גבינת עיזים אפויה עם ריבה
מתכון קליל ונהדר, שגורר תגובות נלהבות בכל אירוח: ברגע שהסכין נוגעת בגבינה מתקבל מרקם חלומי

כמה שהמתכון הנהדר והפשוט הזה קליל, ככה הוא גם גורר אחריו תגובות נלהבות. כל שנעשה כאן הוא ליצוק שכבת ריבה בכלי שיכול להיכנס לתנור, להניח מעליה גליל גבינת עיזים ובערך שם נגמר הסיפור. נשאר רק להוסיף עוד כמה עלי טימין ולבסוף מעט פיסטוקים וזהו. אפשר לצרף קרקרים או בגט, פוקאצ'ה או פחמימה אהובה אחרת ליד ומקבלים מעדן מלכים.
זוהי מנה מושלמת לאירוח, מינימום זמן והשקעה ומקסימום טעם ותגובות, בדיוק כמו שאנחנו אוהבים. כמובן שעבור אירוח גדול יותר כדאי להכפיל כמויות ולאפות שני גלילים של גבינת עיזים במקום גליל אחד. שימו לב שהגבינה לא ממש משחימה באפייה וזה בסדר גמור, כך זה אמור להיות. הגבינה תתרכך וברגע שסכין מריחה תיגע בה, תבינו בדיוק איזה מרקם חלומי מתקבל.
תוכלו להשתמש בכל ריבה שיש לכם ואתם אוהבים. ריבת משמש תהיה מעולה, אך גם תפוזים, תאנים, פירות יער ועוד, כולן יעבדו מעולה. גם עם האגוזים אפשר לשחק כמובן. אין פיסטוקים? פזרו שקדים או פקאנים, אגוזי לוז או אגוזי מלך קצוצים וקלויים במקום. אני אוהבת טימין ומשלבת אותו איפה שאפשר, אבל גם אותו ניתן להמיר במרווה קצוצה, רוזמרין או עשב תיבול אהוב אחר.
חומרים:

1 גליל גבינת עיזים (200 גרם)
כ-1/2 כוס + 2 כפיות ריבת פירות טובה (כמו משמש, תפוזים, פירות יער)
1 כף פיסטוקים קצוצים דק
1 כף עלי טימין
להגשה: קרקרים, לחם חם וטוב
הכנה:
מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.
יוצקים 1/2 כוס מהריבה בתבנית קטנה המתאימה לתנור ומשטחים.

מניחים את גליל גבינת העיזים מעל הריבה ומורחים עוד כ-2 כפיות ריבה מעל.


מפזרים את עלי הטימין מעל גליל הגבינה ואופים במשך 10-15 דקות.

בזמן שהגבינה בתנור, קולים מעט את הפיסטוקים במחבת.

מפזרים את הפיסטוקים הקלויים מעל הגבינה החמה ומגישים מיד בליווי קרקרים/ קרוסטיני/ לחם חם וטוב.




תגובות
דלג על התגובותתודה!
תגובתך נקלטה בהצלחה, ותפורסם על פי מדיניות המערכת
באפשרותך לקבל התראה בדוא"ל כאשר תגובתך תאושר ותפורסם.
אנא המתינו……
תודה!
תגובתך נקלטה בהצלחה, ותפורסם על פי מדיניות המערכת
אירעה שגיאה בעת שליחת התגובה
אנא נסה שנית במועד מאוחר יותר