לערבב בקערה ולתנור: עוגת מייפל בחושה - טאצ' פוד - הארץ
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

לערבב בקערה ולתנור: עוגת מייפל בחושה

עוגה קלה ומהירה ביותר להכנה שהאתגר הקשה ביותר איתה הוא להמתין מעט לפני שטורפים

תגובות
פרוסות עוגת מייפל
תומר אפלבאום

עם כל העוגות המפונפנות והמרשימות, לפעמים, בסופו של דבר, הכי כיף ליישר עוגה פשוטה, בחושה ורכה. עוגת המייפל הזאת היא קלאסיקה של ז'אנר עוגות בחושות קלות ופשוטות – ועוד של התת-קטגוריה האהובה עליי מכולם – הלוא היא "הכל בקערה אחת והופ לתנור". אם כן, החלק הקשה ביותר בהכנת העוגה הוא ההתאפקות עד שתצטנן מעט לפני שטורפים (ומומלץ לחכות).

שימו לב שעם יציאתה של העוגה מהתנור מתווסף עוד שלב קטנטן וחשוב שעושה את כל ההבדל – חירור העוגה עם קיסם ומזיגת סירופ מייפל מעליה בעודה חמה. אני מבקשת, אנא השתמשו אך ורק בסירופ מייפל אמיתי לצורך הכנת העוגה ולא בסירופ בטעם מייפל – מדובר בהבדל תהומי בין עוגה שהיא סתם מאוד מאוד מתוקה, לעוגה עשירה בטעם, אך לא מתוקה מדי.

אז אם מגיעים חברים לקפה מעכשיו לעכשיו, או אם יש אצל הילדים כמה חברים אחר הצהריים ואתם רוצים לפנק אותם (יחד עם פעילות משותפת קצרה לפני) – קבלו עוגה נפלאה בדיוק למטרות אלו, דקה עבודה, פלוס חצי שעה בלבד בתנור.

חומרים (ל-2 עוגות אינגליש קייק):

ביצים, מייפל, קמח, סוכר ושמנת חמוצה - להכנת עוגת מייפל
תומר אפלבאום

3 ביצים

2 שקיות סוכר וניל

3/4 כוס סוכר

1/4 כוס מייפל

1 מכל שמנת חמוצה

1/2 כוס שמן

כוס ו-1/4 קמח תופח

לטפטוף מעל:

1/2 כוס סירופ מייפל

ההכנה:

מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.

מכניסים לקערה גדולה את הביצים, הסוכרים, המייפל, השמנת החמוצה והשמן ומערבבים היטב.

ביצים ושמנת חמוצה
תומר אפלבאום
ביצים ושמנת חמוצה
תומר אפלבאום
שופכים את הסוכר לתערובת הביצים והשמנת החמוצה
תומר אפלבאום
מכניסים לקערה גדולה את הביצים, הסוכרים, המייפל, השמנת החמוצה והשמן ומערבבים היטב
תומר אפלבאום

מוסיפים את הקמח התופח ומערבבים רק עד לקבלת בלילה אחידה.

מוסיפים את הקמח התופח ומערבבים רק עד לקבלת בלילה אחידה.
תומר אפלבאום

מעבירים את הבלילה לשתי תבניות אינגליש קייק משומנות.

מוסיפים את הקמח התופח ומערבבים רק עד לקבלת בלילה אחידה
תומר אפלבאום

אופים למשך כחצי שעה עד שקיסם שננעץ יוצא נקי והעוגה זהובה וקפיצית למגע.

איך שהעוגה יוצאת מהתנור – מחוררים אותה מעט עם קיסם ומטפטפים עליה את סירופ המייפל האמיתי הנותר
תומר אפלבאום

איך שהעוגה יוצאת מהתנור – מחוררים אותה מעט עם קיסם ומטפטפים עליה את סירופ המייפל האמיתי הנותר.

איך שהעוגה יוצאת מהתנור – מחוררים אותה מעט עם קיסם ומטפטפים עליה את סירופ המייפל האמיתי הנותר.
תומר אפלבאום
עוגת מייפל בחושה שיצאה מהתנור - מטפטפים עליה את סירופ המייפל האמיתי שנותר
תומר אפלבאום

מצננים ומתחילים ליישר.

פרוסות עוגת מייפל
תומר אפלבאום
עוגת מייפל בחושה לצד כוס קפה
תומר אפלבאום


תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות

כתבות שאולי פספסתם

*#