ממרח שמנת וסלמון כמו בבייגלים של ניו יורק - טאצ' פוד - הארץ
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

ממרח שמנת וסלמון כמו בבייגלים של ניו יורק

על בייגל או על לחם טוב, כמטבל עם מקלות של ירקות, לבראנץ' או ליד משקאות ואפילו ככה עם כפית. ממרח סלמון מעושן עם שמנת שיעורר בכם געגועים לבייגלים של ניו יורק

תגובות
ממרח סלמון וקרים צ'יז
הדס פרוש

אני חובבת מושבעת של בייגל עם גבינת שמנת וסלמון, מדובר בשילוב שפשוט עובד מעולה בעיניי. אז נשאלת השאלה: מדוע לא להכין בעצמנו, ממש בקלי קלות, ממרח שמנת סלמון מעושן טעים ומיוחד?

בממרח הבא יש כמה ניונאסים קטנים, שהופכים אותו מעוד ממרח נחמד לנפלא. למשל, אני מוסיפה כף של מיונז חזרת, שמעניק בעיטה כיפית לממרח, אך אין שום בעיה להמיר אותו בכפית שורש חזרת מגורר או במעט וואסאבי. את ממרח החזרת שילבתי כבר במתכון לסלט תפוחי האדמה המעולה, מי שפחות מתחבר, כמובן שמוזמן לוותר עליו, המנה תצא נפלאה גם בלעדיו.

עוד מרכיב שאני ממליצה להוסיף הוא השמיר. אני יודעת ששמיר הוא ירק שנוי במחלוקת, אבל אם מוסיפים מעט ממנו הוא מקפיץ את הממרח ולא משתלט, אז אל תוותרו עליו. שימו לב שבנוסף לגבינת שמנת (תבחרו אתם את אחוזי שומן, אבל אנא לא פחות מ-16%), מוסיפים גם שמנת חמוצה, שמעניקה מרקם קליל יותר וחמיצות נפלאה. אני הוספתי שמנת חמוצה 15%, אתם מוזמנים לבחור שמנת שמנה או רזה יותר.

כמו במתכונים רבים, גם במתכון זה יש המון מקום למשחק. מעוניינים בממרח מעט יותר פיקנטי? הוסיפו שן שום (לקבלת אפקט "השום-שמיר" בעצם) או בכלל קצת פלפל שיפקה. כך, בכל פעם ייצא ממרח אחר בהתאם למה שזמין ואוהבים.

ממרח הסלמון המעושן והשמנת הזה הוא תוספת מעולה לבראנצ'ים וארוחות בוקר או לארוחת ערב קלילה או לצד משקאות. על בייגל, לחם טוב אחר, כמטבל עם מקלות ירקות, כחלק ממזנון. איך שלא תרצו, גם פשוט ככה עם כפית. הממרח מחזיק יופי כמה ימים במקרר בכלי סגור ואפילו משתבח במקרר, כך שאפשר בכיף להכין גם כמה ימים לפני ההגשה.

חומרים:

ממרח סלמון וקרים צ'יז
הדס פרוש

100 גרם סלמון מעושן, חתוך גס

1 מכל גבינת שמנת (225 גרם), בטמפרטורת החדר אם אפשר

1/2 כוס שמנת חמוצה

1 כף מיץ לימון

מעט גרידת לימון

1 כף ממרח מיונז (רצוי עם חזרת)

1 כף עלי שמיר

1/2 כפית מלח

פלפל שחור טחון טרי

ההכנה:

במעבד מזון מעבדים גבינת שמנת, שמנת חמוצה, מיץ לימון, ממרח מיונז-חזרת, עלי שמיר, סלמון מעושן, טחינה יפה של פלפל שחור ו-1/2 כפית מלח עד לקבלת מחית אחידה.

ממרח סלמון וקרים צ'יז
הדס פרוש
ממרח סלמון וקרים צ'יז
הדס פרוש
ממרח סלמון וקרים צ'יז
הדס פרוש
ממרח סלמון וקרים צ'יז
הדס פרוש

טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.

שומרים בכלי סגור במקרר עד להגשה.

ממרח סלמון וקרים צ'יז
הדס פרוש


תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות

כתבות שאולי פספסתם

*#