בוק צ'וי צלוי: תוספת ירוקה קלה ומהירה - טאצ' פוד - הארץ
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

בוק צ'וי צלוי: תוספת ירוקה קלה ומהירה

בוק צ'וי משמש כתוספת נפלאה לארוחת דגים או בשרים, וכמובן כחלק מארוחה צמחונית או טבעונית. הבונוס: מכינים אותו בכמה רגעים

תגובות
בוק צ'וי צלוי
הדס פרוש

בוק צ'וי צלוי הוא תוספת ירוקה כיפית וקלה במיוחד בניחוח אסייתי. למי שטרם יצא להכיר, בוק צ'וי (או באק צ'וי, כפי שכתוב גם כן) הוא ירק אסייתי ממשפחת הכרובים הסיניים. גבעוליו פריכים ולעליו הכהים טעם אדמתי נפלא. שילבתי אותו בעבר בכמה מתכונים בניחוח אסייתי, כמו במנה הנהדרת של הדגים ובוק צ'וי בחלב קוקוס.

מבחינת תיבול הבוק צ'וי, יש כאן כמה מרכיבים אסייתיים בסיסיים שעושים יופי של עבודה ואין צורך בהרבה מהם. סוד המנה טמון דווקא בהשחמה היפה של חצאי הבוק צ'וי.

שימו לב, הכנת המנה היא ממש מהירה, תוך דקות בודדות מתחילת ההכנה הבוק צ'וי כבר מוגש. עם זאת, הבוק צ'וי הצלוי מוצלח גם חם וגם בטמפרטורת החדר, כך שאין בעיה להכין אותו גם שעה לפני ההגשה. הוא משמש כתוספת נפלאה לארוחת דגים או בשרים, וכמובן כחלק מארוחה צמחונית או טבעונית.

קבלו תוספת ירוקה קלה להכנה, יפה כל כך וכמה שפשוטה  - ככה טעימה. המתכון הוא עבור שני ראשי בוק צ'וי, אך כמובן שניתן להכפיל כמויות בהתאם למספר הסועדים.

חומרים:

בוק צ'וי צלוי
הדס פרוש

1 כף שמן זית

2 ראשי בוק צ'וי, חצויים, מנוקים בעדינות ומיובשים

2 שיני שום כתושות

1 כפית שמן שומשום

2 כפיות רוטב סויה

1/2 כפית רוטב סרירצ'ה

2 כפות מים

אופציונלי: 1 כף שומשום/שומשום שחור/שומשום וואסבי

הכנה:

מחממים מחבת גדולה עם שמן זית, על להבה בינונית-גבוהה, ומניחים את חצאי הבוק צ'וי, עם חלקם החתוך כלפי מטה, בשכבה אחת.

בוק צ'וי צלוי
הדס פרוש
בוק צ'וי צלוי
הדס פרוש
בוק צ'וי צלוי
הדס פרוש

מוסיפים כ-2 כפות מים למחבת וחורכים את הבוק צ'וי במשך כ-5-7 דקות עד שנחרכים היטב (הציצו בעזרת מזלג או מלקחיים).

בוק צ'וי צלוי
הדס פרוש
בוק צ'וי צלוי
הדס פרוש

מוסיפים את השום הכתוש ושמן השומשום בין הבוק צ'וי ומנערים מעט את המחבת כך שיתפזרו בין העלים.

בוק צ'וי צלוי
הדס פרוש

מוסיפים את רוטב הסויה ורוטב הסרירצ'ה, באופן אחיד על פני הבוק צ'וי, ומנערים מעט המחבת.

בוק צ'וי צלוי
הדס פרוש
בוק צ'וי צלוי
הדס פרוש

מעבירים לצלחת ואם רוצים מפזרים מעט שומשום מעל.

בוק צ'וי צלוי
הדס פרוש

מגישים חם או בטמפרטורת החדר.

בוק צ'וי צלוי
הדס פרוש


תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות

כתבות שאולי פספסתם

*#