גבינת עיזים אפויה עם ריבה - טאצ' פוד - הארץ
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

גבינת עיזים אפויה עם ריבה

מתכון קליל ונהדר, שגורר תגובות נלהבות בכל אירוח: ברגע שהסכין נוגעת בגבינה מתקבל מרקם חלומי

תגובות
גבינת עיזים אפויה עם ריבה
הדס פרוש

כמה שהמתכון הנהדר והפשוט הזה קליל, ככה הוא גם גורר אחריו תגובות נלהבות. כל שנעשה כאן הוא ליצוק שכבת ריבה בכלי שיכול להיכנס לתנור, להניח מעליה גליל גבינת עיזים ובערך שם נגמר הסיפור. נשאר רק להוסיף עוד כמה עלי טימין ולבסוף מעט פיסטוקים וזהו. אפשר לצרף קרקרים או בגט, פוקאצ'ה או פחמימה אהובה אחרת ליד ומקבלים מעדן מלכים.

זוהי מנה מושלמת לאירוח, מינימום זמן והשקעה ומקסימום טעם ותגובות, בדיוק כמו שאנחנו אוהבים. כמובן שעבור אירוח גדול יותר כדאי להכפיל כמויות ולאפות שני גלילים של גבינת עיזים במקום גליל אחד. שימו לב שהגבינה לא ממש משחימה באפייה וזה בסדר גמור, כך זה אמור להיות. הגבינה תתרכך וברגע שסכין מריחה תיגע בה, תבינו בדיוק איזה מרקם חלומי מתקבל.

תוכלו להשתמש בכל ריבה שיש לכם ואתם אוהבים. ריבת משמש תהיה מעולה, אך גם תפוזים, תאנים, פירות יער ועוד, כולן יעבדו מעולה. גם עם האגוזים אפשר לשחק כמובן. אין פיסטוקים? פזרו שקדים או פקאנים, אגוזי לוז או אגוזי מלך קצוצים וקלויים במקום. אני אוהבת טימין ומשלבת אותו איפה שאפשר, אבל גם אותו ניתן להמיר במרווה קצוצה, רוזמרין או עשב תיבול אהוב אחר.

חומרים:

גבינת עיזים אפויה עם ריבה
הדס פרוש

1 גליל גבינת עיזים (200 גרם)

כ-1/2 כוס + 2 כפיות ריבת פירות טובה (כמו משמש, תפוזים, פירות יער)

1 כף פיסטוקים קצוצים דק

1 כף עלי טימין

להגשה: קרקרים, לחם חם וטוב

הכנה:

מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.

יוצקים 1/2 כוס מהריבה בתבנית קטנה המתאימה לתנור ומשטחים.

גבינת עיזים אפויה עם ריבה
הדס פרוש

מניחים את גליל גבינת העיזים מעל הריבה ומורחים עוד כ-2 כפיות ריבה מעל.

גבינת עיזים אפויה עם ריבה
הדס פרוש
גבינת עיזים אפויה עם ריבה
הדס פרוש

מפזרים את עלי הטימין מעל גליל הגבינה ואופים במשך 10-15 דקות.

גבינת עיזים אפויה עם ריבה
הדס פרוש

בזמן שהגבינה בתנור, קולים מעט את הפיסטוקים במחבת.

גבינת עיזים אפויה עם ריבה
הדס פרוש

מפזרים את הפיסטוקים הקלויים מעל הגבינה החמה ומגישים מיד בליווי קרקרים/ קרוסטיני/ לחם חם וטוב.

גבינת עיזים אפויה עם ריבה
הדס פרוש
גבינת עיזים אפויה עם ריבה
הדס פרוש
גבינת עיזים אפויה עם ריבה
הדס פרוש
גבינת עיזים אפויה עם ריבה
הדס פרוש


תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות

כתבות שאולי פספסתם

*#