תתכוננו ליישר: עוגת פיסטוק וקוקוס בחושה - טאצ' פוד - הארץ
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

תתכוננו ליישר: עוגת פיסטוק וקוקוס בחושה

מי חשב שקוקוס ופיסטוק הם זיווג משמיים? שימו מים לקפה כי מדובר במתכון לעוגה בחושה בצבע משגע שקשה להפסיק לזלול

תגובות
עוגת פיסטוק וקוקוס
תומר אפלבאום

זה זמן מה שהתחשק לי להכין עוגת פיסטוק, עניין שטרם יצא לי להכין.

אני מאד אוהבת פיסטוק. בגלידה, במקרון או בכל וריאציה מתוקה,יותר או פחות, של הפיסטוק. בהחלט הגיע הזמן להתקדם גם בעניין עוגת פיסטוק הום מייד.

אם כן, הוספתי לרשימת מטלותיי שורה המציינת כי בהזדמנות ראשונה עליי לרכוש מחית פיסטוק ולצאת למסע ניסויים. אך לאחר שכיתתי רגליי לכל מיני חנויות ושווקים ייעודיים (בסביבתי, לא הרחקתי לכת, מודה) וגיליתי כי מחית הפיסטוק המהוללת לא זמינה במיוחד, החלטתי ללכת לכיוון מעט שונה.

אם כן, במקום מחית פיסטוק אנחנו הולכים לטחון את הפיסטוק שלנו במעבד מזון (גם מעבד מזון קטן וזול יחסית יעשה את העבודה, כמו כל סוגי ה-bullet למיניהם) ובנוסף, נצרף לעוגה גם את הקוקוס האהוב עליי להשלמת התמונה. לא יודעת מה איתכם אבל קוקוס ופיסטוק ממש מרגישים לי כמו זיווג משמיים.

מי שאוהב עוגות בחושות, הולך מאד ליהנות מזו.

חומרים:

עוגת פיסטוק וקוקוס
תומר אפלבאום

200 גרם חמאה בטמפרטורת החדר

1 ורבע כוסות סוכר

4 ביצים

150 גרם פיסטוקים (לפני טחינה), טחונים דק דק

100 גרם קוקוס טחון

1 גביע שמנת חמוצה

1 כוס חלב

2 כוסות קמח תופח (או קמח רגיל פלוס שקית אבקת אפייה)

אופציונאלי:

אבקת סוכר

תבנית קפיצית 26/ תבנית קוגלהוף

הכנה:

מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.

מערבבים בקערה את הקמח והקוקוס לתערובת אחידה (אם אתם לא משתמשים בקמח תופח אז מערבבים קמח, אבקת אפייה וקוקוס).

עוגת פיסטוק וקוקוס
תומר אפלבאום
עוגת פיסטוק וקוקוס
תומר אפלבאום

מקציפים כשתי דקות, במהירות גבוהה, את החמאה הרכה עד קבלת קרם חלק.

בהדרגתיות, מוסיפים את הסוכר לחמאה, תוך כדי הערבול.

עוגת פיסטוק וקוקוס
תומר אפלבאום

מורידים את מהירות המיקסר לבינונית ומוסיפים את הביצים אחת אחת לתערובת. כך שרק לאחר שהביצה נבלעת בתערובת, מצרפים את הבאה בתור.

עוגת פיסטוק וקוקוס
תומר אפלבאום

מנמיכים את מהירות ההקצפה שוב ומוסיפים חצי מתערובת הקמח והקוקוס, חצי מגביע השמנת החמוצה וחצי מכוס החלב, עד שמתאחדים.

עוגת פיסטוק וקוקוס
תומר אפלבאום
עוגת פיסטוק וקוקוס
תומר אפלבאום

חוזרים על פעולה זו שוב עם החצי השני.

מתקבלת תערובת בהירה, סמיכה וחלקה.

מוסיפים את הפיסטוק הטחון ומערבבים עוד מעט, רק עד שהפיסטוק נטמע ומתקבלת תערובת אחידה.

עוגת פיסטוק וקוקוס
תומר אפלבאום

יוצקים את הבלילה לתבנית משומנת ואופים כ-50-55 דקות עד שמשחימה, קפיצית למגע וקיסם שננעץ בה יוצא עם פירורים לחים (העוגה נבקעת מלמעלה וזה בסדר גמור).

עוגת פיסטוק וקוקוס
תומר אפלבאום
עוגת פיסטוק וקוקוס
תומר אפלבאום
עוגת פיסטוק וקוקוס
תומר אפלבאום

מי שמעוניין מוזמן לפזר מעל העוגה מעט אבקת סוכר.

התכוננו ליישר.

עוגת פיסטוק וקוקוס
תומר אפלבאום
עוגת פיסטוק וקוקוס
תומר אפלבאום


תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות

כתבות שאולי פספסתם

*#