סלט אבוקדו ומלפפונים בספייסי מיונז - טאצ' פוד - הארץ
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

סלט אבוקדו ומלפפונים בספייסי מיונז

אפשר לקרוא לזה סלט סושי מפורק, למרות שאין כאן דגים, אורז ואצות

תגובות
סלט אבוקדו ומלפפון בספייסי מיונז
תומר אפלבאום

לסלט הבא קוראים אצלי בבית סלט סושי – למרות שאין בו לא דג ולא אורז (בגרסה הזאת אפילו אצות אין). ובכל זאת למה אנו קוראים לו כך? כי הוא מורכב בעיקר מאבוקדו בשל (אך לא רך מדי, כן?), מלפפון פריך ורוטב ממש דומה ל"ספייסי מיונז" שיש ברוב הסושיות היום. מתקבלת קערה כיפית שקשה (לי לפחות) להפסיק לנשנש.

אני יודעת שיש קוראים שנמנעים ממיונז – אז אני מודיעה מראש: המתכון הנ"ל אינו מיועד לכם. מצטערת. אני מודה שאני דווקא מחבבת את הממרח במינון הנכון בסלטים (כמו בסלט חסה ומנגו, סלט ברוקולי חי ועוד) ובמקרה של הסלט הזה – אין מקום לתחליפים. ניתן להשתמש במיונז טוב רגיל ואם במקרה יש בידכם מיונז יפני, מה טוב (ניתן למצוא בהרבה חנויות מתמחות, את שלי אני קונה בחנות הדגים השכונתית למשל). את המיונז מערבבים יחד עם רוטב הסרירצ'ה האהוב עליי (שהפציע פה לא פעם למשל בסלט כרוב תאילנדי, בכרובית החריפה ובמלפפונים המוחמצים למשל).

זהו המתכון הבסיסי של הסלט (שבעיניי בהחלט מספק את הסחורה כאמור). הרגישו חופשי להוסיף לו רצועות אצות פריכות ברגע האחרון (אצלי בבית אוהבים את האצות הפריכות עם מלח הים שנמכרות באריזות אישיות), מעט שומשום קלוי על מחבת, שומשום שחור, פתיתי צ'ילי או טבעות צ'ילי חריף טרי, מה שאוהבים וזמין לכם במטבח.

חומרים:

סלט אבוקדו ומלפפון בספייסי מיונז
תומר אפלבאום

לסלט:

כ-450 גרם מלפפונים (כ-5 מלפפונים בינוניים) חתוכים לקוביות בינוניות

2 גבעולי בצל ירוק (או אחד גדול) פרוסים דק

1 אבוקדו גדול ובשל, אבל לא רך מדי, חתוך לקוביות

2 כפות עלי כוסברה ו/או פטרוזיליה קצוצים

לרוטב:

2 כפות מיונז

מיץ מחצי לימון גדול

1 כפית גדושה רוטב סרירצ'ה (פחות/יותר בהתאם לטעם)

1 כף סויה

מלח

אופציונאלי לתוספת:

שומשום קלוי/שומשום שחור

רצועות אצות מלוחות ומטוגנות

פתיתי צ'ילי/צ'ילי אדום קצוץ

הכנה:

מכניסים לקערה את המלפפונים, האבוקדו, הבצל הירוק והכוסברה.

סלט אבוקדו ומלפפון בספייסי מיונז
תומר אפלבאום
סלט אבוקדו ומלפפון בספייסי מיונז
תומר אפלבאום

מערבבים בקערה אחרת את המיונז, מיץ הלימון, הסרירצ'ה, הסויה והמלח. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.

סלט אבוקדו ומלפפון בספייסי מיונז
תומר אפלבאום
סלט אבוקדו ומלפפון בספייסי מיונז
תומר אפלבאום
סלט אבוקדו ומלפפון בספייסי מיונז
תומר אפלבאום

שופכים מהרוטב על הסלט ומגישים מיד.

סלט אבוקדו ומלפפון בספייסי מיונז
תומר אפלבאום
סלט אבוקדו ומלפפון בספייסי מיונז
תומר אפלבאום
סלט אבוקדו ומלפפון בספייסי מיונז
תומר אפלבאום

מי שמעוניין מוזמן להוסיף גם מעט שומשום קלוי ו/או רצועות אצות קלויות ו/או צ'ילי אדום.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות

כתבות שאולי פספסתם

*#