כמה דקות ויש לכם סשימי סלמון ברוטב אסיאתי
צלחת סשימי נפלאה היא לא רק מנת פתיחה מוצלחת ומרשימה, אלא גם טעימה וקלה להכנה

צלחת הסשימי הנפלאה היא בעיניי אחת ממנות הפתיחה המוצלחות ביותר שיש. מנה שהיא גם מרשימה, גם טעימה וגם קלה להכנה. את כל ההכנות, שגם בקושי קיימות, מכינים מראש ואז מרכיבים בפחות מדקה לפני ההגשה לשולחן.
את הסלמון אני קונה כבר פרוס לסשימי כמו שצריך אצל איש הדגים שלי (כמובן שאפשר להמיר את הסלמון גם בדג אחר כמו טונה או אינטיאס). אני אוהבת לבקש פרוסות סשימי דקות וממליצה גם לכם. כמות הסשימי שתזדקקו לה תלויה בכמות ובגודל הצלחת שתרצו להכין. קחו בחשבון שלטובת המנה צריכים שכבה שטוחה של סשימי על צלחת שטוחה. אם יישאר לכם הרוטב, אין שום בעיה, הוא יישמר בכלי סגור במקרר בלי בעיה עד השימוש הבא.
שימו לב שאחד המרכיבים ברוטב הוא יוזו, מיץ מרוכז של פרי ההדר היפני הידוע, אותו משלבים במנות יפניות רבות. ליוזו אכן טעם ייחודי, אך הוא גם יקר (למרות שנשמר במקרר לתקופה ארוכה). אם אין לכם בבית יוזו וממש לא בתוכנית שלכם לרכוש, אין שום בעיה - פשוט המירו את שתי כפיות היוזו בשתי כפיות מיץ לימון. הטעם לא יהיה בדיוק אותו דבר כמובן, אך עדיין תתקבל מנה נפלאה.
כאמור, חשוב ליצוק את הרוטב על הסשימי ממש רגע לפני ההגשה ולא לתת לפרוסות הדג לשהות בו זמן רב. בנוגע לכמות הרוטב, אין צורך להטביע את הסשימי ברוטב, אך מצד שני גם אל תתקמצנו, אנו רוצים ששכבה דקה של רוטב תכסה את הצלחת.
חומרים:

סשימי סלמון טרי פרוס דק (אני קונה אותו ככה בחנות דגים שלי)
לרוטב:
1/4 כוס סויה
2 כפיות שמן שומשום
2 כפיות יוזו (אם אין אז מיץ לימון)
2 ס"מ שורש ג'ינג'ר מגורר
לפזר מעל:
מעט בצל ירוק פרוס דק
צ'ילי אדום/ירוק קצוץ
הכנה:
מערבבים היטב בקערה/צנצנת את כל חומרי הרוטב.



מניחים את הסשימי בשכבה אחת על צלחת שטוחה ושופכים מהרוטב מעל הסשימי (לא להתקמצן אך גם לא להציף את הצלחת).


מפזרים מעט בצל ירוק וצ'ילי אדום מעל ומגישים מיד.




תגובות
דלג על התגובותתודה!
תגובתך נקלטה בהצלחה, ותפורסם על פי מדיניות המערכת
באפשרותך לקבל התראה בדוא"ל כאשר תגובתך תאושר ותפורסם.
אנא המתינו……
תודה!
תגובתך נקלטה בהצלחה, ותפורסם על פי מדיניות המערכת
אירעה שגיאה בעת שליחת התגובה
אנא נסה שנית במועד מאוחר יותר