לערבב בקערה ולתנור: עוגת מייפל בחושה
עוגה קלה ומהירה ביותר להכנה שהאתגר הקשה ביותר איתה הוא להמתין מעט לפני שטורפים

עם כל העוגות המפונפנות והמרשימות, לפעמים, בסופו של דבר, הכי כיף ליישר עוגה פשוטה, בחושה ורכה. עוגת המייפל הזאת היא קלאסיקה של ז'אנר עוגות בחושות קלות ופשוטות – ועוד של התת-קטגוריה האהובה עליי מכולם – הלוא היא "הכל בקערה אחת והופ לתנור". אם כן, החלק הקשה ביותר בהכנת העוגה הוא ההתאפקות עד שתצטנן מעט לפני שטורפים (ומומלץ לחכות).
שימו לב שעם יציאתה של העוגה מהתנור מתווסף עוד שלב קטנטן וחשוב שעושה את כל ההבדל – חירור העוגה עם קיסם ומזיגת סירופ מייפל מעליה בעודה חמה. אני מבקשת, אנא השתמשו אך ורק בסירופ מייפל אמיתי לצורך הכנת העוגה ולא בסירופ בטעם מייפל – מדובר בהבדל תהומי בין עוגה שהיא סתם מאוד מאוד מתוקה, לעוגה עשירה בטעם, אך לא מתוקה מדי.
אז אם מגיעים חברים לקפה מעכשיו לעכשיו, או אם יש אצל הילדים כמה חברים אחר הצהריים ואתם רוצים לפנק אותם (יחד עם פעילות משותפת קצרה לפני) – קבלו עוגה נפלאה בדיוק למטרות אלו, דקה עבודה, פלוס חצי שעה בלבד בתנור.
חומרים (ל-2 עוגות אינגליש קייק):

3 ביצים
2 שקיות סוכר וניל
3/4 כוס סוכר
1/4 כוס מייפל
1 מכל שמנת חמוצה
1/2 כוס שמן
כוס ו-1/4 קמח תופח
לטפטוף מעל:
1/2 כוס סירופ מייפל
ההכנה:
מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.
מכניסים לקערה גדולה את הביצים, הסוכרים, המייפל, השמנת החמוצה והשמן ומערבבים היטב.




מוסיפים את הקמח התופח ומערבבים רק עד לקבלת בלילה אחידה.

מעבירים את הבלילה לשתי תבניות אינגליש קייק משומנות.

אופים למשך כחצי שעה עד שקיסם שננעץ יוצא נקי והעוגה זהובה וקפיצית למגע.

איך שהעוגה יוצאת מהתנור – מחוררים אותה מעט עם קיסם ומטפטפים עליה את סירופ המייפל האמיתי הנותר.


מצננים ומתחילים ליישר.


תגובות
דלג על התגובותתודה!
תגובתך נקלטה בהצלחה, ותפורסם על פי מדיניות המערכת
באפשרותך לקבל התראה בדוא"ל כאשר תגובתך תאושר ותפורסם.
אנא המתינו……
תודה!
תגובתך נקלטה בהצלחה, ותפורסם על פי מדיניות המערכת
אירעה שגיאה בעת שליחת התגובה
אנא נסה שנית במועד מאוחר יותר