבוגרים כאחד, נהנים ליישר אותה.
כמו במתכון של לחם הבירה, גם את העוגה הזו אני ממליצה לאפות בתבנית אינגליש קייק אמיתית (של 2 ליטר אם רוצים לדייק) ולא בחד פעמית הקטנה יותר (אם בכל זאת תתעקשו על החד פעמית, תאפו שתי עוגות במקום אחת). האמת, שגם תבנית קוגלהוף תתאים וגם קפיצית 24. כמובן שזמני האפייה ישתנו בהתאם לגודל התבנית בה תבחרו לאפות את העוגה.
יש במתכון הרבה מקום לגיוון: ניתן להכין את העוגה לא רק מלימון, בהחלט אפשר לנסות עוגת ליים, תפוזים או קלמנטינות, למשל. אפשר להשאיר את מיץ הלימון בעוגה, אך במקום גרידת לימון להוסיף דווקא גרידת תפוז. חלופה נוספת היא להוסיף לסירופ, שמשקים איתו את העוגה כשיוצאת מהתנור, גם מעט ליקר הדרים טוב כמו קואנטרו או גראנד מרנייה. לחלופין, אפשר להוסיף כפית מי ורדים לסירופ לימונים - גם יהיה נפלא.
חומרים:

200 גרם חמאה רכה
1 כוס + 1/4 כוס סוכר
4 ביצים
כוס וחצי קמח תופח
גרידה ומיץ מ-2 לימונים גדולים
גביע שמנת חמוצה/יוגורט
תבנית אינגליש קייק ממתכת גדולה (לא חד"פ קטנה יותר), מרופדת בנייר אפייה
הכנה:
מחממים את התנור ל-175 מעלות.
מכניסים לקערת המיקסר את החמאה הרכה וכוס הסוכר ומקציפים היטב במשך כ-5 דקות עד שמתקבל קרם בהיר.


מוסיפים את הביצים, אחת אחת. רק לאחר שביצה נטמעת בתערובת, מוסיפים את הבאה אחריה.

מוסיפים את גרידת הלימון והשמנת החמוצה/יוגורט וממשיכים לערבל את שנטמעת בתערובת.

כעת מוסיפים את הקמח ומערבלים רק עד שנטמע. מורידים עם לקקן את התערובת מדפנות הקערה ומערבבים עם יתר התערובת.


מעבירים לתבנית אינגליש קייק המרופדת בנייר אפייה ואופים למשך כ-50 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי.


בזמן שהעוגה בתנור, מערבבים בצלוחית/כוס קטנה את מיץ הלימון עם 1/4 כוס סוכר.

ברגע שהעוגה מוכנה ומוציאים אותה מהתנור, בעודה חמה, מחוררים אותה מעט עם קיסם ושופכים עליה את סירופ הלימון.

מצננים ומגישים.

תגובות
דלג על התגובותתודה!
תגובתך נקלטה בהצלחה, ותפורסם על פי מדיניות המערכת
באפשרותך לקבל התראה בדוא"ל כאשר תגובתך תאושר ותפורסם.
אנא המתינו……
תודה!
תגובתך נקלטה בהצלחה, ותפורסם על פי מדיניות המערכת
אירעה שגיאה בעת שליחת התגובה
אנא נסה שנית במועד מאוחר יותר